Κατάρριψη Β737-800 της Ukraine International από... λάθος

Re: Συντριβή Β737-800 της Ukraine International

Και για πειτε μου, ρε παιδιά, ποσο καταστροφική αστοχία να υποστει ένας κινητήρας που να μην αφήσει ουτε καν περιθώριο σε ένα εμπειροτατο πλήρωμα να μην πει ούτε ένα mayday, να μη βάλει ούτε ένα 7700 στο κουτί; Για βρείτε μου και μια παρόμοια περίπτωση του παρελθόντος, έτσι να συγκρίνουμε.

ΥΓ είμαι ειδικός, αλλά ρωτάω να μάθω. Περιέργεια ρε φιλε.
 
Re: Συντριβή Β737-800 της Ukraine International

Το mayday έπρεπε να ειπωθεί φαντάζομαι ανεξάρτητα από την αιτία της πυρκαγιάς, εκτός αν οι πιλότοι ήταν νεκροί ήδη.

Δεν γνωρίζω αν υποπτεύονται engine failure τώρα ή μια περίπτωση concorde αλλά υπάρχει Southwest 1380 όπου λεπιδα του κινητήρα καρφώθηκε στην ατρακτο. Υπό αλλες συνθήκες θα φαινόταν με τραγικο να είναι το ίδιο, αλλά μετά την ιστορία με το ΜΑΧ κρατάω μικρό καλάθι σε ότι ακούω.
 
Re: Συντριβή Β737-800 της Ukraine International

OveLix":3lflbfia said:
Καταλαβαίνω ότι οι θεωρίες συνωμοσίας είναι πολύ γοητευτικές και ότι μια τυχαία φωτογραφία που κάποιος πόσταρε κάπου στο Ίντερνετ έχει προφανώς περισσότερες πιθανότητες να εξηγεί τη συντριβή από όσο οι επίσημες έρευνες, δηλώσεις και εκτιμήσεις.
Ιδίως όσο το Ιράν αρνείται να συνεργαστεί στην διερεύνηση του δυστυχήματος. :rant:
 
Re: Συντριβή Β737-800 της Ukraine International

Προς αυτούς που παρουσιάζουν το επιχείρημα ότι είχε 60+ Καναδούς και θα απέτρεπε τους Ιρανούς , οι «Καναδοί» ήταν όλοι Ιρανοί πολίτες του Καναδά άρα η κοινή γνώμη δυστυχώς δεν θα ενδιαφερθεί και πολύ . https://globalnews.ca/news/6381585/iran ... a-victims/
 
Re: Συντριβή Β737-800 της Ukraine International

Γενικά, πρέπει να παραδεχτούμε ότι ο χρονισμός του ατυχήματος είναι ιδιαίτερα γαργαλιστικός. Η πτήση ήταν η πρώτη μετά την πυραυλική επίθεση, ενώ καθυστέρησε να απογειωθεί λόγω αυτής.
Δηλαδή δεν χρειάζεται καν να είσαι συνωμοτικός τσοπάνης (για τους νεώτερους: ναι για τον εαυτό μου μιλάω!) για να σκεφτείς ότι ενδεχομένως κάποιος πιθηκοκέφαλος χειριστής πυραυλικού συστήματος σκέφτηκε ότι απλά αυτό θα ήταν ένα βομβαρδιστικό που σηκώθηκε για να τελειώσει τη δουλειά. Οπότε, όπως λένε και οι φίλοι μας οι αμερικάνοι: "it was just a click!". Άσχετα με το τι πραγματικά συνέβη!

[Σημ. οφείλετε να παραδεχτείτε ότι κατέβαλα κάθε δυνατή προσπάθεια να μην πεταχτώ σαν @#$!%& για να πω τη μ@&@%!@ μου, αλλά δυστυχώς υπάρχουν και κάποια ανθρώπινα όρια!]
 
Re: Συντριβή Β737-800 της Ukraine International

Στο μεταξύ, οι Πέρσες δημοσιεύουν δεκάδες φωτογραφίες από το σημείο συντριβής. Δεν έχω ξαναδεί τόσο λεπτομερή καταγραφή από έδαφος και αέρα σε παρόμοια συμβάντα
https://www.isna.ir/amp/98101813851

Το άλλο στοιχείο που προκύπτει από έρευνα πέντε δημοσιογράφων των NYT που εξέτασαν όλες τις διαθέσιμες εικόνες και τις συνδύασαν με όσα στοιχεία έχουν γίνει γνωστά, είναι ότι το 737 είχε πιθανότατα ξεκινήσει να επιστρέφει στο ΙΚΑ. Το σημείο συντριβής είναι αρκετά βορειότερα από το ίχνος της απογείωσής του και από το σημείο όπου διακόπηκαν οι εκπομπές.
Εδώ το θρεντ.
https://twitter.com/malachybrowne/statu ... 0565210113

Και εδώ το σημείο συντριβής
https://goo.gl/maps/HNvLpWcPrr7tHD3f7
 
Re: Συντριβή Β737-800 της Ukraine International

καταρχην υπενθυμιση ακαριαιας περιπτωσης. η TW800.
2.το βιντεο δειχνει λευκο στιγμα να κινειται .σενα σημειο δεξια λαμψη και μετα πτωση.πως τραβηχτηκε αυτο το βιντεο χωρις σχολια χωρις επιφωνημα στο τελος τι σποττερς ηταν αυτοι 4 η ωρα το πρωι
3.uncontained engine failure ειχαμε και στην ελαλ στο σιπολ αλλα εκαναν μια προσπαθεια να το σωσουν. να εγινε δεξια εκρηξη και να εχασαν πτερυγα?
4.η φωτο απο το herald δειχνει τρυπες κανονικες.αυτο δεν ειναι nacelle και ειναι προς τα εξω !!! οπως απο πτερυγια κομπρεσσορα!!
5.υπομονη
 
Re: Συντριβή Β737-800 της Ukraine International

sv1xv":2urqikr6 said:
Ιδίως όσο το Ιράν αρνείται να συνεργαστεί στην διερεύνηση του δυστυχήματος. :rant:

Δεν θέλω να συμμετάσχω σε εικασίες, αλλά όταν αναφέρονται ψευδείς/παραπλανητικές πληροφορίες, θέλω αυτές να διορθώνονται. Από πού προκύπτει φίλε sv1xv ότι το Ιράν αρνείται να συνεργαστεί;

Γιατί εγώ διαβάζω στο avherald:
On Jan 9th 2020 Iran's AIB…sent initial notifications of the accident to Ukraine as country of registration and operation of the aircraft, to the USA as manufacturer, Sweden and Canada as applicants whose nationals were involved in the accident. The AIB requested the Ukraine to participate in the investigation. In accordance with the Chicago Convention the Iranian AIB invites all states, that are recognized as participants into the accident investigation by this document, to accredit representatives. A team of Ukrainian experts are already being dispatched to Iran
 
Re: Συντριβή Β737-800 της Ukraine International

TOGA":24ikth1n said:
sv1xv":24ikth1n said:
Από πού προκύπτει φίλε sv1xv ότι το Ιράν αρνείται να συνεργαστεί;
Από την δήλωση ότι δεν πρόκειται να αφήσει τα πορτοκαλί (μαύρα) κουτιά να φτάσουν στα χέρια των αμερικανών.

Πρακτικά δείχνουν ότι δεν θέλουν να συνεργαστούν με την Boeing ή/και τον κατασκευαστή των avionics. Τώρα τι θα γίνει τελικά είναι άγνωστο, ίσως τελικά συνεργαστούν μέσω κάποιας φόρμουλας (ενδιάμεσου) χωρίς να εκτεθούν.
 
Re: Συντριβή Β737-800 της Ukraine International

TOGA":33l8wpq1 said:
Γιατί εγώ διαβάζω στο avherald:

Πολύ σωστά. Το Ιράν έχει ανακοινώσει ότι δεν θα παραδώσει τα flight recorders στις αμερικανικές υπηρεσίες (NTSB) και στη Boeing. Δεν έχει ανακοινώσει ότι δεν θα συνεργαστεί με κανέναν. Ήδη καταφθάνουν οι Ουκρανοί, ενώ τα flight recorders μπορούν να αναλυθούν στο σχετικό εργαστήριο στη Γαλλία, ιδιαίτερα επειδή η γαλλική Safran είναι ο κατασκευαστής (μαζί με την GE) των κινητήρων και βάσει νόμου θα εμπλακεί στην έρευνα.

Όσο για την εθνικότητα των θυμάτων, πρόκειται για Καναδούς πολίτες ιρανικής καταγωγής (αυτό που θα λέγαμε εμείς ομογενείς). Αυτό δήλωσε και ο πρωθυπουργός του Καναδά.
https://globalnews.ca/news/6380800/63-c ... ane-crash/
 
Top