Δρομολόγια Aegean

  • Thread starter mrk
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Βασικα εγω το πηγαινα με βάση τον πληθυσμο της περιοχής κ όχι την επιβατική κίνηση..Αλλά ας ειναι..Ναι για το ΑΕΠ κ την οικονομια δεν διαφωνώ..Και συν τοις άλλοις, BIO, VLC το δουλέψανε πολύ τουριστικά με εργα κ στρατηγικό μαρκετινγκ και ανεβηκανε..Σαυτο πασχει παρα πολυ η Κ.Μακεδονία και κατ'επέκταση και το "Μακεδονία"..Για να μην πω για το Πορτο που απτο 2012 μεχρι 2018 πηγε από τα 6 στα σχεδόν 12 εκατ...
 
Νομίζω ότι κανείς δεν περιμένει να έχουμε όλο το χρόνο 3-4 καθημερινές πτήσεις σε όλα τα ευρωπαϊκά hubs. Αλλά το πρόβλημα της Θεσσαλονίκης είναι ότι ιδιαίτερα το χειμώνα μας λείπουν βασικές συνδέσεις. Στην ουσία μείναμε με MUC και FRA, συν VIE και AMS σε κάποιες μέρες της εβδομάδας.

Γιατί ένα καθημερινό δρομολόγιο σε π.χ. Ζυρίχη ή Ρώμη, θα μας έδινε πρόσβαση στο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο δίκτυο, δηλ. πολύ περισσότερες δυνατότητες από τα διάφορα δρομολόγια των LCC 2 ή 3 φορές την εβδομάδα.

Αλλά όπως έγραψαν κι άλλοι, προφανώς οι αεροπορικές δεν βλέπουν αρκετό κέρδος.
 
Οι πτήσεις από Θεσσαλονίκη
Από 29/3/20 SKG-TXL A3544 3,7
Από 29/3/20 SKG-FCO A3516 1,5,7
Από 29/3/20 SKG-MXP A3518 4,7
Από 30/3/20 SKG-ZRH A3534 1,5
Από 31/3/20 SKG-BRU A3538 2,4
Από 01/4/20 SKG-BCN A3536 3,6

Επιπλέον των υπαρχουσών
SKG-MUC A3500 D
SKG-MUC A3502 D
SKG-FRA A3530 D
SKG-DUS A3540 D
SKG-STR A3510 X4
SKGCDG A3520 1,5
SKG-TLV A3556 4,7
SKG-DME A3524 3,6
SKG-BUD A3522 7
 
Air Namibia εχεις παραλείψει δρομολόγια και συχνοτητες (summer)

SKG-CDG 1,3,5
SKG-DME 2,4,5,6,7
SKG-TLV 2,4,7
SKG-STR D
SKG-LED 3,6
SKG-NUE 1,3,6
SKG-HAJ 2,5
SKG-LCA 9w

To SKG-BUD δεν υπάρχει-ειναι απλά εκτακτα δρομολόγια για τις γιορτες, οπως και τα SKG-VIE/PRG/BTS
 
Γράψατε τόσα πράγματα και νόμιζα πως έκανε καμία τεράστια επέκταση η Α3 και την έχασα... Μα επιτέλους, δείξτε λίγη σύνεση.

Ένα σχόλιο για το LHR: Βάσει του report που δημοσίευεσετο ACL-UK, φαίνεται πως η Α3 ζήτησε 14 έξτρα σλοτ (τουτέστιν, μία καθημερινή έξτρα πτήση, 7/σλοτ αναχώρησης + 7/σλοτ άφιξης), αλλά έφαγε άκυρο.

Ένα σχόλιο για την επέκταση της SKG, είναι σαφή τα πλάνα της εταιρείας: "Specifically, AEGEAN has planned a plan of robust extroversion and potential growth for the city of Thessaloniki, with routes to Barcelona, Brussels, Rome, Milan, Zurich, Berlin, and an increase in international capacity by 25%." Τι άλλο θα γράψουν πχια, ας πάρουν και ένα μεταφραστή, όχι μόνο ΝΕΟ. :banana:
 
joker2013":yarskqlz said:
Η εύκολη ήταν άδεια απο Βερολίνο σε αρκετές περιπτώσεις. Το χειμώνα δεν υπάρχει κίνηση να αντέξει δύο ή τρεις εταιρίες παρά τη συνεχώς αυξανόμενη ομογένεια. Αντίθετα ATH-TXL και στην Aegean και στην Easy είναι φίσκα, δε πέφτει καρφίτσα. Και υπάρχουν πολλοί που συνεχίζουν για αλλού με Aegean, ακόμα και τη χειμερινή περίοδο έχω πετύχει Ισραηλινούς που πάνε Τελ Αβίβ μετά, το καλοκαίρι προφανώς γίνεται χαμός για νησιά.

Η πόλη κάνει το αεροδρόμιο. Δεν είναι τυχαίο πως οι περισσότερες πόλεις με κόμβους ή αεροδρόμια με σημαντική κίνηση είναι οικονομικά ισχυρές. Ακόμα και στην αποκεντρωμένη Γερμανία, το μεγαλύτερο αεροδρόμιο είναι στην οικονομική πρωτεύουσα ;)

Νομιζω οτι όσο η ΕΖΥ τοχε σε διαφορετικα ωράρια απο την FR ήταν καλύτερα τα πραγματα..Εδινε επιλογές στον επιβάτη..Μετά βαλθηκε να εξοντώσει την FR και τοκανε πανω κάτω τις ιδιες ώρες απτο SXF,οπότε η FR ανταπάντησε με το γνωστό price-cutting..Επίσης θα μπορούσε η ΕΖΥ να διαφοροποιηθεί μεταφέροντας την πτήση στο TXL κερδίζοντας αλλο κοινό και χωρίς αμεσο ανταγωνισμό,αλλα δεν το έκανε..Οψόμεθα τι θα γίνει με τη μεταφορά στο BER (αν τελικά ανοίξει)
 
καλημερα σας,θα ηθελα να ρωτησω το εξης,εαν εχω εκδοσει 2 διαφορετικα εισητηρια π.χ Ηράκλειο - Αθήνα και Αθηνα - Λονδινο, σε περιπτωση που αργησει το Ηρακλειο - αθηνα και χασω την επομενη πτηση , η aegean πρεπει να με εξυπηρετησει δωρεαν ή θα πληρωσω την σχετικη διαφορα συμφωνα με τους κανονες εκδοσης των εισητηριων?
ευχαριστώ
 
Απ' ότι γνωρίζω, εφόσον τα εισιτήριά σου είναι διαφορετικά, η αεροπορική δεν θα έχει υποχρέωση να σε προστατέψει σε περίπτωση που χάσεις την ανταπόκριση.
 
Όπως είπε και ο Osc4r απλά χάνεις την επόμενη πτήση ως non show. Άρα αγορά νέου εισιτηρίου.
 
deerhunter":1q3e3ls0 said:
καλημερα σας,θα ηθελα να ρωτησω το εξης,εαν εχω εκδοσει 2 διαφορετικα εισητηρια π.χ Ηράκλειο - Αθήνα και Αθηνα - Λονδινο, σε περιπτωση που αργησει το Ηρακλειο - αθηνα και χασω την επομενη πτηση , η aegean πρεπει να με εξυπηρετησει δωρεαν ή θα πληρωσω την σχετικη διαφορα συμφωνα με τους κανονες εκδοσης των εισητηριων?
ευχαριστώ
Ποια διαφορά;
Πας για νέο εισιτήριο.
 
Top