Coronavirus και αεροπορία - Εξελίξεις και επιπτώσεις

Έχουμε κάποια λίστα με τις διεθνεις πτήσεις σε LGAV/LGTS της Δευτερας 15/06/2020; ειναι η πρώτη μερα με αρση πολλών περιορισμών.
 
Αυτό θα το κάνω σίγουρα, απλά έλεγα μήπως εχουμε κάποια ενημερωση εκ των προτέρων. Σε ευχαριστώ έτσι κι αλλιώς.
 
Η ΑΑ ξεκινάει πλέον απο το Σικάγο στις 5 Αυγούστου. Ακυρώθηκε όλος ο Ιούλιος.
 
Γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει site ή εφαρμογη που να επιλέγεις μια χώρα και να σου λέει τι ισχύει για ταξιδιώτες και περιορισμους;
 
Σύμφωνα με αυτό που γράφεται σήμερα στα ΜΜΕ
Μιλώντας για τα μέτρα προληπτικού ελέγχου, ο κ.Θεοχάρης είπε ότι «όσον αφορά τις αφίξεις από 15/6 μέχρι 30/6: Όσα αεροδρόμια είναι εκτός λίστας EASA, του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την ασφάλεια των πτήσεων, εκεί θα έχουμε δειγματοληπτικά τεστ -γιατί υπενθυμίζω ότι είναι αεροδρόμια που βρίσκονται σε σχετικά ασφαλείς περιοχές- και μια πρώτη μέρα μέχρι να πάρει κάποιος το αποτέλεσμα θα υπάρχει ένας σχετικός αυτοπεριορισμός στο ξενοδοχείο, που έχει επιλέξει να πάει ο ταξιδιώτης. Θα επιβάλλεται 14 μέρες καραντίνα για κάθε περίπτωση που κάποιος βρεθεί θετικός στον ιό.

Ο ταξιδιώτης που έρχεται από τις πιο δύσκολες χώρες και από τα αεροδρόμια που είναι στη λίστα της EASA ο αυτοπεριορισμός θα πρέπει να είναι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για μια νύχτα μέχρι να παρθεί το τελικό αποτέλεσμα του ελέγχου και στην περίπτωση που υπάρχει αρνητικό αποτέλεσμα μπορεί κάποιος να προχωρήσει στον προορισμό τον οποίο έχει αποφασίσει να πάει.

Πηγή: https://www.skai.gr/theoxaris-to-sxedio ... nonikotita
Δηλ., όταν έρχομαι από χώρα που είναι στη λίστα της EASA στη ουσία δεν υπάρχει πια καραντίνα 7 ημερών; Ή εννοείται ότι μπορώ μεν να συνεχίσω στον τελικό προορισμό, αλλά να μείνω στη καραντίνα εκεί; Και όταν μένω στη Θεσσαλονίκη: αντί να συνεχίσω κάπου αλλού στην Ελλάδα, θα μπορούσα να επιστρέψω την επόμενη μέρα στο εξωτερικό;
 
Βασικά θα σου κάνουν τεστ, και αν βγεις αρνητικός τότε δεν υπαρχει καραντίνα... δεν διευκρινίζεται βέβαια τι γίνεται αν κάποιος στην πτήση σου βγει θετικός...
 
Για πτήσεις από Ηνωμένο Βασίλειο σωστα καταλαβαίνω ότι απαγορευονται until further notice ;
 
Και άλλες δημοσιεύσεις....

Παράδειγμα 1: Τουρίστας που θα ταξιδέψει από τη Ρώμη στο Ηράκλειο μέσω Αθήνας:
Μόλις φτάσει στην Αθήυνα θα υποβληθεί σε μοριακό τεστ. Στη συνέχεια θα συνεχίσει για τον τελικό του προορισμό, το Ηράκλειο όπου και θα μπει σε καραντίνα μίας ημέρας. Μπορεί να μείνει σε κατάλυμα που του διαθέτει το κράτος ή σε όποιο άλλο εκείνος επιλέξει.

Παράδειγμα 2: Τουρίστες από «πράσινη» χώρα προέλευσης
Μόλις φτάσει η πτήση στην Ελλάδα θα γίνουν δειγματοληπτικοί έλεγχοι στους τουρίστες. Στόχος είναι να γίνονται όσο το δυνατόν περισσότερα τεστ. Θα δίδεται προτεραιότητα σε τουρίστες από πιο επιβαρυμένες χώρες.

Παράδειγμα 3: Τουρίστες στο αεροδρόμιο Μακεδονία
Στο αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης, θα φτάνουν τουρίστες μόνο από «πράσινες» χώρες. Θα γίνεται έλεγχος σε όλους τους επιβάτες αλλά δεν θα μπαίνουν σε καραντίνα. Οι αρχές θα κρατούν τα στοιχεία των τουριστών προκειμένου να τους ενημερώσουν άμεσα σε περίπτωση που βγει θετικό το τεστ.
https://www.in.gr/2020/06/14/greece...i-o-elegxos-ta-nea-protokolla-sta-aerodromia/

Μήπως κάποιος στα αρμόδια υπουργεία ξέρει τί θα ισχύει μετά τα μεσάνυχτα, ιδιαίτερα για όσους έρχονται από «κόκκινες» χώρες; Και εάν ναι, μπορούν να το ανακοινώσουν και επίσημα :?:

Πώς θέλουν να κερδίσουν τουρίστες, εάν κάθε λίγες μέρες λένε άλλα πράγματα για το ποιός επιτρέπετει να έρθει από πότε και με ή χωρίς καραντίνα :wall:

Κι ενώ τις τελευταίες εβδομάδες τόνισαν ότι στις ανταποκρίσεις σημασία έχει το αεροδρόμιο προέλευσης, τώρα λένε σοβαρά ότι στη Θεσσαλονίκη όλοι έρχονται από πράσινες χώρες, υποθέτοντας ότι στη πτήση από Φραγκφούρτη έρχονται μόνο Γερμανοί τουρίστες :rolleyes:

Καλά που τα εισιτήρια που έχω πριν από τις 1 Ιουλίου είναι όλα μέσω Γερμανίας ή Αυστρίας κι όχι μέσω Αθήνας. Αν και δεν μπορώ να φανσταστώ ότι όντως ισχύει έτσι. Αν κι εδώ στη χειρώτερη περίπτωση υπάρχει 1 μέρα καραντίνα, κι όχι πια 7. Βέβαια, σχετική επίσημη ανακοίνωση ότι όντως δεν ισχύει πια η καραντίνα των 7 ημερών δεν βρίσκω, ούτε νέο ΝΟΤΑΜ.
 
Top