Δρομολόγια Aegean

  • Thread starter mrk
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Αν όμως διαβάζεις εκεί, και κοιτάς τις εικόνες, γίνεται σαφώς ότι «απελευθέρωση των πτήσεων» για Αθήνα από 15 Ιουνίου κι από τα περιφεριακά αεροδρόμια από 1 Ιουλίου σημαίνει ότι θα γίνουν ξανά πτήσεις.

https://www.in.gr/2020/05/20/greece...enous-meiosi-foron-kai-restart-ston-tourismo/

Και αυτό γενικά χωρίς καραντίνα και τέστ, αλλά με εξαιρέσεις για κάποιες χώρες (που θα ανακοινουθούν).

Βέβαια, και σήμερα έχει κάποιες διεθνείς πτήσεις για Αθήνα, υπάρχουν όμως απαγορεύσεις για πολλές χώρες. Υποθέτω ότι από 15 Ιουνίου αυτές θα λήξουν, τουλάχιστον εντός ΕΕ.

Μένει το ερώτημα, εάν θα ανανεώσουν τη καραντίνα για το διάστημα 1-14 Ιουνίου. Μάλλον θα το ανακοινώσουν ξανά τελευταία στιγμή...
 
Πολύ σωστά έχει απαντήσει ο Ulrike.

Αναφέρθηκαν 2 όροι:
απελευθέρωση πτήσεων και απελευθέρωση εισόδου.
Απελευθέρωση πτήσεων για τα περιφερειακά αεροδρόμια θα υπάρξει από 1 Ιουλίου οπότε αν όντως ισχύσουν αυτά δεν θα δούμε πτήσεις στα αεροδρόμια αυτά από το εξωτερικό.
Οπότε δεν πρόκειται να δούμε ελέγχους και καραντίνα σε αλλά αεροδρόμια ( =απαγόρευση εισόδου) αφού υπάρχει απαγόρευση πτήσεων.
 
To SKG-BRU εχει λάθος γραφεί στο λινκ οτι ξεκινάει 27Αυγ. ..Τρίτη 4 Αυγ ξεκινάει..Περιμένω κ γω να φορτωθούν οι ναυλοι γιατι με ενδιαφέρει το SKG-ZRH αν κ η LX ήδη εχει ανεβάσει τις πτησεις με πολυ καλές τιμές..Επίσης περιμενω να δω τι θα γινει με το θεμα των τεστ κ της καραντινας για Αγγλία και για τα Σκανδιναβικά κράτη..
 
Spotterakis, η LX και όλη η LH Group από τον Ιούλιο έχουν ακόμα το κανονικό πριν Corona πρόγραμμα. Μπορείς να είσαι σίγουρος ότι δεν θα γίνουν όλες οι πτήσεις όπως προβλέπονται τώρα. Δεν γνωρίζω πότε θα ανακοινώσουν το νέο πρόγραμμα. Γιατί δεν κάνει πια νόημα έτσι. Έχω εισιτήρια που από τον Μάρτιο άλλαξα στον Ιούνιο, θα ακυρωθούν τώρα ξανά / ήδη ακυρώθηκαν (αφού όπως φαίνεται η Θεσσαλονίκη δε θα ανοίξει πριν από τον Ιούλιο). Να τα αλλάξω τώρα στον Ιούλιο ή Αύγουστο, σε πτήσεις που ξανά δεν θα γίνουν ή όχι έτσι όπως προβλέπονται ....

Και όσον αφορά τα νέα δρομολόγια της Α3 από Θεσσαλονίκη: ναύλοι υπάρχουν, ήδη πούλησε αυτά τα δρομολόγια (έχω κρατήσεις για SKG-BRU/BRU-SKG για Αύγουστο / Σεπτμέβριο / Οκτώβριο που εμφανίζονται κανονικά). Αλλά αυτή τη στιγμή δεν τα πουλάει (στο Experflyer η διαθεσιμότητα είναι 0), προφανώς περιμένει τις εξελίξεις, και θα αποφασίζει ανάλογα εάν / από πότε θα γίνουν.
 
Ulrike, θέλω να πιστεύω ότι το προγραμμα που εχει ανέβει τώρα στην LX δεν θα αλλάξει,διοτι οι αλλαγές σε LH/LX/OS είχαν ήδη περάσει...Οπότε λογικά αυτο ειναι το προγραμμα που θα εκτελεστεί..Αν είμαστε τοσο γκαντέμηδες κ ακυρωθούν τι να πω..Εγω έτσι κ αλλιώς τελη Ιουνίου, αρχές Ιουλίου κοίταζα, γι'αυτο περιμένω και την Α3 στην Ζυρίχη..
 
Η LX έχει ακόμα πτήσεις για Θεσσαλονίκη τον Ιούνιο, π.χ. 27/6.

Και όπως έγραψα: Το πρόγραμμα της LX (όπως και όλης της LH group) για τον Ιούλιο και μετά δεν το ανέβασαν τώρα, αλλά είναι ακόμα το αρχικό, όπως ήτανε και το Φεβρουάριο. Δεν νομίζω ότι θα γίνει έτσι. Μιλάω γενικά, όχι για τη πτήση ZRH-SKG, μπορεί και να τη κρατήσει όπως τη έχει.

Απ΄την αρχή της κρίσης η αλλαγές / ακυρώσεις έγιναν περίπου 3-4 εβδομάδες πριν, κάθε φορά για 2 εβδομάδες, και αυτές τις μέρες γίνονται οι αλλαγές για τη περίοδο 15 Ιουνίου – 28 Ιουνίου.

Φυσικά, εάν βλέπεις καλή τιμή και είσαι ευέλικτος, δηλ. εάν δεν σε πειράζει να πετάς τελικά σε άλλη ώρα ή ίσως και μια μέρα νωρίτερα ή αργότερα ή μέσω ATH, μπορείς να κλείσεις - εάν την ακυρώνουν θα σου αλλάξουν το εισιτήριο.

Αλλά δεν θα περίμενα για τις πτήσεις της Α3. Για Βρυξέλλες αυτή η κατάσταση, ότι δεν τις πουλάει πια, αλλά ούτε τις ακυρώνει υπάρχει εδώ και αρκετές εβδομάδες. Για κάποιο χρονικό διάστημα ξαφνικά επμφανίστηκαν ξανά για τον Ιούνιο, και μάλιστα με τιμές και διαθεσιμότητες, μόνο για να τις ακυρώνει πλήρως λίγες μέρες αργότερα.

Δυστυχώς έτσι είναι τα πράγματα. Δεν μπορείς να προγραμματίσεις τίποτα. Ούτε στις πτήσεις, ούτε με τους άλλους περιορισμούς (καραντίνα κλπ.).
 
Ukrike αυτα που γραφεις δεν ισχύουν.
Πχ SKG-BCN εδώ και μέρες είχε εξαφανίσει και ακυρώσει όλες τις πτήσεις και πλέον από χτες επανεμφανίστηκαν μόνο απο 1/8 αλλά χωρίς τιμές.
Παρόμοια και για άλλους προορισμούς.
Πιστευω εντός λίγων ωρών θα έχουμε και τιμές.
 
Συμφωνώ με Ulrike. Το πρόγραμμα της Α3 είναι υπέρ του δέοντος φιλόδοξο. Το οποίο ισχύει και για άλλες εταιρείες.

Προφανώς θα κάνουν αναπροσαρμογές και περαιτέρω αλλαγές. Εικάζω πως θα βλέπουν πως πάνε οι κρατήσεις και η όλη κατάσταση κτλ και με το ασφαλές παράθυρο του 14ήμερου θα ακυρώνουν/συγχωνεύουν ανάλογα. Οπότε μην είστε καθόλου σίγουροι για το ότι η πτήση που έχετε κλείσει ή θέλετε να κλείσει τώρα θα γίνει. Σας βλέπω με voucher αλλιώς!
 
teris3":2qdv4ev5 said:
Πχ SKG-BCN εδώ και μέρες είχε εξαφανίσει και ακυρώσει όλες τις πτήσεις και πλέον από χτες επανεμφανίστηκαν μόνο απο 1/8 αλλά χωρίς τιμές.
Παρόμοια και για άλλους προορισμούς.
Πιστευω εντός λίγων ωρών θα έχουμε και τιμές.

Συμφωνώ με πρώτο. Στην Α3 όντως υπάρχουν πτήσεις που ήδη ακυρώθηκαν, αλλά μετά εμφανίστηκαν ξανά, χωρίς όμως να τις πουλάει (με διαθεσιμότητα 0). Το μόνο που δεν θα ήμουνα τόσο σίγουρη είναι ότι τις επόμενες ώρες ή μέρες θα εμφανιστούν ξανά τιμές. Ακριβώς γιατί αυτή η κατάσταση την βλέπω εδώ και εβδομάδες. Εκτός εάν υποτίθεται ότι τώρα είναι όντως το τελικό πρόγραμμα, θα δούμε....

Αλλά ακόμα εάν δεν θα γίνουν τελικά οι νέες απευθείας πτήσεις από Θεσσαλονίκη, για τα εισιτήρια που ήδη έκλεισες μάλλον θα έχεις και τη δυνατότητα δωρεάν αλλαγής μέσω ATH.

Και γενικά, η Α3 μου φαίνεται κάπως πιο ρεαλιστική. Έχει ήδη περιορίσει το πρόγραμμά τις για όλο το καλοκαίρι / δεν πουλάει αυτή τη στιγμή συγκεκριμέννες πτησεις. Ενώ στη LH Group μετά από 28 Ιουνίου δεν έχουν αλλάξει τίποτα σε σύγκριση με το αρχικό τους πρόγραμμα πριν Corona.

Κι εγώ δεν κάνω καινούργιες κρατήσεις, απλά αλλάζω εισιτήρια με ακυρωμένες πτήσεις σε άλλη ημερομηνία. Και εάν ακυρώνονται ξανά, τα αλλάζω ξανά. Αφού ούτως ή αλλιώς δεν σου επιστρέφουν τα λεφτά...
 
Το πρόγραμμα της Aegean είναι τελικο και ετσι θα ισχυση, τα δρομολογια θα φορτωθούν τις επομενες μερες, μολις φορτωθουν θα εχουν και πολύ καλες τιμες, προλάβετε πριν προλαβουν οι πρακτορες και εξαφανισουν της καλες τιμες. Η Swiss θα εχει συρικνομενο το πρόγραμμα δρομολογιων της φετος το καλοκαιρη όπως και η Lufthansa. Η Θεσσαλονικη, μεχρι στιγμης δεν είναι στο πργραμμα ουτε της μιας, ουτε της αλλης για τον Ιουλιο.
 
Top