Miles & Bonus

  • Thread starter gm747
  • Ημερομηνία δημιουργίας
sth δες αυτή την σελίδα, είναι πολύ καλή

https://www.owenrudge.net/utils/starcalc/

Όσο για τα lounge, κάθε επιβάτης έχει άλλες ανάγκες: εγώ διαφωνώ για πχ ότι το lounge της Air China σε Πεκινο/Σαγκαη ή της EVA συγκρίνονται με το τυροπιτάκι της Α3 αλλά αυτά είναι γούστα. 'Το θέμα δεν είναι αν κάποιος το βλέπει για 2-3 ώρες ξεκούρασης και καφέ ή για ύπνο και ντους, το θέμα είναι τι προσφέρει ο ανταγωνισμός και αν οι Τούρκοι δίπλα σου έχουν κάνει παραγωγή χόλυγουντ για όσκαρ, εσύ δεν θα επιζήσεις με μικρού μήκους στο φεστιβάλ Δράμας.
 
Τελικά έκανα check-in αρκετά αργότερα απο τις 48 ώρες και μου έδωσε ξανά θέση όπως σχεδόν πάντα κάπου στην 22/23, την οποία και απλά περιορίστηκα να αλλάξω σε παράθυρο.
2 ώρες μετά ήρθε μήνυμα στο κινητό που έλεγε πως "έγινε αλλαγή της θέσης σας σε θέση με ανάλογα χαρακτηριστικά", χωρίς να εξηγεί περισσότερα.
Μπήκα και είδα πως οι διαθέσιμες σειρές έγιναν 25, που λογικά σημαίνει πως σήμερα θα πάμε στην Θεσσαλονίκη με το 319, (το οποίο την ώρα που μπήκα, χθες αργά το απόγευμα, είχε ελάχιστες θέσεις διαθέσιμες και αυτές μόνο επι πληρωμή).

Μάλλον τελικά το Μ&Β έχει ελάχιστη σημασία στην προεπιλογή θέσης. Ίσως όμως έχει σημασία σε άλλα θέματα, όπως η κενή θέση δίπλα μου όταν υπάρχουν διαθέσιμες, ή αν σήμερα η αλλαγή σε 319 προκάλεσε "περίσσευμα" επιβατών, εγω να έχω μία εγγυημένη θέση στην αρχική μου πτήση.

(Παρεπιπτόντως, μιας και "κατά λάθος" μου έκατσε το 319, πλέον μου μένουν 3 αεροπλάνα απο τον σημερινό στόλο της Α3 στα οποία δεν έχω μπει - DGO, DGP, DGZ, κάπου θα σας πετύχω, πού θα πάει).
 
Έκανα τσεκ-ιν λίγες ώρες πριν, σε γεμάτη πτήση βέβαια και μου έδωκε up-front και διάδρομο (blue μέλος, go-light ναύλος). Κουτί :mrgreen:
 
Καλησπέρα,

Είμαι στη silver βαθμίδα και φέτος λόγω μερικών επιπλέον ταξιδιών "πλησίασα" αρκετά την αναβάθμιση σε gold. Χρειάζομαι περίπου 2.200 μίλια μέχρι τις αρχές Δεκέμβρη για την αναβάθμιση και ακόμα κι αν αγοράσω τα 2.000 μίλια θα μου λείπουν τα άλλα 200. Ξέρω ότι θα μπορούσα να έκλεινα ένα ATH-SKG αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει χρόνος για ταξίδι αυτές τις μέρες...

Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω είναι τι γίνεται με τα υπάρχοντα μίλια αναβάθμισης μόλις ανανεωθεί η βαθμίδα. Δηλαδή θα αρχίσει το σύστημα να μετράει 24.000 μίλια από την αρχή για την αναβάθμιση τους επόμενους 12 μήνες ή απλά από Δεκέμβρη και μετά θα χρειάζομαι 2.200 μίλια + τα μίλια του ενός ταξιδιού που έκανα τέτοια περίοδο πέρσι και λήγουν;

Συγγνώμη αν έχει ερωτηθεί κάτι αντίστοιχο ξανά, αλλά είμαι καινούργιος στο φόρουμ και δε βρήκα κάτι στις προηγούμενες σελίδες του thread.
 
Όχι δεν τα χάνεις όλα. Μετράνε τα μίλια των τελευταίων 12 μηνών, δηλαδή θα χάσεις τα μίλια του ταξιδιού που έκανες 1 χρόνο πριν και λήγουν.
 
Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση! Άρα λογικά αν αγοράσω π.χ. 2.000 μίλια αναβάθμισης τώρα πριν ανανεωθεί η silver αυτά θα ισχύουν και μετά την ανανέωση. Θα μπορώ σε αυτήν την περίπτωση να αγοράσω άλλα 1.000 ας πούμε στην επόμενη περίοδο (δηλαδή από Δεκέμβρη και μετά);
 
Τα 2000 μίλια αναβάθμισης θα χρησιμοποιηθούν για την αμέσως επόμενη ανανέωση, η οποία μπορεί να συμβεί πριν την λήξη της κάρτας και η νέα καρτα να είναι υπερδωδεκάμηνη. Τουλάχιστον έτσι συμβαίνει στην Gold.

Άρα έχει νόημα να αγοράσεις μίλια αναβάθμισης μια εβδομάδα πριν την λήξη της κάρτας, αν βλέπεις ότι δεν ανανεώνεται με πτήσεις.
 
Το θέμα είναι ότι έχω ήδη διατηρήσει/ανανεώσει τη silver και για τον επόμενο χρόνο, απλά ακόμα κι αν αγοράσω το maximum που διακαιούμαι (2.000 μίλια) πάλι δε μου αρκούν για την αναβάθμιση σε gold. Έτσι αναρωτιόμουν αν γίνεται να αγοράσω τα 2.000 τώρα (πριν την ημερομηνία ανανέωσης των κουπονιών της silver) και ακόμα 1.000 μετά την ανανέωση των κουπονιών της silver τον άλλο μήνα, αγοράζοντας έτσι συνολικά 3.000 για να αναβαθμιστώ σε gold.

Τα μίλια που μου υπολοίπονται τώρα είναι 2.200 και αρχές Δεκέμβρη μου λήγουν άλλα 400, έτσι θα χρειάζομαι 2.600 οπότε αν γίνεται να πάρω συνολικά 3.000 με αυτόν τον τρόπο θα είμαι οκ για gold.


Στο https://el.aegeanair.com/milesandbonus/ ... ier-miles/ αναφέρει το εξής:
Τα Silver μέλη έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν έως 2.000 μίλια αναβάθμισης μέσα στην περίοδο των 12 μηνών διάρκειας της βαθμίδας τους
Επομένως λογικά αυτό που έχω κατά νου γίνεται, αφού το 12μηνο ανανεώνεται σωστά;
 
Απλω να επισημάνω από silver για να γίνει κάποιος gold χρειάζονται 24000 μίλια ξεκινώντας από το μηδέν.
 
Ναι έχω μαζέψει 21.800 από τη μέρα που έγινα silver τέτοια εποχή πέρσι, γι' αυτό είναι κρίμα να μην κάνω κάτι για να συμπληρωθούν τα υπόλοιπα για την αναβάθμιση...
 
Top