Δρομολόγια Aegean

  • Thread starter mrk
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Αυτό με την "διαφορά" έχει ως εξής: Είσαι στο Ηράκλειο και βλέπεις ότι η Ολυμπιακή για Αθήνα έχει μεγάλη καθυστέρηση. Τηλεφωνείς στην Aegean πριν την αναχώρηση της πτήσης για Λονδίνο και αλλάζεις το εισιτήριο. Οπότε σε χρεώνει για την αλλαγή + για την πιθανή διαφορά τιμής στο ναύλο.
 
GP707":1ve8xihv said:
Όπως είπε και ο Osc4r απλά χάνεις την επόμενη πτήση ως non show. Άρα αγορά νέου εισιτηρίου.

Δεν εξαρτάται απ΄τον ναύλο; Νόμιζα ότι κάποιοι ναύλοι επιτρέπουν αλλαγές και μετά από no show. Ή στην Α3 γενικά μετά από no show δεν μπορείς πια να κάνεις τίποτα;

Συμφωνώ όμως ότι είναι καλύτερα να αλλάξεις το εισιτήριο από πριν, όταν γίνεται σαφώς ότι θα χάσεις την αρχική σου πτήση.

Και επίσης συμφωνώ ότι στη περίπτωση των 2 ξεχωριστών εισιτηρίων, η αεροπορική δεν έχει απολύτως καμία υποχρέωση εάν χάνεις την δεύτερη.
 
deerhunter":3uwjp576 said:
καλημερα σας,θα ηθελα να ρωτησω το εξης,εαν εχω εκδοσει 2 διαφορετικα εισητηρια π.χ Ηράκλειο - Αθήνα και Αθηνα - Λονδινο, σε περιπτωση που αργησει το Ηρακλειο - αθηνα και χασω την επομενη πτηση , η aegean πρεπει να με εξυπηρετησει δωρεαν ή θα πληρωσω την σχετικη διαφορα συμφωνα με τους κανονες εκδοσης των εισητηριων?
ευχαριστώ

Να υποθέσω ότι και τα 2 είναι με Α3-ΟΑ?

osc4r":3uwjp576 said:
Απ' ότι γνωρίζω, εφόσον τα εισιτήριά σου είναι διαφορετικά, η αεροπορική δεν θα έχει υποχρέωση να σε προστατέψει σε περίπτωση που χάσεις την ανταπόκριση.

Αυτό πίστευα κι εγώ. Αλλα διαψεύστηκα.
Προ ημερών φίλος ταξίδευε LIS- ATH και κατόπιν πτήση εσωτερικού (με 1h 45m περιθώριο στην Αθήνα). Όλα με Α3 αλλά διαφορετικούς κωδικούς κράτησης.
Λόγω καιρού το LIS - ATH καθυστέρησε 2.5 ώρες. Η Aegean του άλλαξε το εισιτήριο χωρίς χρέωση και του έδωσε και 1 εισιτήριο δωρεάν λόγω της καθυστέρησης > 2h.
Υ.Γ Δεν ξέρω εάν έπαιζε ρόλο ότι στο LIS- ATH ταξίδευε business.
 
Δεν έχουν υποχρέωση, δηλ. ανάλογα με τον ναύλο σου θα μπορούσαν να ζητήσουν να πληρώσεις τη διαφορά ναύλου συν τυχόν rebooking fee ή/και no show fee, ή εφόσον ο ναύλος σου δεν το επιτρέπει να αγοράσεις καινούργιο εισιτήριο.

Αυτό φυσικά δεν αποκλείει ότι σε κάποιες περιπτώσεις το κάνουν και δωρεάν. Ιδιαίτερα όταν όλες οι πτήσεις είναι με την ίδια εταιρία, όταν πρόκειται για «καλό» επιβάτη (business class, τακτικός επιβάτης κλπ.) ή όποια άλλα κριτήρια έχουν.
 
Υπάρχει καμιά πληροφόρηση για το ποιο θα είναι το πρώτο Δρομολόγιο με τα νέα αεροσκάφη?
 
Μηπως ήρθε η ωρα η Α3 να σκεφτει μειώσεις δρομολογίων προς Ιταλία, δεδομενης της καταστασης με τον κορωνοιό; BA, FR,U2, TK,W6,DL,AA, UA, QR, LATAM,LH group,KE..ειτε ακυρωνουν εντελώς ειτε μειωνουν σε μεγαλο βαθμο τις πτήσεις τους για ενα διάστημα...Eμεις;
 
Ψαξε λιγο τα timetables για τις ερχομενες εβδομαδες και θα εχεις την απαντηση σου :)
 
Πέραν της σοβαρότητας της κατάστασης, φαντάζομαι πως οι πληρότητες πρέπει να πιάσαν πάτο, οπότε δεν υπάρχει και λόγος να πετάνε. Έτσι λοιπόν μέχρι τέλους της χειμερινής σεζόν (29/3), βλέπω FCO, MXP πέσαν στο 1/daily (πότε πρωινά, πότε απογευματινά) ενώ η VCE, BLQ φαίνεται πως σταματάνε τελείως μετά τα μέσα Μαρτίου (φαντάζομαι για να είναι και εντός των 14 ημερών ώστε να μην υπάρχει και κανένα αίτημα για αποζημίωση). NAP, CTA συνεχίζουν.

Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι γιατί δεν έχουν ανακοινώσει τις συγκεκριμένες αλλαγές στη σελίδα τους (η ανανέωση έχει μείνει στις 29/2).
 
Συνήθως αυτού του είδους οι μονομερείς ακυρώσεις εμπίπτουν στην κατηγορία των αναπροσαρμογών (sic) δρομολογίων, δεδομένου ότι δεν είναι επιβεβλημένες σε όλους τους αερομεταφορείς, όπως συμβαίνει σε περιπτώσεις πολέμων ή απεργιών. Οι επηρεαζόμενοι επιβάτες θα ενημερωθούν τηλεφωνικά ή μέσω e-mail για τις διαθέσιμες επιλογές.
 
Περιορίζεται και η ανάπτυξη της SKG ένεκα κορονοϊού.

Δεν φαίνονται καθόλου πτήσεις για FCO & MXP ενώ και οι BRU θα ξεκινήσουν τον Ιούνιο και όχι με την έναρξη του θερινού προγράμματος.
 
Top