Κατάρριψη Β737-800 της Ukraine International από... λάθος

Re: Συντριβή Β737-800 της Ukraine International

Ο πρέσβης του Ιράν στο Ηνωμένο Βασίλειο ζητάει συγγνώμη για τις προηγούμενες δηλώσεις του.


Οι Πέρσες έχουν καταλάβει ότι εδώ που έφτασαν τα πράγματα δεν ωφελεί να κρύψουν τίποτα, μόνο χειρότερα θα γίνουν τα πράγματα. Πάνε all the way με συγγνώμες κλπ, θα πληρώσουν τις σχετικές αποζημιώσεις, θα κάνουν κάποια δίκη (λέμε τώρα) και θα προσπαθήσουν να το ξεπεράσουν γρήγορα-γρήγορα. Άλλωστε, στην εποχή μας ακόμα και τα τραγικότερα γεγονότα ξεχνιούνται μέσα σε ελάχιστο διάστημα.
 

Attachments

  • Screen Shot 2020-01-11 at 14.57.34.png
    Screen Shot 2020-01-11 at 14.57.34.png
    65 KB · Προβολές: 813
Re: Συντριβή Β737-800 της Ukraine International

OveLix":3ue7o0b5 said:
Ο πρέσβης του Ιράν στο Ηνωμένο Βασίλειο ζητάει συγγνώμη για τις προηγούμενες δηλώσεις του.
Ενώ ο αντίστοιχος στην Ελλάδα ήταν πιο πονηρός: συναντήθηκε με τον σ. Τσίπρα, ο οποίος ενεργοποίησε τον δικό του μηχανισμό παραπληροφόρησης (εφημερίδες, διάσπαρτα ιντερνετικά τρολ, και τα ρέστα).
 
Re: Συντριβή Β737-800 της Ukraine International

Αγαπητέ μου, δεν υπερασπίζομαι το Ιράν. Στην υποκρισία εναντιώνομαι.

Είναι πραγματικά ειρωνικό το ότι αναφέρθηκες στο ΚΚΕ, γιατί στην Ελλάδα επικρατεί προφανώς ασπρομαυρισμός. Όποιος δηλαδή λέει κάτι εναντίον, π.χ. της ΝΔ, είναι αυτομάτως με τον Σύριζα (και το ανάποδο). Το ίδιο κι εδώ προφανώς. Όποιος λέει κάτι ενάντια στις ΗΠΑ (ή άλλον), αυτομάτως πρέπει να υπερασπίζεται το Ιράν.

Είπες ότι το Ιράν προσπαθεί να βγάλει τον κόσμο τρελό. Αναφέρθηκα στις ΗΠΑ (και καλό είναι αν δεν ξέρεις τα γεγονότα να ψάχνεις τις λεπτομέρειές τους σχετικά με το ποιος ζήτησε συγνώμη, πότε, και για ποιο λόγο) για να δείξω ότι τέτοιου είδους περιστατικά είναι περίπλοκα από γεωπολιτική σκοπιά.

Ρίξε μια ματιά στη λίστα εδώ:
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_a ... _incidents

Και μετά έλα να μου ξαναπείς αν οι τρεις (3) μέρες ανάμεσα σε ένα γεγονός και στην παραδοχή του είναι πολλές. Επιπλέον, αναρωτήσου κάτι άλλο: Αν οι Δυτικές κυβερνήσεις (ή εστώ αυτές που είχαν την δυνατότητα παρακολούθησης του Ιρανικού εδάφους, όπως οι ΗΠΑ και ο Καναδάς) ήξεραν από την πρώτη στιγμή το τι είχε συμβεί, γιατί περίμεναν να βγουν τα πρώτα σημαντικά στοιχεία από πολίτες (π.χ. βίντεο) πριν πουν ότι κατερρίφθη; Γιατί εγώ θυμάμαι ότι στην αρχή ή δεν έλεγαν τίποτα, ή μέχρι που έλεγαν ότι δεν φαίνεται να υπάρχει ένδειξη ότι υπήρξε κατάρριψη. Μίλησα για γεωπολιτικούς λόγους, εκεί είναι το ζουμί.

Επιπλέον, αν νομίζεις ότι το Ιράν (και οποιαδήποτε χώρα) είναι μια ενιαία δομή, κάνεις τρομερό λάθος. Η επικοινωνία ανάμεσα σε πολιτική στρατιωτική, και θρησκευτική ηγεσία δεν είναι τόσο άμεση όσο νομίζεις. Τρεις (3) μέρες είναι τίποτα. Για την Malaysian ακόμα τους τρελούς κάνουν. Για την Itavia ή την AF 1611, μετά από 51 χρόνια ακόμα κανείς δεν παραδέχεται τίποτα.

Δεν έχω να πω περισσότερο τίποτα για το θέμα.
 
Re: Συντριβή Β737-800 της Ukraine International

menelaos":39mg0wyl said:
Πέραν αυτού, εγώ δεν κατανοώ για ποιο λόγο δεν έκλεισαν τα departures για κάποιες ώρες. Όσο σίγουρος και αν αισθάνεσαι, αυτά τα πράγματα έχουν συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν (και ειδικά το Ιράν θα έπρεπε να αξιολογήσει καλύτερα αυτή την πιθανότητα, βάσει της ιστορίας τους).

Πριν λίγο σε συνέντευξη Τύπου ο διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας Amir-Ali Hajizadeh δήλωσε ότι είχε ζητήσει να ανασταλούν όλες οι εμπορικές πτήσεις στη χώρα όσο διαρκεί η ένταση με τις ΗΠΑ, αλλά οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν έκαναν το σχετικό αίτημα στην κυβέρνηση.
 
Re: Συντριβή Β737-800 της Ukraine International

@ΤΟGΑ
Παλι οι δυτικές κυβερνήσεις σου φταίνε γιατί δεν έβγαλαν στη φόρα όλα τους τα στοιχεία απο το πρώτο δευτερόλεπτο?
Παλι δικαιολογείς τους Ιρανούς σχετικοποιώντας το έγκλημα τους?
Πάλι μπερδεύεις ανόμοιες αντιδράσεις σε τραγωδίες όπως των Ιρανικών αερογραμμών με την πρόσφατη?
Και σκόπιμα ξεχνάς το Λόκερμπι (PanAm 103) που έγινε λίγους μήνες μετά σε αντίποινα?
Για τη πτήση των Μαλαισιανών αερογραμμών ΜΗ17 που κατέρριψαν οι Ρωσοι πάλι όλος ο κόσμος ξερει τι συνέβη αλλά το Ρωσικό κράτος και οι απολογητές του συνεχίζουν να πουλάνε τρέλα.

υγ: το οτι τάχα μου δεν ηξερε η ηγεσία του Ιραν τι συνέβη επι τέσσερις μέρες ενω έβγαινε με περίσσιο στόμφο και διέψευδε τα προφανή παραείναι γραφικό για να ασχοληθώ...
 
Re: Συντριβή Β737-800 της Ukraine International

Δεν νομίζω ότι βγαίνει κάτι με το να τσακωνόμαστε. Ο καθένας μπορεί να έχει τις πεποιθήσεις του. Στο τέλος αυτό που έχει σημασία είναι η ασφάλεια των πτήσεων. Νομίζω ότι κανείς δεν νιώθει περήφανος για τους 176 νεκρούς.
Είναι φυσιολογικό ο καθένας που κάνει ένα τέτοιο λάθος να προσπαθήσει να δικαιολογηθεί. Βέβαια όταν δικαιολογείται, δεν είναι λογικό να λέει ότι μπέρδεψε το πολιτικό αεροσκάφος με πύραυλο κρουζ. Εκτός του ότι από ότι φαντάζομαι δεν έχουν την ίδια ταχύτητα, τα πολιτικά αεροσκάφη όλα, ρητώς και δια ροπάλου, εκπέμπουν κώδικα IFF (γνωστό στην πολιτική αεροπορία κώδικα ATC - Air Traffic Control) ο οποίος εμφανίζεται για κάποιους λόγους σε όλα τα ραντάρ ακόμη και στα πολεμικά. Φαντάζομαι ότι δεν έχουν βγει ακόμα πύραυλοι που να εκπέμπουν και κώδικα αναγνώρισης.
Και σε τελική ανάλυση ποιός έδωσε άδεια απογείωσης εφόσον η κατάσταση δεν είχε ξεκαθαρίσει ακόμα;
 
Re: Συντριβή Β737-800 της Ukraine International

Από OveLix »
"Ο πρέσβης του Ιράν στο Ηνωμένο Βασίλειο ζητάει συγγνώμη για τις προηγούμενες δηλώσεις του".
Δεν είναι κακό έστω και αργά να αναγνωρίζουμε τα λάθη μας (προφανώς από ελλειπή ενημέρωση και βιασύνη) και να ζητάμε συγνώμη. Επιτρέψτε μου να επαναλάβω αυτό που έγραψα και σε προηγούμενη ανάρτησή μου. Άλλη φορά να είμαστε ψύχραιμοι και να μην εκφράζουμε τις απόψεις μας βεβιασμένα, λες και θα κερδίσουμε το στοίχημα. Σε αυτό το φόρουμ μπορούμε να λέμε και κάτι παραπάνω. Παρόλα αυτά δεν είδα ακόμη κάποια παραδοχή από τους υπερμάχους της άποψης ότι το α/φος δεν καταρρίφθηκε.
Εκφράστηκαν όλα τα πιθανά και απίθανα σενάρια, από τάση αυτοκτονίας το κυβερνήτη μέχρι ότι πρέπει να κλείσει η κατασκευάστρια εταιρεία!!!!!!. Το χειρότερο όλων όμως είναι ότι πάλι θα δούμε στις τηλεοράσεις τους ίδιους ειδήμονες να προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα και να αντιφάσκουν σε αυτά που έλεγαν τις προηγούμενες ημέρες. Έλεγε κάποιος ότι είναι αδύνατον να χτυπηθεί α/φος που μεταφέρει στις δεξαμενές του 18 τόνους καύσιμα να χτυπηθεί από πύραυλο και να μην εκραγεί!!!!. Μα αν δεν χτυπηθεί στις δεξαμενές και χτυπηθεί σε άλλο σημείο? αν χτυπήθηκε σε σημείο που έχασε τον πτητικό έλεγχο πως λες ότι έκανε προσπάθεια να επιστρέψει στο α/μιο αναχώρησης? Γιαυτό λοιπόν κάτσε στο γραφείο σου και περίμενε να ανακοινωθούν στοιχεία από τον τόπο του δυστυχήματος και ακόμη πάψε να το παίζεις ειδικός, ειδήμων, διερευνητής κλπ και το χειρότερο εκτίθεσαι και ως χειριστής.
 
Re: Συντριβή Β737-800 της Ukraine International

CHRISTOS55":dxus42zf said:
Από OveLix » "Ο πρέσβης του Ιράν στο Ηνωμένο Βασίλειο ζητάει συγγνώμη για τις προηγούμενες δηλώσεις του".
Δεν είναι κακό έστω και αργά να αναγνωρίζουμε τα λάθη μας (προφανώς από ελλειπή ενημέρωση και βιασύνη) και να ζητάμε συγνώμη. Επιτρέψτε μου να επαναλάβω αυτό που έγραψα και σε προηγούμενη ανάρτησή μου. Άλλη φορά να είμαστε ψύχραιμοι και να μην εκφράζουμε τις απόψεις μας βεβιασμένα, λες και θα κερδίσουμε το στοίχημα. Σε αυτό το φόρουμ μπορούμε να λέμε και κάτι παραπάνω. Παρόλα αυτά δεν είδα ακόμη κάποια παραδοχή από τους υπερμάχους της άποψης ότι το α/φος δεν καταρρίφθηκε.
Ήμουν από τους υπερβολικά δύσπιστους στο ενδεχόμενο της κατάρριψης και, μέχρι την Πέμπτη το απόγευμα, την ίδια εικόνα δήλωναν ότι είχαν (το τονίζω, επειδή δεν ξέρω τι σκέφτονταν πραγματικά) αξιωματούχοι ασφαλείας διαφόρων χωρών που μίλησαν στους ΝΥΤ και αλλού. Τα ως τότε στοιχεία ήταν απογείωση, συμβάν στον κινητήρα, στροφή βόρεια για επιστροφή στο ΙΚΑ, δηλώσεις δυτικών που δεν έβλεπαν κάτι μεμπτό, δεκάδες εικόνες από το σημείο της συντριβής που έδειχναν τα πάντα. Από την άλλη, υπήρχαν εικόνες πυραύλων στο έδαφος (χωρίς φόντο, χωρίς context και από ανώνυμους λογαριασμούς) και ισχυρισμοί για «τρύπες από σφαίρες». Τι έπρεπε να σκεφτώ, δηλαδή, για όσους διέδιδαν σενάρια βασισμένα στο ό,τι να 'ναι;

Σχηματίζουμε γνώμες με βάση τα κάθε φορά διαθέσιμα στοιχεία. Μόλις άλλαξαν τα στοιχεία, άλλαξε και η γνώμη. Αλλά παραδοχή για τι πράγμα;
 
Re: Συντριβή Β737-800 της Ukraine International

Φίλε OveLix, δεν τα έβαλα μαζί σου, έγραψα ότι εδώ μπορούμε να λέμε και κάτι παραπάνω. Δεν είμαστε όλοι αεροπόροι και περιμένουμε να μάθουμε την αλήθεια από τους γνωρίζοντες. Καλό πάντως είναι ότι παραδέχεσαι την βιασύνη σου, βασισμένος σε στοιχεία αμφίβολης προέλευσης. Έγραψε επίσης: "Γιαυτό λοιπόν κάτσε στο γραφείο σου και περίμενε να ανακοινωθούν στοιχεία από τον τόπο του δυστυχήματος και ακόμη πάψε να το παίζεις ειδικός, ειδήμων, διερευνητής κλπ και το χειρότερο εκτίθεσαι και ως χειριστής".
 
Re: Συντριβή Β737-800 της Ukraine International

Καραμήτρος Air":1bhbkf96 said:
:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
Ποια ανάληψη ευθύνης, ποια ευθύτητα και ποιο παράδειγμα για τις ΗΠΑ και τις δυτικές χώρες λες άνθρωπε μου???
Τέσσερις μέρες προσπαθούσαν να βγάλουν τους πάντες τρελούς!
Μέχρι που τα στοιχεία και τα βίντεο που βγήκαν στη δημοσιότητα ήταν πλέον τόσα πολλά που αναγκάστηκαν εκ των πραγμάτων να παραδεχτούν αυτό που ήδη γνώριζε όλος ο πλανήτης.
Αλλά στη χώρα που τα αντιδυτικά αντανακλαστικά είναι πιο διαδεδομένα και απο το τζατζίκι ψάχνουμε γωνία στο δεκάρικο για να δικαιολογήσουμε τα αδικαιολόγητα.

Μάλλον χανόμαστε στη μετάφραση λίγο. Αναφέρθηκα στο ότι έγινε απερίφραστη ανάληψη ευθύνης. Οι ΗΠΑ παρά το γεγονός ότι είχαν αναφέρει ότι λυπούνται, δεν ζήτησαν ποτε συγνώμη επισήμως, και τελικώς παρασημοφόρησαν τον άνθρωπο που το λάθος του έριξε ένα γεμάτο Α300. Για τη δε Malaysian ακόμα κανείς δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη παρά τα «όσα γνωρίζει όλος ο πλανήτης». Επειδή δε γνωριζόμαστε, δεν υπάρχει λόγος ούτε να υποθέτουμε τα συναισθήματα ούτε τις απόψεις του καθενός. Δεν ξέρεις καν πού ζω. :) Το ότι θεωρώ ότι η δήλωση των Ιρανών είναι σωστά εκπεφρασμένη δε σημαίνει ότι έχω οποιαδήποτε συμπάθεια για το καθεστώς εκεί. Ούτε προφανώς ότι δικαιολόγησα αυτό που έγινε. Ας πούμε τη γνώμη μας χωρίς να υπονοούμε πράγματα για τους συνομιλητές μας.
 
Top