Miles & Bonus

  • Thread starter gm747
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Δηλαδή και τα μίλια της Aegean Bonus Visa θα "λήγουν" εντός 12μήνου για εξαργύρωση σε πτήσεις?
Μα αν συνέφερε σε κάτι η Aegean Bonus Visa ήταν ότι μπορούσες να συγκεντρώσεις μίλια 3 ετών για να εξαργυρώσεις ένα μεγάλο ταξίδι.
Αν δε σε αφήνει να τα χρησιμοποιήσεις μετά τις 365 μέρες, τι να τα κάνεις μετά? Αρώματα στα duty free??

Πάντως στα αντίστοιχο κεφάλαιο δε λέει κάτι:

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 14: AEGEAN BONUS VISA
Η κάρτα Aegean Bonus Visa είναι η πιστωτική κάρτα της Aegean που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την Alpha Bank και το Πρόγραμμα Επιβραβεύσεως Συναλλαγών Bonus, και συνδυάζεται με το πρόγραμμα Miles+Bonus.
..........
Τα μίλια που συγκεντρώθηκαν από μετατροπή πόντων της κάρτας συναλλαγών Aegean Bonus Visa είναι Εξαργυρώσιμα Μίλια (Award Miles) κατά την έννοια του κεφαλαίου 3 «ΜΙΛΙΑ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΤΛ.», και δεν λήγουν ποτέ.
....
Εσύ σε ποιο σημείο το διάβασες?


MerNion":2ydqcsl8 said:
Σφίγγουν και άλλο οι όροι εξαργύρωσης πόντων από το Bonus της Alpha Bank!

Συγκεκριμένα από 24/2/2020 για την εξαργύρωση των bonus πόντων στο πρόγραμμα Miles & Bonus θα λαμβάνονται υπ' όψιν μόνο οι διαθέσιμοι πόντοι που έχουν συλλεχθεί (με τη χρήση της Aegean Bonus Visa και μόνο) εντός 12μήνου. Οι πόντοι που έχουν συλλεχθεί με την Aegean Bonus Visa αλλά είναι πέρα του 12μήνου, θα μπορούν να εξαργυρωθούν στους υπόλοιπους συνεργάτες bonus όπως και όλοι οι πόντοι γενικά.

Οπότε θα πρέπει όποιος θέλει να τους μετατρέπει σε μίλια (και δεν γίνεται αυτόματα), να το κάνει μια φορά το χρόνο τουλάχιστον για να μην χάσει κάποιους πόντους και δεν μετατρέπονται. Επίσης το ίδιο θα ισχύει προφανώς και για τις εξαργυρώσεις κατευθείαν από τους πόντους Bonus σε εισητήρια Aegean από το https://alphabankbonusredemptionel.aegeanair.com/
 
Εγώ καταλαβαίνω ότι για να μη λήξουν οι πόντοι που μαζεύτηκαν με την Aegean Bonus Visa θα πρέπει να μετατραπούν σε μίλια και όχι να παραμένουν πόντοι.
 
Γιατί με την Aegean bonus visa έχεις επιλογή να τους αφήνεις του πόντους σου χωρίς μετατροπή?
Εγώ όταν την έκανα (πριν πολλά έτη βέβαια όταν ακόμα είχε δωρεάν συνδρομή για πάντα) οι πόντοι κάθε τέλος του μήνα
γινόταν μίλια αυτόματα.
 
Ναι υπάρχει επιλογή γιατί κάποιος μπορεί να θέλει να τα κρατήσει ως πόντους.
Εγώ διέκοψα την αυτόματη μετατροπή και μετατρέπω όσους πόντους θέλω όταν το θέλω τηλεφωνικά
 
https://alphabankbonusredemptionel.aegeanair.com/
Εδώ μετατρέπεις πόντους σε ταξίδια χωρίς να μετατραπούν σε μίλια. Έχω δει μερικές φορές ότι χρειάζονται περισσότεροι πόντοι αντί για μίλια στην εξαργύρωση. Επίσης δεν γνωρίζω αν μπορείς να εξαργυρώσεις σε μη Α3 πτήση (Star Alliance) μέσω της Alpha.
 
Με πόντους είναι μόνο πτήσεις Α3/ΟΑ και ισχύει θέλει πολύ περισσότερους πόντους
 
Να πούμε εδώ, πως το πρόβλημα που δημιουργείται με την ετήσια (τουλάχιστον) υποχρεωτική μετατροπή πόντων σε μίλια, είναι πως θα είσαι έρμαιο του τι αποφασίσουν στη Βιλτανιώτη για τα μίλια και την αξία τους. Η πρόσφατη εμπειρία με το devaulation των εξαργυρώσεων δείχνει πως δεν υπάρχει καθόλου σεβασμός στη βάση των frequent flyers, οπότε όλα είναι ανοιχτά. Η γενική συμβουλή είναι πως αν δείτε πως μαζεύονται πολλά μίλια στη μπάνκα, "κάψτε" όσο μπορείτε γιατί δεν ξέρει κανείς τι θα γίνει αύριο-μεθαύριο.
 
Καλά κάτσε να δεις τι ανακοίνωσε η Marriott για τα ξενοδοχεία της πριν λίγες μέρες, και εκεί θα δεις τι devaluation έχει αρχίσει να πέφτει παγκοσμίως. Δυστυχώς το loyalty έχει αρχίσει να πέφτει τραγικά...
 
Χρειάζομαι 2 πτήσεις με Aegean/Olympic για να διατηρήσω την Silver βαθμίδα. 2 ταξίδια με award tickets, μπορούν να προσμετρήσουν ή πρέπει να είναι με κανονικά ναύλα?
 
Top