Δρομολόγια Aegean

  • Thread starter mrk
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Τα δρομολόγια που βγάζει το site της Aegean έχουν κάποια bugs πάντως.
Σήμερα άλλαζαν διαρκώς ενώ έκανα αναζήτηση. Για παράδειγμα αρχικά μου έδειχνε για τις 26 Ιουνίου μια τιμή 500€ και κάτι, όταν πάτησα την ημερομηνία για να δω τις πτήσεις είχε και μια πτήση στα 311€ (ενώ πάνω στην ημερομηνία έδειχνε ακόμα 500€), μετά έκανα κλικ σε άλλες ημερομηνίες για να δω τι γίνεται σε αυτές, και ξαφνικά η 26η Ιουνίου έπεσε στα 230€, το οποίο και τελικά έκλεισα.
Η πτήση ήταν για φίλο μου που έχει ξεμείνει λόγω κορονοϊού στο Αμβούργο, για Zάκυνθο. One-way ΗΑΜ-ΑΤΗ και ATH-ZTH την ίδια μέρα.
 
Ναι, πρόσεξα και εγώ πως οι ναύλοι είναι λίγο σα λοταρία. Αλλάζουν κάθε μέρα (βάσει google alerts που λαμβάνω).
 
CaptainChris":2st964sr said:
Το πρόγραμμα της Aegean είναι τελικο και ετσι θα ισχυση, τα δρομολογια θα φορτωθούν τις επομενες μερες, μολις φορτωθουν θα εχουν και πολύ καλες τιμες, προλάβετε πριν προλαβουν οι πρακτορες και εξαφανισουν της καλες τιμες. Η Swiss θα εχει συρικνομενο το πρόγραμμα δρομολογιων της φετος το καλοκαιρη όπως και η Lufthansa. Η Θεσσαλονικη, μεχρι στιγμης δεν είναι στο πργραμμα ουτε της μιας, ουτε της αλλης για τον Ιουλιο.

απο 01/07, σύμφωνα με τη σελίδα τους πουλάνε

SKG-FRA DAILY
SKG-ZRH DAILY
SKG-GVA SATURDAY
 
Μετά τις χτεσινές ανακοινώσεις της Κυβέρνησης, η Aegean ξεκινά από 15 Ιουνίου από Θεσσαλονίκη τα ...κλασσικά γερμανικά στανταράκια της Βόρειας Ελλάδας (Μόναχο-Φρανκφούρτη-Ντίσελντορφ-Στουγκάρδη) καθώς και Λάρνακα και Τελ Αβίβ (για το τελευταίο περιμένει και την άρση από το Ισραήλ)
 
CaptainChris":2m47na58 said:
Το πρόγραμμα της Aegean είναι τελικο και ετσι θα ισχυση, τα δρομολογια θα φορτωθούν τις επομενες μερες, μολις φορτωθουν θα εχουν και πολύ καλες τιμες, προλάβετε πριν προλαβουν οι πρακτορες και εξαφανισουν της καλες τιμες

Αντί να φορτωθούν οι τιμές, αρκετά από τα δρομολόγια ακυρώθηκαν. Το SKG-BRU ακυρώθηκε και τον Αύγουστο, υποτίθεται να αρχίζει τώρα (ξανά χωρίς τιμές / διαθεσιμότητες) από τον Σεπτέμβριο. Μάλλον θα ακυρωθεί και τότε...

Ζυρίχη φαίνεται να ισχύει το ίδιο, όταν ψάχνω SKG-ZRH βλέπω μόνο τα δρομολόγια της LX (που μάλλον επίσης δεν θα γίνουν καθημερινά, αν και ελπίζω ότι θα κρατήσει τουλάχιστον κάποια).
 
CaptainChris":2mek0sjq said:
Όλα τα δρομολογια εξωτερικου για τη φετινη θερινη σεζον από το http://www.routesonline.com

Athens – London Heathrow eff 11JUN20 1 daily A320 (2 daily from 25JUN20, 3 daily from 01JUL20)

Η Aegean κρατάει μόνο 2 καθημερινές πτήσεις προς/από Λονδίνο για όλο το καλοκαίρι. Παραμένουν οι Α3601 και Α603 ενώ σταματάει την βραδινή (Α3609).
Το διαπίστωσα σήμερα καθαρά από σύμπτωση και η ίδια η εταιρεία δεν με έχει ενημερώσει επισήμως. Είχα κράτηση για Αύγουστο με την Α3609 και την μετέφεραν στην Α3603 για την ίδια μέρα. Άντε να βγάλουμε γραμμή με το τηλεφωνικό κέντρο τώρα... :?
 
Μόλις μου ήρθε και άλλη ακύρωση για τον Ιούλιο. Και εδω κάπου μου έρχεται μια καλοπροαίρετη απορία: Γιατί συνεχίζεται αυτό το πράγμα; Δηλαδή αν απο μόνοι τους συνεχίζουν να ακυρώνουν πτήσεις, πλέον αυτοί είναι υπεύθυνοι για το "μπούκωμα" που δημιουργείται απο επιβάτες με εκκρεμή εισιτήρια που συσσωρεύονται και όχι το κράτος.

Εννοείται πως η χασούρα πρέπει να ελαχιστοποιηθεί και να μπουν όλα σε μία σειρά, και εννοείται πως δεν πρέπει να έχουμε απαίτηση για 5 αεροπλάνα την ημέρα για πχ Παρίσι όπως παλιά, αλλά αυτή είναι η 12η ακύρωση που τρώω τελευταία (και για το συγκεκριμένο δρομολόγιο η τρίτη απανωτή), (δηλαδή μόλις ακυρώθηκε η αλλαγή της αλλαγής της αρχικής), και κάπου σκέφτομαι πως για να ανατραπεί όλο αυτό πρέπει κάποια στιγμή να ξεκινήσουν να πετάνε, έστω και τον Ιούλιο. Με όλα αυτά που βλέπω πραγματικά απορώ. Στο μεταξύ διάβασα και σε μια ακομα ανάρτηση πως "εχουμε να δούμε πολλές αλλαγές ακόμα" και είχα μια πισινή στο πισω μερος του μυαλού μου, αλλά αν δεν ήταν 100% σίγουροι τότε γιατί βγήκε αυτό το πρόγραμμα που βγήκε;

Δόξα τω Θεω δεν έχω οικονομικό θέμα που να με κάνει να κάνω φασαρία για τα χρήματα, αλλά έχω και την άνεση χρόνου να πάω κάπου 2 ή 3 μέρες πριν ή μετά, αλλά κάποια στιγμή θα πρέπει όλο αυτό να σταματήσει για να μπαίνουν όλα σε μία σειρά. Δηλαδή πως περιμένουν εσοδα αν ακυρώνουν συνέχεια τις πτήσεις ακόμα και σε χώρες που επιτρέπεται να πάμε χωρίς πρόβλημα;

Και αν δεν είναι σίγουροι ας μην κάνουν ανακοινώσεις ούτε να βγάζουν συχνότητες, γιατί όλο αυτό αρχίζει να κουράζει ακόμα και εμας που δεν γκρινιάξαμε, δεν βρίσαμε, και έχουμε την διάθεση να στηρίξουμε.

Αν είναι τόσο ζόρικα τα πράγματα, ας αφηναν ενα αεροπλάνο κάθε 2 μέρες, και αν έβλεπαν πως εχει ζήτηση, ας εβαζαν και δεύτερο, και τρίτο. Αλλά όχι αυτό το πράγμα, "βάζω και βγάζω" συνέχεια. Καταλαβαίνω προφανώς πως δεν είναι τόσο απλοϊκό όσο το γράφω, πως παίζουν ρόλο 1002 παράγοντες σχετικά με την απόφαση για κάθε δρομολόγιο τους οποίους και αγνοώ, αλλά πραγματικά δεν ξέρω τί άλλο να πω ή να υποθέσω.

(Και εδω κάπου φαίνεται πόσο θα βοηθούσε αν υπήρχαν μερικά μικρότερα αεροσκάφη.)
 
Μέρα των ακυρώσεων σήμερα;
Μου ακυρώθηκε πτήση Μάλαγα - Αθήνα τέλη Αυγούστου. (Μου είχαν ήδη αλλάξει 2 φορές τις ώρες αναχώρησης/άφιξης)

Εμφανίζει πλέον πτήσεις μόνο Σεπτέμβριο μέχρι μέσα Οκτωβρίου, και μόνο μια πτήση κάθε Τετάρτη.

ΥΓ Στην σελίδα της κράτησης πλέον δεν εμφανιζεται το κόστος εισιτηρίου....
 
chr04":1gnsfi4f said:
ΥΓ Στην σελίδα της κράτησης πλέον δεν εμφανιζεται το κόστος εισιτηρίου....

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι με την ακύρωση του σκέλους, το αρχείο της τιμής (TST) μετακινείται και αποθηκεύεται «στο παρασκήνιο» του PNR και έτσι η εφαρμογή της ιστοσελίδας δε βρίσκει τη σχετική πληροφορία από το βασικό PNR. Είναι χαρακτηριστικό του Amadeus.
 
Top