Sky Express τιμολογιακή πολιτική

  • Thread starter jerry
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Φίλη μου που προσπάθησε να αλλάξει το εισιτήριο λόγω φόβου για τον κορονωϊό και επειδή η κόρη της είναι ελαφρά κρυωμένη, πλήρωσε κανονικά penalty fee.
Με aegean στην ξαδέρφη μου άλλαξαν κανονικά το εισιτήριο με χρέωση μόνο της διαφοράς ναύλου...
 
Νομίζω πως υπάρχει οδηγία απαλλαγής από ακυρωτικά, για εισιτήρια της GQ που έχουν εκδοθεί μέχρι 27/02/2020 και για πτήσεις μέχρι 31/03/2020. Βάσει αυτής της εγκυκλίου, χρεώνεται μόνο η διαφορά ναύλου και η νέα πτήση μπορεί να είναι μέχρι 31/10/2020.

Είτε η γνωστή σου το έκανε πριν από την έκδοση της οδηγίας, είτε ο υπάλληλος δεν το ήξερε.
 
Αγαπητέ aakunz τα εισιτήρια της GQ είχαν εκδοθεί πριν την 27/02/2020 και οι πτήσεις ήταν ριν την 31/03/2020 προφανώς.
Απλά δεν δέχθηκαν να μην πληρωθεί το penalty fee επειδή δεν είπε συγκεκριμένα κορωνοϊό. Που να ήξερε αν είχε ή δεν είχε.
Αυτό έλειπε να πρέπει να κάνεις αλλαγή με αποτέλεσμα μικροβιολογικού εργαστηρίου...
 
Δεν είπα, ότι η απαλλαγή ακυρωτικών ισχύει μόνο για τους φορείς του COVID-19. Είπα κάτι πολύ συγκεκριμένο:
α) είτε η γνωστή το έκανε πριν τεθεί σε εφαρμογή η οδηγία της GQ,
β) είτε το προσωπικό του call centre αγνοούσε την οδηγία.


H GQ ανακοίνωσε χθες μία υπηρεσία, βάσει της οποίας, όσοι πληρώσουν €3 κατά την αγορά του εισιτηρίου, απαλλάσσονται από την καταβολή rebooking fees για 1 αλλαγή. Μου θυμίζει εκείνη την υποχρεωτική χρέωση της Ryanair κατά την αγορά εισιτηρίου, για την εξασφάλιση πόρων για τις αποζημιώσεις βάσει της Ευρωπαϊκής Οδηγίας. Απλά, τραγικό...

https://www.skyexpress.gr/new/nea-ypiresia-feel-free/
 
Νέα εμπορική πολιτική από σήμερα και από τη Sky Express με 3 νέες οικογένειες ναύλων που αντικαθιστούν τις προηγούμενες.

SKY JOY:
Μη επιστρέψιμος ναύλος, χρεώσιμες αλλαγές με €35 + διαφορά, χρεώσιμες αποσκευές, 1 χειραποσκευή + 1 προσωπικό αντικείμενο.

SKY JOY Plus:
Επιστροφή ναύλου με χρέωση, 1 αλλαγή χωρίς χρέωση (μόνο διαφορά), επόμενες αλλαγές με €25 + διαφορά, μία αποσκευή 15kg, 1 χειραποσκευή + 1 προσωπικό αντικείμενο. Στα σκέλη επιστροφής προσφέρεται 10% έκπτωση.

SKY ENJOY:
Επιστροφή ναύλου με χρέωση, απεριόριστες αλλαγές χωρίς penalty (μόνο διαφορά), 1 αποσκευή 23kg, 1 χειραποσκευή + 1 προσωπικό αντικείμενο, lounge, fast lane, προεπιλογή θέσης από τη στιγμή της κράτησης και απολύτως δωρεάν επιστροφή με νωρίτερη πτήση της ίδιας ημέρας. Στα σκέλη επιστροφής προσφέρεται 10% έκπτωση.
 
Χαιρετω την ομαδα. Ενδιαφερομαι για κρατηση εισητηριου απο Αθηνα για Κοζανη αλλα ο μονος προσφερομενος ναυλος ειναι Sky Basic με παραδοτεα αποσκευη στα 15 kg. Με δεδομενου οτι θα ειμαι Ελλαδα με βαρυτερη αποσκευη, ο μονος δρομος ειναι ειτε να πεταξω πληρωνοντας υπερβαρο ειτε να πεταξω 5-8 kg απο τα πραγματα μου για να συμβιβαστω με ενα γελοια χαμηλο οριο παραδοτεας αποσκευης?
 
Τα 15 kg είναι τυπικό όριο αποσκευών για εταιρείες που χρησιμοποιούν τον συγκεκριμένο τύπο αεροσκάφους.

Από την εμπειρία μου στο συγκεκριμένο δρομολόγιο, υπάρχει μια ανοχή για 2-3 κιλά υπέρβαρο, αλλά για περισσότερα κιλά δυστυχώς θα πρέπει να πληρώσεις. Επί εποχής ASTRA η χρέωση ήταν 2 ευρώ το επιπλέον κιλό που το λες και λογική τιμή. Δεν γνωρίζω αν η SKY χρεώνει παραπάνω.
 
έστω έχω ένα εισιτήριο SKY Joy που αγόρασα με 50€

ξέρει κανείς αν δώσω επιπλέον πχ 35€ για την αλλαγή συν 10 για τη διαφορά του ναύλου, αν στο μέλλον ακυρωθεί η πτήση μου και πρέπει να μου επιστρέψουν πίσω χρήματα πόσα μου επιστρέφουν;
 
Πρόλαβε κάποιος να δει ή να κλείσει την προσφορά Black Friday με 9,90 Ευρώ; Υποτίθεται ότι ισχύει μέχρι 30.11. αλλά έψαξα όλο το χρόνο με το low fare calendar και δε βρήκα τίποτα. Να εξαντλήθηκαν τόσο γρήγορα και μάλιστα για όλο τον χρόνο το θεωρώ απίθανο.
 
Καλησπέρα,

υπάρχουν διαθέσιμα εισιτήρια, ωστόσο θα πρέπει να μελετήσεις τους όρους/κανονισμούς που ισχύουν.
Περισσότερες πληροφορίες :arrow: https://www.skyexpress.gr/el/news/black-friday-2020
 

Attachments

  • 2020-11-28.png
    2020-11-28.png
    117,3 KB · Προβολές: 1.416
  • 2020-11-28 (1).png
    2020-11-28 (1).png
    90,9 KB · Προβολές: 1.416
Top