Miles & Bonus

  • Thread starter gm747
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Χωρίς να το έχω μετρήσει, σε κάποιες πτήσεις, ιδιαίτερα προς ATH, αλλά και FRA, όντως έχεις την εντύπωση ότι οι μισοί επιβάτες επιβιβάζονται από το lounge. Παρόμοια ισχύει και σε πτήσεις της Α3 από άλλα αεροδρόμια, όπου έχεις την εντύπωση ότι οι μισοί επιβάτες έχουν priority boarding.

Αν σκέφτονται να αλλάζουν κάτι, δεν το ξέρω. Ιδιαίτερα η διατήρηση της χρυσής κάρτας με τα 12.000 μίλια παραμένει πολύ εύκολα....
 
Καλά δεν νομίζω ότι τα 70 άτομα είναι ο κανόνας, η εντύπωση μου είναι ότι συνήθως ειναι 10-15. Σε αυτούς έχουμε business, gold και γονείς με καρότσια. Οι πτήσεις για τους κόμβους FRA,MUC, ZRH κλπ έχουν και τους business των άλλων εταιρειών που για λόγους διαθεσιμότητας μπορεί να πετάνε σε economy στο ενδοευρωπαϊκό. Επίσης πρέπει να σκεπτούμε γκρουπ που ταξιδεύουν συχνά μαζί πχ σήμερα ταξίδευα με την ομάδα μπάσκετ της ΑΕΚ, που ήταν οικονομική αλλά με πρόσβαση στο lounge καθώς φαντάζομαι ταξιδευουν συνέχεια ή πολιτικοί στις Βρυξέλλες, γιατροί που ανεβοκατεβαίνουν Αθήνα-Θεσσαλονίκη 2 φορές τη βδομάδα κοκ. Πάντως συμφωνώ ότι το gold είναι σχετικά εύκολο να το διατηρήσεις.

ΥΓ αρκετές φορές έχω παρατηρήσει και το γενικό ντου που γίνεται από συμπολίτες μας (πχ στη Γερμανία), παρόλο που η ανακοίνωση είναι μόνο για όσους έχουν priority. Αν και έχω δει υπαλλήλους να τους γυρίζουν πίσω, δεν νομίζω οτι αυτό γίνεται πάντα.
 
Επειδή κάθησα δίπλα για να μετρήσω, οι σημερινοί σαν να ήταν άσχετοι μεταξύ τους (δηλαδή δεν ήταν γκρουπ). Η πτήση ήταν για Αθήνα. Δεν ξέρω πόσοι είχαν ανταποκρίσεις και πόσοι ήταν business, πάντως το αεροπλάνο ήταν 321.
Το θέμα είναι πως οι πχ 5-6 άνθρωποι που πλήρωσαν κανονικά business και ανάμεσα στα προσφερόμενα οφέλη ήταν και η ησυχία / χαλάρωση στο lounge, ή η προτεραιότητα στην επιβίβαση, δεν μπορεί να πει κανείς πως πήραν στην περίπτωση αυτή προϊόν ανάλογο των χρημάτων που πλήρωσαν τουλάχιστον στο κομμάτι αυτό.
Στην Θεσσαλονίκη μιας και η επιβίβαση γίνεται μόνο απο το lounge είναι πολύ πιο εύκολο και ασφαλές να μετρηθεί το συγκεκριμένο πλήθος. Σε αλλά αεροδρόμια, ναι, ισχύει το "ντου".
 
YCNZ":x4odttq3 said:
Το θέμα είναι πως οι πχ 5-6 άνθρωποι που πλήρωσαν κανονικά business και ανάμεσα στα προσφερόμενα οφέλη ήταν και η ησυχία / χαλάρωση στο lounge

Έχεις δίκαιο σε αυτό, αλλά το ίδιο ακριβώς σκέπτεται και αυτός που πετάει 2-3 φορές τη βδομάδα με την Α3 (δλδ 150 πτήσεις τον χρόνο) και δεν του λέει και πολλά ότι κάποιος έκανε upgrade challenge με 120Ε και πρέπει να μοιραστούν τα τυροπιτάκια :twisted: Αντιστοίχως και αυτός που πετάει business σε μακρινα και δίνει στην star alliance 50Κ και 100Κ Ευρω τον χρόνο (που μπορεί να είναι 10-15 ταξίδια αρα όχι ακραίο) που δεν νομίζω ότι θεωρεί ότι πρέπει να έχει τα ίδια προνόμια με τον τυπο που κάνει σε business το ΑΤΗ-SKG. Για να μην πω για τον HON Circle κλπ...O καθένας από την σκοπιά του.
 
Σφίγγουν και άλλο οι όροι εξαργύρωσης πόντων από το Bonus της Alpha Bank!

Συγκεκριμένα από 24/2/2020 για την εξαργύρωση των bonus πόντων στο πρόγραμμα Miles & Bonus θα λαμβάνονται υπ' όψιν μόνο οι διαθέσιμοι πόντοι που έχουν συλλεχθεί (με τη χρήση της Aegean Bonus Visa και μόνο) εντός 12μήνου. Οι πόντοι που έχουν συλλεχθεί με την Aegean Bonus Visa αλλά είναι πέρα του 12μήνου, θα μπορούν να εξαργυρωθούν στους υπόλοιπους συνεργάτες bonus όπως και όλοι οι πόντοι γενικά.

Οπότε θα πρέπει όποιος θέλει να τους μετατρέπει σε μίλια (και δεν γίνεται αυτόματα), να το κάνει μια φορά το χρόνο τουλάχιστον για να μην χάσει κάποιους πόντους και δεν μετατρέπονται. Επίσης το ίδιο θα ισχύει προφανώς και για τις εξαργυρώσεις κατευθείαν από τους πόντους Bonus σε εισητήρια Aegean από το https://alphabankbonusredemptionel.aegeanair.com/
 
Παιδιά το έχετε ξαναπεί ότι δε μετατρέπονται αυτόματα οι πόντοι σε μίλια αλλά δεν ισχύει. Έμενα στο τέλος κάθε μήνα όλοι οι πόντοι μου μεταφέρονται αυτόματα στον λογαριασμό μου aegean. Είχα πάρει τηλέφωνο την alpha και το είχαν σετάρει. Δεν ξέρω αν το έχουν κόψει πλέον, πάντως σε εμένα σίγουρα δεν έχει σταματήσει.
 
Δεν είχαμε πει αυτό. Φυσικά και ισχύει η αυτόματη μετατροπή σε μίλια. Είχαμε πει ότι αν έχεις 2 πιστωτικές πρέπει να επιλέξεις μια από τις δυο για να μετατρέπονται οι πόντοι στην εκάστοτε εταιρία:
GP707":2ljrv4r2 said:
AirNamibia":2ljrv4r2 said:
Από ότι γνωρίζω εγώ, με τις κάρτες της Alpha Bank είναι ότι παρά του ότι έχουν κοινό bonus λογαριασμό συγκέντρωσης, τα bonus που συλλέγονται με την Aegean Visa μετατρέπονται αυτόματα στο τέλος του μήνα (μου έχει τύχει και στα μέσα του επόμενου μήνα / μάλλον έχουν κάποια διαδικασία εκκαθάρισης) σε miles στην Μ&Β.
Αυτό γίνεται όταν έχεις μια πιστωτική κάρτα Alpha και έχεις δώσει πάγια εντολή μετατροπής. Αν έχεις δύο κάρτες δεν μπορείς να δώσεις 2 πάγιες εντολές αλλά πρέπει να επιλέξεις μια από τις δύο και την άλλη να την κάνεις τηλεφωνικά. Εγώ πχ που έχω μια Vodafone και μια Aegean έχω δώσει πάγια εντολή εξαργύρωσης πόντων στην πρώτη και όποτε θέλω να μετατρέψω πόντους σε μίλια πρέπει να παίρνω τηλέφωνο την Aegean.

το παραπάνω μήνυμα του Mernion ισχύει γι αυτούς που δεν έχουν δώσει πάγια εντολή ή για αυτούς που κάνουν εξαργύρωση πόντων σε ταξίδια χωρίς τη μετατροπή τους σε μίλια
 
H Alpha είχε ενημερώσει ότι από 01/01/20 μόνο οι πόντοι της Aegean Bonus Visa θα μπορούσαν να μετατραπούν σε μίλια κάτι που ακόμα δεν έχει γίνει.

Τώρα προφανώς η αλλαγή αφορά τους πόντους που εξαργυρώνονται σε εισητήρια όχι αυτούς που μετατρέπονται σε μίλια.
 
GP707":19n54fqz said:
Δεν είχαμε πει αυτό. Φυσικά και ισχύει η αυτόματη μετατροπή σε μίλια. Είχαμε πει ότι αν έχεις 2 πιστωτικές πρέπει να επιλέξεις μια από τις δυο για να μετατρέπονται οι πόντοι στην εκάστοτε εταιρία:

το παραπάνω μήνυμα του Mernion ισχύει γι αυτούς που δεν έχουν δώσει πάγια εντολή ή για αυτούς που κάνουν εξαργύρωση πόντων σε ταξίδια χωρίς τη μετατροπή τους σε μίλια

Δεκτόν - το παρακάτω μου φάνηκε να αναφέρεται στην Aegean bonus visa, οπότε αν κάποιος κατάλαβε το ίδιο με εμένα... keep in mind ότι από την Aegean bonus visa μπορούν να μετατρέπονται οι πόντοι αυτόματα.

MerNion":19n54fqz said:
Οπότε θα πρέπει όποιος θέλει να τους μετατρέπει σε μίλια (και δεν γίνεται αυτόματα), να το κάνει μια φορά το χρόνο τουλάχιστον για να μην χάσει κάποιους πόντους και δεν μετατρέπονται.
 
Οταν λεω «και δεν γινεται αυτοματα» εννοω οτι αν δεν εχει καταχωρησει εντολη να γινεται ηδη αυτοματα η μετατροπη, οχι οτι δεν γινεται πλεον η αυτοματα μετατροπη. Αυτη παντα γινοταν και παντα θα γινεται.

Επισης η μεταφορα ποντων απο την alpha στο miles and bonus νομιζω οτι θεωρειται σαν εξαργυρωση οποτε ειναι λιγο γκρι αν περιλαμβανεται αυτο στο 12μηνο..
 
Top