Ενδιαφέροντα άρθρα/video στο internet

  • Thread starter Akis
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Απίθανοι τύποι και οι δυο https://www.airlive.net/austral-lineas- ... s-airport/ Αλληλοκαρφώθηκαν και … αλληλοεξοντώθηκαν !!! Ξέρεις να κλέψεις;..ξέρω...ξέρεις να κρυφτείς; όχι !.. ε μην κλέβεις το γ@μημενο !
 
Ενδιαφέρον άρθρο (στα γερμανικά) για τις συνθήκες εργασίας στο Βερολίνο (Tegel) και γενικότερα στα γερμανικά αεροδρόμια:

https://www.tagesspiegel.de/gesellschaf ... 26708.html
 
O Tim Clark της Emirates λέει ότι η Airbus θα μετανιώσει πικρά που ακύρωσε το A380 (η ζήτηση για θέσεις θα εκτοξευτεί, λέει) και ότι οι AF, LH και ΒΑ φέρθηκαν άτολμα και υποβάθμισαν σε μεγάλο βαθμό την επένδυσή τους. Ειδικά για τις δύο πρώτες, λέει ότι πήραν ένα θαυμάσιο αεροπλάνο και (ως προϊόν) το παρουσίασαν ως μία απο τα ίδια, με παλιά καθίσματα και χωρίς το παραμικρό hype. Για τη ΒΑ λέει ότι με 62 εκατ. κατοίκους στο UK και με το LHR πήχτρα, είναι απορίας άξιο πώς πήραν μόνο 12, ενώ θα έπρεπε να έχουν όσα και η ΕΚ.

https://www.airlineratings.com/news/emi ... -use-a380/

Επίσης ενδιαφέρουσα η επισήμανση ότι με δεδομένη την 4% ανάπτυξη της επιβατικής κίνησης τον χρόνο (έξτρα 160 εκατ. επιβάτες κάθε χρόνο) και με τα αεροδρόμια να μην αναπτύσσονται με τον ίδιο ρυθμό, οι τιμές των εισιτηρίων θα ανεβούν σημαντικά σε 5-6 χρόνια.
 
Η πτήση ήταν τμήμα του δρομολογίου DOH-LGG-MEX-LAX,όμως στην πορεία προστέθηκε ένας νέος πελάτης που ήθελε τα εμπορεύματα στο Maastricht (MST), κι από εκεί να συνέχιζε για ΜΕΧ.
Όμως ο διάδρομος του MST δεν επαρκεί για πλήρη φόρτο καυσίμων και cargo για MEX οπότε το αεροπλάνο έπρεπε να επιστρέψει στη Λιέγη κι από εκεί να φορτώσει καυσιμα και μ' αναχωρήσει για MEX.
Εν ολίγοις, το δρομολόγιο ήταν το εξής:
DOH-MST-LGG-MEX-LAX.

Οι διάφοροι όμως περιβαλοντοταλιμπάν ξέσπασαν σε διαμαρτυρίες, κι έτσι η κυβέρνηση της Βαλλωνίας σε συνεννόηση με τις αρχές του Maastricht, απαγόρεψαν τη συνέχιση της πτήσης αυτής και το δρομολόγιο επέστρεψε στην αρχική του μορφή DOH-LGG-MEX-LAX.

Η QR κάνει πλέον κινήσεις για την έναρξη της direct πτήσης DOH-MST, καθώς ο Ολλανδός πελάτης είναι πολύ σημαντικός για να χαθεί.
 
https://www.youtube.com/watch?v=ulK8TjUnGf8

Did you ever wonder what those black, antenna looking things on the trailing-edges of the wings are? I know that there are many videos out there about this topic but I will bring you deeper into the world of static electricity and aviation.
 
Top