LGIO/IOA Ioannina "King Pyrros"

Υπάρχουν συζητήσεις για πτήσεις της Aviolet από BEG προς το αεροδρόμιο.
Μετά τις
Banja Luka – ATH
Kraljevo – SKG
Άλλη μία περιφερειακή διασύνδεση. Καλή επιτυχία.
 
Πριν λίγες μέρες έγιναν συναντήσεις στην Θεσσαλονίκη από τον Δήμαρχο Ιωαννίνων, με εκπροσώπους αεροπορικών εταιρειών. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις του Δημάρχου με την επικεφαλής πωλήσεων της Aegean κυρία Σιδηροπούλου και η συζήτηση επικεντρώθηκε στην δυνατότητα νέων δρομολογίων προς Ντίσελντορφ, Φρανκφούρτη, η σύνδεση με το Ισραήλ και την Κύπρο καθώς και πιθανό stop over για Τίρανα. Με την θετική εξέλιξη της συζήτησης, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή συνάντηση με τον επικεφαλής του Τμήματος Μάρκετιγκ της εταιρείας. Μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος συναντήθηκε με διευθυντικά στελέχη της Turkish Airlines, να σημειωθεί εδώ ότι και παλαιότερα είχε επιδιωχθεί και είχε γίνει ανάλογη συνάντηση αλλά τότε δεν ξεκίνησαν πτήσεις, λόγω των έργων που εκτελούνταν τότε και σε αυτήν την συνάντηση υπήρχε θετικό κλίμα, τέλος έγινε συνάντηση με την κυρία Κολάτσκου εκπρόσωπο του ομίλου Air Serbia και της Volotea στην Βόρεια Ελλάδα για τις προοπτικές συνδέσεις του αεροδρομίου Ιωαννίνων με την αγορά της Σερβίας.

:arrow: https://allnews-epirus.blogspot.com/202 ... 7.html?m=1

Πιθανώς σύμφωνα και με τον AirNamibia, η τελευταία συζήτηση για άνοιγμα δρομολογίων στην αγορά της Σερβίας, απέδωσε καρπούς. Βέβαια παρόμοιες συζητήσεις και εκδήλωση ενδιαφέροντος για άνοιγμα προς την αγορά της Σερβίας είχαν γίνει και πέρυσι και προπερσι, αν θυμάμαι καλά.
Πάντως είναι πολύ ευχάριστη είδηση και βεβαίως θα περιμένουμε και τις επόμενες κινήσεις για την συχνότητα, τις ώρες και τις ημέρες των πτήσεων.

Με εκτίμηση.
 
Απο το Βελιγράδι περιμέναμε να ξεκινήσουν δρομολόγια τα δρομολόγια, από το Κίεβο μας ήρθε.

Είναι πολύ αισιόδοξη αυτή η είδηση, καθώς εκεί που οι τουριστικοί φορείς της Ηπείρου περίμεναν το άνοιγμα από το τουριστικό πρακτορείο Apollo, τώρα άλλο ένα πρακτορείο από την Ουκρανία ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει δρομολόγια από το Κίεβο προς το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων.
Οι τουρίστες μετά την άφιξη τους θα μεταβαίνουν στα παράλια της Ηπείρου ( Παργα, Σύβοτα ).

Οι πτήσεις θα εκτελούνται κάθε Σάββατο αρχής γενομένης από τις από 4 Ιουλίου μέχρι και τις 10 Οκτωβρίου. Τις πτήσεις θα εκτελεί η Ukraine International Airlines με Boeing 737-800.

Ωράρια και κωδικούς πτήσης δεν γνωρίζω ακόμα, αν κάποιος γνωρίζει κάτι περισσότερο, ας το γράψει εδώ.

Καλή αρχή εύχομαι, πάντα γεμάτες οι πτήσεις και να συνεχίσουν και την επόμενη τουριστική περίοδο, βέβαια είναι τολμηρό να κάνεις άνοιγμα σε νέους προορισμούς εν μέσω πανδημίας μη γνωρίζοντας τι μέλλει γενέσθαι, αλλά όπως ξέρουμε ο τολμών νικά!!!

:arrow: https://epirusgate.blogspot.com/2020/06 ... 8.html?m=1
 
Μακαρι να παει καλα το δρομολογιο αλλα η Ουκρανια δε τα παει καλα στην αντιμετωπιση του κορωνοιου :(
 
Έχουμε καμιά εικόνα από ΙΟΑ σήμερα; Άκουσα ότι θα γίνεται χαμός από ιδιωτικά τζετ της αφρόκρεμας λόγω γάμου εφοπλιστή. Θα είχε ενδιαφέρον να δουμε το σπάνιο θέαμα, καμιά 10ρια μαζεμένα (αν ισχύει!) :7:
 
Σύμφωνα πάντως με το FR24 δεν κατέβηκε απολύτως τίποτα σήμερα.
 
Οι αφίξεις είχανε ξεκινήσει από τις αρχές της εβδομάδας που μας πέρασε με τα πιο πολλά να έρχονται την Πέμπτη και την Παρασκευή, χτες αναχώρησαν αυτοί που είχανε έρθει για τον γάμο.
Βέβαια για τόσο δημοσιότητα που δόθηκε και ότι θα κατέβουν πολλά αεροπλάνα, εγώ περίμενα να δω περισσότερη κίνηση αλλά δεν είδα ιδιαίτερη κίνηση για τον γάμο.

Συνολικά περίπου 5 αεροπλάνα και 1 ελικόπτερο το (SX-HMO) εκτός και αν μου ξεφεύγει κανένα ήρθαν που αφορούσαν τον γάμο, κανένα δεν παρέμεινε στο αεροδρόμιο ερχόταν, κατέβαζαν τους επιβάτες και έφευγαν, η εταιρείας που έφεραν τον κόσμο ήταν η DC Aviation, NetJets, Marathon Airlines και η Aegean.

Στο apron του LGIO όσα είναι σταθμευμένα αφορούν σε μετασταθμεύσεις από Κέρκυρα και ένα απο Αθήνα και είναι τα κάτωθι νηολογια ( T7-VYT, N407GK, ZS,EKA) και ένα Gulfstream V από Χανιά με νηολογιο (N65V) αν είδα καλά.

Επίσης η Aegean έφερε πτήση τσάρτερ από Αθήνα για να φέρει τις οικογένειες των εφοπλιστών που έχουνε βάση στην Ελλάδα.
Την Πέμπτη έφερε το (SX-DGZ) με τα νέα χρώματα και είναι επισήμως το πρώτο φωτογραφημένο αεροπλάνο που προσεγγίζει το LGIO με το νέο livery, όμως την τεράστια έκπληξη την έφερε την Κυριακή αλλά δεν ήμουν στα Γιάννενα να την αποτυπωσω με φώτο και βίντεο, έφερε για πρώτη φορά το νέο απόκτημα της το A320Neo (SX-NED).

Τέλος έχω βγάλει και φώτο και θα τις ανεβάσω τις επόμενες μέρες.

ΥΓ1. Από τις 28 Ιουνίου ξεκινάνε και οι πτήσεις από Σκανδιναβία, και θα έχουμε και μια νέα εταιρεία την Great Dane που θα εκτελεί το δρομολόγιο από Μπίλουντ με Embraer 195, που νομίζω ότι είναι η πρώτη φορά που έρχεται ο συγκεκριμένος τύπος στο αεροδρόμιο μας.

ΥΓ2. GP707, σήμερα όντως δεν κατέβηκε τίποτα, είχαμε βέβαια την αναχώρηση ενός Mooney 20 στις 10 το πρωί για Αθήνα, μετά τις τακτικές, και το απόγευμα αναχώρησε και το (ZS-EKA) για Κέρκυρα.

Με εκτίμηση.
 
Last edited:
Ξεκινάνε από τις 6 Αυγούστου έως τις 10 Σεπτεμβρίου πτήσεις τσάρτερ από το Ηράκλειο με συχνότητα 1 φορά την εβδομάδα, κάθε Παρασκευή. Το τουριστικό πρακτορείο δίνει την ώρα πτήσης στις 23:10 χωρίς να διευκρινίζει αν εκείνη την ώρα θα γίνεται άφιξη στα Ιωάννινα ή αναχώρηση.
Οι πτήσεις θα εκτελούνται από την Aegean με A320.

Περισσότερες πληροφορίες στην σελίδα του τουριστικού πρακτορείου: Epirus Archives | VIGO Travel & Tourism

ΥΓ. Μετά από το βήμα αυτό, ελπίζουμε του χρόνου και σε τακτικά δρομολόγια μεταξύ των δύο πόλεων καθώς η Κρήτη αποτελεί έναν σημαντικό προορισμό για τους Ηπειρώτες, όπως και η Ήπειρος για τους Κρητικούς.

Με εκτίμηση.
 
Καλησπερα και καλως σας βρηκα

Χτες βραδυ εκανε βολτες ενα μεταγωγικο πανω απο το αεροδρομιο Ιωαννινων. Γνωριζει καποιος προς τι οι κυκλοι?
Προσφατα εγινε το ιδιο και με ενα μικρο τζετ μετρησα καπου 5-6 γυρους. ο καιρος ηταν καλος δεν ηταν οτι δε μπορουσε να κατεβει. δοκιμαστικες πτησεις?
 

Attachments

  • c27j.jpg
    c27j.jpg
    384,8 KB · Προβολές: 26
Καλησπέρα, στην χθεσινή περίπτωση επειδή μένω κοντά στο αεροδρόμιο, το C27J προερχόμενο από Κέρκυρα προς Ιωάννινα εκτελούσε αεροδιακομιδή, όμως είτε λόγο κακής ορατότητας καθώς εκείνη την ώρα έβρεχε, είτε λόγο ελέγχου του διαδρόμου γιατί μαζεύει γλάρους δεν του έδωσαν άδεια να προσγειωθεί. Την δεύτερη φορά μετά τον κύκλο αυτό προσγειώθηκε κανονικά. Επίσης χρησιμοποίησε τις VOR/DME διαδικασίες προσέγγισης.

Στην περίπτωση του Jet που λέτε, ήταν ένα Gulfstream G650 (SX-GJA) της Gainjet που ήρθε από Αθήνα και εκτέλεσε Touch and Go για λόγους εκπαίδευσης. Μετά αναχώρησε για Φρανκφούρτη.

Ελπίζω να σας κάλυψα.

Με εκτίμηση.
 
Top