Τα χρώματα της Aegean (livery)

  • Thread starter alex2
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Άραγε στο νέο livery θα διορθώσουν και τις σημαίες δίπλα στο registration;
 
Τι εννοείς με το να διορθώσουν τις σημαίες;
Αυτή τη στιγμή έχουν αυτοκόλλητο από πάνω τους αλλά θα τις δούμε (λογικά) σύντομα στο Livery.
 
Σε κάποια αεροσκάφη - αν όχι σε όλα - η Ευρωπαϊκή σημαία εμφανίζεται πάνω και πρώτα απο την Ελληνική και είναι και σαν να την επισκιάζει στην επάνω αριστερή γωνία αλλά και στον χρωματισμό.

Επίσης αρκετές χώρες (ΗΠΑ, Τουρκία κλπ) έχουν κανόνα οτι η σημαία είτε είναι πάνω σε αεροσκάφος, είτε ακόμα και με επωμίδες, θα πρέπει να δείχνει πως συμβαδίζει με την κίνηση προς τα εμπρός του αεροσκάφους, του οχήματος ή του ανθρώπου.
Πράγμα που σημαίνει πως αν παρατηρήσετε όλα τα αμερικανικά πχ αεροπλάνα ή τους αμερικανούς στρατιώτες να έχουν και στα δεξιά την σημαία με τα αστέρια να προηγούνται, δηλαδή σε κάθε ώμο φορούν αντίστροφα αυτοκόλλητα, ένα με τα αστέρια στα αριστερά και ένα με τα αστέρια στα δεξιά. Εμείς δεν έχουμε αυτοκόλλητα με τον σταυρό στα δεξιά.

Στην Α3 στην αριστερή μεριά η σημαία συμβαδίζει με αυτή τη λογική, αλλά στην δεξιά είναι πρώτα οι λωρίδες και πίσω ο σταυρός.
Δεν ξέρω βέβαια αν υπάρχει ανάλογος κανόνας / νομοθεσία στην Ελλάδα που να προβλέπει το τυπικό της σημαίας όπως στις προαναφερθείσες χώρες, αλλά αφορμή για το σχόλιό μου ήταν κυρίως το πως εμφανίζεται η Ελληνική σε σχέση με την Ευρωπαϊκή και όχι τόσο το που είναι ο σταυρός.
 
Υπαρχει καποιο σχεδιο που να δειχνει πως θα ειναι το νεο livery της εταιρειας;
 
Οχι γιατι ετσι θα αποκαλυπτοταν το καινουριο brand που τοσο προσπαθουν να μην αποκαλυφθει (εξου και το καλυμμενο καθετο σταθερο στις φωτο που κυκλοφορησαν απο την Τουλουζη)
 
Όταν το πρώτο (ΜSΝ 9400) πάει για test flight, μπορεί να το κάνει με καλυμμένο το φτερό?
Αλλιώς κάποιος από τους spotter- άκηδες εκεί στην TLS θα το ανακαλύψει...
 
Μιλάμε μόνο για καινούργιο brand ή και αλλαγή ονόματος;
Επίσης έχουμε κάποιο timeframe;
 
Tι είναι το brand;
 
Το brand είναι Aegean και δεν αλλάζει. Αυτό που θα αλλάξει είναι ο χρωματισμός των αεροσκαφών και ενδεχομένως λόγω αυτού και στοιχεία του branding (ήτοι χρώματα ή / και γραμματοσειρές, εφαρμογές κλπ).

Brand: όνομα, λογότυπο, χρώματα και άλλα άυλα "υλικά" ενός προϊόντος ή υπηρεσίας. Είναι δύσκολο να περιγραφεί επακριβώς καθώς στην έννοια εμπεριέχεται και παράμετρος που έχει να κάνει με την αντίληψη του κοινού ως προς τα χαρακτηριστικά του προϊόντος / υπηρεσίας.

Περισσότερα πάνω στο θέμα brand: https://www.emotivebrand.com/defining-brand/
 
Ας περιμενουμε να δουμε τις επομενες μερες ποσο μεγαλη θα ειναι η αλλαγη και ξανασυζηταμε ισως σε καποιο αλλο θεμα (γιατι εδω ειναι μονο για το livery) για το αν θα αλλαξει το brand ή οχι. Ισως μαζι με την αλλαγη του livery να αλλαξουν και πολλα αλλα που δεν μπορουμε να ξερουμε ακομα.
 
Top