Κατάρριψη Β737-800 της Ukraine International από... λάθος

OveLix":2ncv8v4b said:
Yeah, whatever. Βλέπω ότι οι προσωπικοί χαρακτηρισμοί είναι ο αγαπημένος σου τρόπος συζήτησης. Επίσης, διακρίνω και μια αδυναμία κατανόησης. Έλα προσπάθησε πάλι. Τι είναι το 290 και το IR655 στο tweet του Ρουχανί; Λόκερμπι; Try again.
Πάντως σου αξίζει να σε περνάνε για υποστηρικτή θεοκρατικών καθεστώτων και να σε αποκαλούν σύντροφο του Καντάφι επειδή σε προηγούμενη σελίδα έλεγες απλόχερα στο μισό forum να πάει να κοιταχτεί. :twisted:

Επί του θέματος, ο Έλληνας δε μπορεί να κάνει διάλογο χωρίς να βάζει ταμπέλες, και συνήθως οι ταμπέλες είναι άσπρο/μαύρο επειδή μέχρι εκεί φτάνει η νοημοσύνη του.
Γράφεις για παράδειγμα κάτι επικριτικό για την κυβέρνηση, και αμέσως θα σε πουν Συριζαίο.
Ή εδώ, γράφει κάποιος ότι το Ιράν ανέλαβε απερίφραστα την ευθύνη για το λάθος, και τον κατηγορούν για αντιδυτικά αισθήματα και συμπάθεια για το Ιράν.
Αυτό γιατί στο μυαλό τους αν κάποιος είναι «κακός» δε μπορεί να κάνει τίποτα σωστά, ενώ αν είναι «καλός» δε μπορεί να κάνει τίποτα λάθος.
 
Ναι, μου αξίζει και το πληρώνω. Δεν έπρεπε να προσβάλω όσους είδαν τρύπες από σφαίρες :mrgreen:

Και τώρα κρατιέμαι όταν βλέπω κάποιον να παίρνει τοις μετρητοίς μια δήλωση ενός πρώην κατασκόπου που αυτομόλησε, σε ένα ντοκιμαντέρ του Αλ Τζαζίρα με στοιχεία που παρείχε η υπεράσπιση του μοναδικού καταδικασθέντα. Yeah, sounds legit.
 
Καραμήτρος Air":3ctfot9y said:
Ο μονος που μίλησε ευθέως ήταν ο στρατηγός που εμφανίστηκε τελευταίος. Όλοι οι προηγούμενοι το έκαναν με ναι μεν αλλά.
Ο οποίος παραδέχτηκε πως από την πρώτη στιγμή η ηγεσία του Ιραν γνώριζε τι είχαν κάνει.
Το δικό μου συμπέρασμα είναι πως στην εποχή της πληροφορίας και των smartphone που τραβάνε φωτογραφίες και βίντεο ούτε ο Κιμ Γιονγκ Ουν δεν θα μπορούσε να συνεχίσει να αρνείται το πασιφανές.
Και επέλεξαν μόνο όταν ο κόμπος έφτασε στο χτένι και τα βρακιά τους στους αστραγάλους να παραδεχτούν τι συνέβη στη πραγματικότητα.
Εσυ όμως μπορείς να συνεχίσεις στον καλά περπατημένο στην Ελλάδα δρόμο του να ψάχνεις δικαιολογίες για ολοκληρωτικά καθεστώτα.

Μα για ποιο λόγο επιμένεις να κατηγορείς τους συνομιλητές σου για πράγματα που δεν έχουν πει? Ποιες δικαιολογίες για ολοκληρωτικά καθεστώτα? Εγώ έγραψα ότι το καθεστώς στο Ιράν είναι "απαράδεκτο και αισχρό". Αυτό σου φαίνεται για δικαιολογία? Δηλαδή επειδή λέω ότι ανέλαβαν την ευθύνη για την κατάρριψη αυτομάτως θα τους κάνω και παρέα? Συγνώμη κιόλας που θεωρώ σωστό το να πουν ότι η ευθύνη είναι πλήρως δική τους, αντί να λένε "λυπόμαστε αλλά δε ζητάμε συγνώμη" και να παρασημοφορήσουν αυτόν που έδωσε τη διαταγή. Το να κρίνω μια πράξη θετικά δε σημαίνει ότι κρίνω το καθεστώς συνολικά θετικά. Ελπίζω να μπορείς να διαχωρίσεις αυτά τα δύο.
 
Ειρήνη Υμίν !
Το θέμα μας δεν είναι τα ολοκληρωτικά καθεστώτα ή οι πεποιθήσεις του καθενός μας που καλά κάνουν και είναι διαφορετικές.
Είναι οι 176 άνθρωποι που σκοτώθηκαν τζαμπατζίδικα. Σήμερα ήταν αυτοί αύριο μπορεί εμείς!
Το θέμα δεν είναι καν το ανθρώπινο λάθος από τη στιγμή που ήταν εμπόλεμη περιοχή!
Το θέμα είναι πώς είναι δυνατόν τέτοια περιστατικά να μην ξανασυμβούν ποτέ στο μέλλον.
Ακόμα και το αν δοθούν αποζημιώσεις ή όχι είναι μεν σημαντικό αλλά δεν μπορεί να επιστρέψει τους αγαπημένους ανθρώπους που χάθηκαν πίσω στους δικούς τους!
Ας μείνουμε στα σημαντικά!
 
Για να μην ξανασυμβεί, πιστεύω ότι σε κάθε περίπτωση πολεμικής σύγκρουσης ή εχθροπραξιών θα πρέπει να κλείνει ο εναέριος χώρος για εμπορικές και πολιτικές πτήσεις. Διαφορετικά όλα τα αεροπλάνα που πετάνε μέσα στην περιοχή των εχθροπραξιών, είναι εν δύναμη στόχοι!!! Η ιστορία με δεκάδες παραδείγματα μας το έχει διδάξει αυτό. Το IFF το οποίο χρησιμοποιείτε στις στρατιωτικές επιχειρήσεις έχει και αυτό αδυναμίες... Δεκάδες οι καταρρίψεις από φίλια πυρά. Άρα πως μπορεί μια πολιτική πτήση να αισθάνεται ασφαλής σε ένα τέτοιο περιβάλλον;;; Ποιος είναι υπεύθυνος;; ο ATC, ο πιλότος, η εταιρεία, να πάρει την απόφαση και να πει εγώ δεν πετάω... Με κίνδυνο να με καταρρίψουν.... Από λάθος!!!!!!!
 
@menelaos+Ovelix
Οταν σε κάθε σας απάντηση βάζετε μέσα την Δύση και τους Αμερικάνους για να σχετικοποιήσετε το έγκλημα των Ιρανών μην απορείτε που σας λεω απολογητές του Ιρανικού καθεστώτος.
Σε εσάς μπορεί να φαίνεται απολύτως φυσιολογική η εξίσωση του Ιράν και της Ρωσίας με το Δυτικό κόσμο.
Ετσι μεγαλώσαμε στην Ελλάδα τα τελευταία 50 χρόνια.
Όμως υπάρχει και η πραγματικότητα. Και στη πραγματικότητα το Ιραν παραδέχτηκε το έγκλημα του μόνο αφού πλέον είχε ξεβρακωθεί πλήρως.

Κατά τα άλλα μπορείτε να συνεχίσετε να παπαγαλίζετε τις πάγιες θέσεις του Ιραν περί μη συνεργασίας με τον Καντάφι. Και να θεωρείτε αξιωματικά ψεύτες όλους όσους λένε κάτι διαφορετικό από την γραμμή των Μουλάδων.
Πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το μεταπολιτευτικό αριστερίστικο χούι στο νεοέλληνα...
 
Εντάξει, έστω. Δε νομίζω ότι υπάρχει λόγος να συνεχίσουμε, όντως αυτό είναι δευτερεύον όπως είπαν και οι συνφορουμίτες. Για να είμαστε απλώς ξεκάθαροι, δεν είπα ποτέ, και ούτε υπονόησα, ότι τίθεται θέμα σύγκρισης ενός δημοκρατικού και ενός θεοκρατικού καθεστώτος. Ούτε και ότι ο θάνατος 200 ανθρώπων είναι ok επειδή στο παρελθόν σκοτώθηκαν άλλοι τόσοι. Κρίμα να μένουμε με παρεξηγήσεις.
 
Σε ρεπορτάζ του BBC εμφανίζεται Ουκρανός αξιωματούχος ασφαλείας ο οποίος δηλώνει ότι η ομάδα ειδικών που στάλθηκε στο Ιράν τον ενημέρωσε από την πρώτη στιγμή που εξέτασε τα πρώτα συντρίμμια πως ήταν εμφανές τι ακριβώς συνέβη. Μάλιστα, λέει ότι τα θραύσματα του πυραύλου χτύπησαν στο πιλοτήριο και σκότωσαν τους χειριστές.
https://www.bbc.com/news/av/world-51077 ... it-ukraine
 
Καραμήτρος Air":2wf6f0fw said:
@menelaos+Ovelix
Οταν σε κάθε σας απάντηση βάζετε μέσα την Δύση και τους Αμερικάνους για να σχετικοποιήσετε το έγκλημα των Ιρανών μην απορείτε που σας λεω απολογητές του Ιρανικού καθεστώτος....
Επειδή υπάρχουν πολλοί στο φόρουμ που με γνωρίζουν προσωπικά, θα γελάνε με τις ανοησίες που γράφεις σχετικά με τις απόψεις μου περί καθεστώτων, ξεπλύματος του Ιράν και για παπαγαλίσματα του Καντάφι. Αλλά συνέχισε, αν θες. Είναι διασκεδαστικό να βλέπω ένα τόσο ωραίο παραλήρημα από κάποιον που δεν μπορεί να καταλάβει ούτε τα βασικά. :mrgreen:
 
Το ποια είναι η αντίληψη σου Ovelix φάνηκε τις μέρες που μεσολάβησαν απο το ατύχημα μέχρι την παραδοχή της κατάρριψης απο τους Ιρανούς!
Εσυ συνέχισε όμως να προσπαθείς να τους ξεπλύνεις λέγοντας για τους Αμερικάνους, την Δύση και τον κακό τους το καιρό.
Όντως, πέφτει πολύ γέλιο!
 
Top