Coronavirus και αεροπορία - Εξελίξεις και επιπτώσεις

MerNion":140pyiqp said:
Δεν ξερω αν δεν το διατυπωσες σωστα, αν καταλαβα καλα μεχρι τις 25/3 θα εχουν σταματησει σταδιακα ολες οι πτησεις. Απο 26/3 δεν θα πεταει καμια επιβατικη τους πτηση
Σωστός. Δεν το διατύπωσα σωστά :oops:
 
Εντωμεταξύ, χαμός εδώ στο Ντουμπάι. Ανακοινώσεις επί ανακοινώσεων. Πρώτα, EK grounds all flights. Μετά, τελικά θα κάνουμε κάποιες γιατί μας ζήτησε η κυβέρνηση. Τώρα, πάλι EK grounds all flights. Μετά, θα κλείσουν τα terminals. Μετά, δε θα κλείσουν. Από PR ένα δράμα, και (προφανώς πιο σημαντικό) όλος ο κόσμος εδώ έχει μπλεχτεί, σε επίπεδο οι CEO των διαφόρων εταιριών να στέλνουν συνεχή updates στους εργαζόμενους για το τι πρέπει να κάνουν.

Αδιανόητη κατάσταση ρε παιδιά, ποιος θα μπορούσε να το φανταστεί 2 μήνες πριν - ή ακόμα και έναν μήνα...

Stay safe everyone!
 
Re: Coronavirus και αεροπορία

Ευτυχώς οι υποψίες ήταν άκυρες.
Η στιχομυθία μεταξύ πύργου LGAV και πτήσης Ryanair RYR4518 (EIDW/LGAV)
για πιθανότητα ύποπτων κρουσμάτων Coronavirus τελείωσε με ανακούφιση.
Καλό κουράγιο σε όλους τους εμπλεκόμενους.
 

Attachments

  • RYR4518_RYR45HE_22Mar2020-2100Z.mp3
    1 MB · Προβολές: 94
Για να καταλάβω!!!!!! Όλη αυτή η συνομιλία, που έγινε σε ακρόαση όλων των συντονισμένων σε αυτή την συχνότητα, μεταξύ του Πύργου και του Κυβερνήτη της Rayanair δείχνει επαγγελματισμό? Δηλαδή καμία από τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες δεν είχε ένα άτομο να πάει στο α/φος και να διευκρινίσει το ερώτημα? Μετά τα τόσα που συμβαίνουν και τους περιορισμούς είμαστε ακόμη ξέφραγο αμπέλι για τους εισερχόμενους επιβάτες? Μείνετε επιτέλους όλοι εκεί που είστε και μην κουνιέται κανείς, αν και αυτό όπως το έχω ξαναγράψει έπρεπε να είχε γίνει πριν από 20 ημέρες. Περαστικά μας.
 
Re: Coronavirus και Aegean - Εξελίξεις και επιπτώσεις

joker2013":r4q5hujv said:
Χωρίς να θέλω να υπερασπιστώ την Aegean, με την οποία όπως κι οι περισσότεροι δεν έχω καμία σχέση, αλλά αυτή είναι η πολιτική σχεδόν όλων των εταιριών αυτή τη στιγμή. Αυτό που σου δίνουν δωρεάν ειναι το rebooking fee, όχι το νέο εισιτήριο.

Ισχύει. Τα ίδια και η EK. Δεν το θεωρώ σωστή πρακτική - κατανοητό ότι ζουν τραγικές ώρες, αλλά δε γίνεται να απαιτούν ουσιαστικά ρευστό από όποιον έτυχε να έχει εισιτήριο. Είναι προφανές ότι αν χρειαζόταν να πάω στο Τόκυο για ένα συνέδριο αύριο με την JAL αυτό δε θα πει οτι θα χρειαστεί να πάω στο Τόκυο για κάποιον άλλο λόγο μετά από έξι μήνες. Δεκτό να σώσουμε τις εταιρίες ως Ελλάδα, ΕΕ, κλπ κλπ, αλλά ας γίνει αυτό από τα έσοδα του κράτους μέσω φόρων. Το να κάνουν partial rescue όσοι έτυχε να έχουν εισιτήρια δεν είναι και πολύ λογικό...
 
Και η etihad σταματαει ολες τις πτησεις. Επισης απαγορευτηκαν ολες οι εσωτερικες πτησεις στην Ινδια.
 
Re: Coronavirus και Aegean - Εξελίξεις και επιπτώσεις

Η ΕΚ για τις ακυρωμένες πτήσεις προσφέρει 2 εναλλακτικές: είτε voucher είτε επιστροφή χρημάτων, απλά σημειώνει ότι η επιστροφή χρημάτων θα καθυστερήσει.
 
Top