Coronavirus και αεροπορία - Εξελίξεις και επιπτώσεις

Μαθαίνουμε και αρκετά πάνω στην ιατρική εδώ...
 
Μοριακά τεστ -PCR είναι διαθέσιμα και πραγματοποιούνται στο αεροδρόμιο της Βιέννης για όσους δεν επιθυμούν να παραμείνουν σε καραντίνα. Το κόστος είναι 190 ευρώ.
https://www.viennaairport.com/pcrtest

Θα συμφωνήσω ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει η δυνατότητα να αποκλειστεί 100% η πιθανότητα κάποιος να είναι φορέας, ακόμα και με αρνητική PCR. Ψευδώς αρνητικά αποτελέσματα υπάρχουν πάντα. Το τεστ αντισωμάτων, ιδίως αν πρόκειται για IgM ή για IgA, θα δείξουν πρόσφατη μόλυνση, αλλά έχουν ευαισθησία της τάξης του 80%. Για τα IgG, που σημαίνουν ουσιαστικά και ανοσία, φυσικά και απαιτείται χρόνος μέχρι να αναπτυχθούν από τον οργανισμό, όπως και τα IgM και A, αλλά σαφώς μεγαλύτερο.
Επειδή σίγουρα ξεφεύγω από τη θεματολογία του φόρουμ, ήθελα πάλι να πω ότι όπως είναι τα πράγματα σήμερα δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα, το ανθρώπινο δυναμικό, τα απολύτως αξιόπιστα τεστ και ο χρόνος, ώστε να ελέγχονται μαζικά και αξιόπιστα όλοι όσοι επιβαίνουν σε ένα αεροπλάνο.
 
Επίσης σε άμεση σχέση με την προσπάθεια αποφυγής συνωστισμού, να υποθέσουμε και πως η Ryanair (ή και όσες χρησιμοποιούν ανάλογες τακτικές κατά τόπους) θα πρέπει κάπως να περιορίσει το υποχρεωτικό "μάντρωμα" στις πύλες, και να γίνεται ο έλεγχος επιβίβασης ακριβώς πριν αυτή ξεκινήσει και όχι 45 λεπτά νωρίτερα;
 
Το μάντρωμα μάλλον θα συνεχιστεί, απλά θα "πρέπει" να έχει ο καθένας 1,5μ από τον επόμενο. Σε κάποια περιφερειακά αυτό σημαίνει μια πτήση να πιάνει όλη την αίθουσα αναχωρήσεων :mrgreen: . Χωρίς το "μάντρωμα" της Ryanair ή έστω χωρίς ουρές στο boarding θα υπάρχουν καθυστερήσεις. Αλλά και πως θα υποχρεώνει μια αεροπορική/o handler/το αεροδρόμιο τους επιβάτες να μην πατάει ο ένας τον άλλον στο boarding; Θα βάλεις "σημαδάκια" στο πάτωμα στο 1,50 και μετά θα στοιβάζονται οι επιβάτες 44εκ από τον διπλανό τους;
 
Βρίσκομαι στην Αγγλία και 1 Ιουλίου πρέπει να επιστρέψω. ( Φεύγω από το σπίτι ). Έχεις κανείς inside info αν θα δεχόμαστε τότε πτήσεις από Αγγλία στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης η να κλείσω μέσω Γερμανίας ;
 
Περίμενε να αυξηθούν ακόμα λίγο τα κρούσματα και θα καταργήσουν και τις πτήσεις εσωτερικού... :wall: :rant:

Αν θες να αποφύγεις την καραντίνα κλείσε καλύτερα μέσω Γερμανίας ή χώρας που εξαιρείται από την καραντίνα. Η ελληνική κυβέρνηση λαμβάνει αποφάσεις με βάση αυτή τη λίστα:
https://www.easa.europa.eu/SD-2020-01/Airports

Εδώ που τα λέμε οι Σκωτία, Β. Ιρλανδία και Ουαλία εξαιρούνται από ό,τι φαίνεται, θεωρητικά μπορείς να ταξιδέψεις από εκεί.
 
για να γελασουμε και λιγο...προτεινω να πεταξεις διπλα απο τα παλια μου λημερια....μεσω anglesea
 
Προς το παρών την καραντίνα δεν την γλυτώνεις αν πετάξεις απευθείας. Η Wizzair δείχνει να ξεκινά πτήσεις από Luton προς Θεσσαλονίκη 1/7, η Ryanair 2/7 από Stansted και η Easyjet 2/7 από Luton μόνο. Το Gatwick δείχνει να το ξεκινά από Αύγουστο.
Πριν λίγο στο BBC ανέφεραν ότι ίσως από 29/06 να υπάρξουν "αεροπορικοί διάδρομοι" μεταξύ ΗΒ και κάποιων χωρών. Τίποτα το επίσημο ακόμη για το ποιές θα είναι αυτές οι χώρες.
 
Όπως εγώ το κατάλαβα, μετά τη 1 Ιουλίου δεν θα υπάρξει καραντίνα, εκτός από για χώρες στη «μαύρη λίστα» που θα ανακοινώσουν αργότερα (οπότε κι αν είναι, υποθέτω στις 30 Ιουνίου...). Αλλά μάλλον μέσω Γερμανίας, Ελβετίας, Αυστρίας κλπ. είναι πιο ασφαλές.

Αν και μέχρι τότε πολλά πράγματα μπορούν να γίνουν και να αλλάξουν ξανά τα πάντα...
 
Κοιτώντας το πρόγραμμα της EW, βλέπω ότι μέχρι χθες είχε καθημερινά πτήσεις DUS-SKG από 1 Ιουλίου και με μειωμένη συχνότητα 15/6-1/7. Σήμερα βλέπω 3x weekly από 1/7, όπως επίσης αντίστοιχη μείωση των διαθέσιμων πτήσεων CGN-SKG.
Σε ορισμένα δρομολόγια, όπως π.χ. DUS-KVA, DUS-CHQ, DUS-SMI υπάρχουν διαθέσιμες πτήσεις από 1/8 και σε αρκετά χαμηλές τιμές.
Ή η ζήτηση είναι πολύ χαμηλή ή κάτι γνωρίζουν εκ των έσω για παράταση των μέτρων, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τα μικρότερα αεροδρόμια της χώρας.
 
Top