Miles & Bonus

  • Thread starter gm747
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Εγώ ήδη είχα πιάσει τα απαιτούμενα μίλια πριν τον ιο και ανανεώθηκε η βαθμίδα μου μέχρι 29/7/2021.
Στο mail λέει ότι έχω μέχρι 29/01/2021 διορία, ενώ στο εφαρμογή στο κινητό μου εμφανίζει 29/01/2022.

Να υποθέσω ότι ισχύει το 29/01/2022;
 
Βασικά δεν έχεις καμία διορία, εφόσον έχεις ήδη πιάσει τα μίλια. Το "παράθυρο" για περαιτέρω ανανέωση της κάρτας θα ανοίξει 29/1/2022 και θα πρέπει εντός 12μήνου να μαζέψεις ό,τι χρειάζεται για την ανανέωση.

Βασικά αν έχεις ήδη ανανεώσει, επί της ουσίας ό,τι πτήσεις κάνεις στο έξτρα εξάμηνο πάνε στον κουβά (όσον αφορά στην ανανέωση).
 
Εάν έχεις ήδη ανανεώσει τη κάρτα σου, δεν χρειάζεσαι και ρύθμιση. Εμένα μου λείπουν γύρω στα 2.500 μίλια μέχρι τέλος Νοεμβρίου (που στην χειρότερη περίπτωση θα μπορούσα να τα αγοράζω…), και τώρα έχω μέχρι τέλος Μαΐου του χρόνου.

Παρ’ όλ’ αυτά κι εγώ το θεωρώ καλή κίνηση.
 
Και εκεί που είχες ήδη συμπληρώσει μίλια για διατήρηση βαθμίδας (και περίμενες απλά να φτάσει η ημερομηνία ανανέωσης και να ξαναπάρεις κουπόνια), τσουπ, απο το πουθενά σε πάνε 6 μήνες αργότερα.
Σε αυτή την περίπτωση ποιό ακριβώς είναι το όφελος;
Πιστεύω πως όσο χάλια και να ήταν η κατάσταση, πως τον Αύγουστο / Σεπτέμβριο θα ξαναπετάγαμε.
Καλή κίνηση σίγουρα, αλλά για όσους το χρειάζονταν πραγματικά.
 
jerry":eeiyaf0q said:
Βασικά αν έχεις ήδη ανανεώσει, επί της ουσίας ό,τι πτήσεις κάνεις στο έξτρα εξάμηνο πάνε στον κουβά (όσον αφορά στην ανανέωση).

Και νομίζω αυτό είναι το πιο κουλό του προγράμματος. Μπορείς να έχεις πχ 50Κ μίλια στον κουβά επειδή περισσεύουν και περιμένεις την επέτειο του 12μηνου και την επόμενη χρονιά να σου λείπουν 500 και να πρέπει να πληρώσεις για να μείνεις στην βαθμίδα...
 
Καλημέρα, γνωρίζει κάποιος εάν έχει αλλάξει ο τρόπος υπολογισμού των μιλίων, για παράδειγμα προ Covid, εισιτήριο MJT-ATH αξίας 40-45 ευρώ έδινε 500 μίλια, τώρα εισιτήριο 50-55 ευρώ δίνει 200, το ανίτστοιχο συμβαίνει και σε πτήσεις εξωτερικού που κοίταξα..
 
Δεν έχει να κάνει με την αξία του εισιτηρίου αλλά με τον τύπο του ναύλου. Είναι ίδιος τύπος και στα δύο εισιτήρια;
 
Το γνωρίζω αυτό, απλά το Booking class άλλαζε με χαμηλότερη τιμή
 
Απλά αύξησαν τις τιμές των εισιτηρίων. Ένα εισιτήριο που έκανε πχ 30€ και έδινε 200 μίλια, τώρα κοστίζει 55€. Αντίστοιχα, το εισιτήριο των 50€ που έδινε 500 μίλια τώρα κοστίζει 90€.
 
Αυτό ακριβώς, μπράβο στην Aegean, κάπως πρέπει να βγει και η χασούρα...
 
Top