Aπορία από flight info

Στην Μαλτα υπαρχει μεγαλη τεχνικη βαση.
 
Για κάποιο λόγο, εμφανίστηκε αυτό το ferry flight (υποθέτω) στο online info του RHO.
 

Attachments

  • ff.jpg
    ff.jpg
    77,7 KB · Προβολές: 2.220
Ε κάποια στιγμή πρέπει να πάνε και τα κατοστάρια Αθήνα για συντήρηση ή αλλαγή αεροσκάφους ή οτιδήποτε άλλο. Δεν μπορεί να μένουν μια ζωή Ρόδο. Προφανώς κάτι τέτοιο θα είναι...
 
To SX-OBC Q400, σημερα το πρωι ανεβηκε Θεσσαλονικη και το απόγευμα παει στο Ζαγκρεπ, ξερει κανεις γιατι; η πτηση είναι Α34200
 
Καλησπέρα, γνωρίζει κανείς κάτι για την πτήση προς Islamabad που πραγματοποιήθηκε στις 26.01.2021;
Ευχαριστώ
 
Καλησπέρα. Μια ερώτηση σχετικά με τον τύπο αεροπλάνου που φαίνεται στο checkmytrip. Στο checkmytrip μου βγάζει πχ τύπο αεροπλάνου Α320ΝΕΟ ενώ στο site της Aegean μου δείχνει Α320 στην κράτηση μου, η αν κάνω νέα αναζήτηση για την πτήση, ενώ αρχικά όταν έκανα την κράτηση μου έβγαζε ΝΕΟ. Προφανώς αλλάζει σχεδιασμός, και λίγο με ενδιαφέρει με το τι θα πετάξω η αν αλλάξει πάλι τελευταίες μέρες, απλά θυμάμαι παλαιότερα ότι αλλαγές εμφανίζονταν και στο checkmytrip, όπως αν αλλάξει πχ για 5 λεπτα η σχεδιασμένη πτήση μου έρχεται άμεσα και notification από checkmytrip. Παλαιότερα πχ είχα δει από chefkmytrip ακύρωση πτήσης που επίσημα από Aegean μου ήρθε πολύ αργότερα και είχα ήδη προλάβεινα κάνω αλλαγή μέσω call center, οπότε μου γεννήθηκε η απορία για το ποιες αλλαγές φαίνονται άμεσα ή όχι.
 
Το checkmytrip.com ανήκει στην Amadeus και είναι λογικό να εμφανίζει πιο άμεσα τις αλλαγές από εταιρείες που έχουν Altea PSS.

Από 'κει και πέρα, όταν μία πτήση ακυρώνεται, αρχικά η ακύρωση φαίνεται στο inventory και στα availabilities ως closed for sale, με τις κρατήσεις να φαίνονται ακόμα ενεργές. Η εμφάνιση μιας κράτησης ως ακυρωμένης λόγω ακύρωσης της πτήσεως γίνεται αργότερα από την εταιρεία, με ξεχωριστή εντολή, που αλλάζει το status της κράτησης από HK ή RR σε UN. Τότε, ανάλογα με το πώς έχει διαμορφώσει ο αερομεταφορέας τις διαδικασίες του, αποστέλλονται τα ενημερωτικά e-mails, είτε αυτοματοποιημένα, είτε με ανθρώπινη παρέμβαση. Αυτό πρόκειται για long-term-irregularity, δηλαδή για ανωμαλία που προκύπτει σε διάστημα μεγαλύτερο από τις 24 ώρες.

Επίσης, το checkmytrip λαμβάνει τις πληροφορίες από διαφορετικές πηγές, ειδικά όσο πλησιάζει η ημέρα της εκάστοτε αναχώρησης (π.χ. τα αεροδρόμια ή τα operations departments) και τότε ενημερώνεται για τις βραχυπρόθεσμες αλλαγές, που ενδεχομένως να μην αντικατοπτρίζονται στην πραγματική κράτηση. Αυτές αντιμετωπίζονται ως short-term-irregularities και τουλάχιστον στο LH Group υπάρχει διαφορετική πολιτική διαχείρισης σε σχέση με τις long-term-irregularities.

Γενικά, από την εποχή που η Amadeus έβαλε διαφημίσεις στην εφαρμογή και προσαρμόστηκε στο GDPR, το checkmytrip έχασε τη σταθερότητα και την αξιοπιστία του. Πολλές κρατήσεις δεν είναι δυνατό να προστεθούν με τον κωδικό του PNR (π.χ. Lufthansa Group, Icelandair), ενώ συγχωνεύει αυθαίρετα τις διάφορες κρατήσεις και περιπλέκονται τα πράγματα.
 
Κάποιο πρόβλημα πρέπει να αντιμετώπισε το SX-NAK σήμερα το πρωί στη Φρανκφούρτη, και ενώ εκτελεί με 2,5 ώρες καθυστέρηση την A3531 (FRA-SKG), έφυγε από Αθήνα για Θεσσαλονίκη το NAJ το οποίο θα κάνει τις πτήσεις SKG-FRA και FRA-ATH.
 
Top