Ατύχημα με το ATR42 ( SX-FOR ) Sky Express στην Νάξο 12/07/2019

Update αυτή την στιγμή από το αεροδρόμιο τής Νάξου.....2 τεχνικοί άλλαζαν λάστιχο το αριστερό εσωτερικό συγκεκριμένα, έβγαζαν διάφορες ταινίες και αυτοκόλλητα,και σε ερώτηση μου για το τι μέλλει γενέσθαι, απάντησαν ότι θα επισκευαστεί εδώ για να πετάξει :shock: τελικά !!!!
 
Σημερινά απογευματινά και φρέσκα, τρείς τεχνικοί δούλευαν έως τις 16:00 και τους πήραμε μαζί στην επιστροφή μας με την 405 για Αθήνα.Τα νέα (όχι από τους τεχνικούς,από άλλη πηγή !) είναι ότι θα ξαναγίνει πλόημο και θα επιθεωρηθεί από Γάλλους για την μεταφορά του εκεί για πλήρη επισκευοανανέωση ! Έιδωμεν.....
 
To SX-FOR εμφανίστηκε στο FR24 (αν και με παράξενο τρόπο).
 

Attachments

  • Screen Shot 2020-07-16 at 11.07.07.png
    Screen Shot 2020-07-16 at 11.07.07.png
    187,7 KB · Προβολές: 1.808
Εφυγε απο Νάξο, σταμάτησε Αθήνα για ανεφοδιασμό, το ίδιο θα κάνει και στο Μπρίντιζι, με τελικό προορισμό Τουλούζη/Φρανκαζάλ. Ολα τα σκέλη με τροχους κάτω και ασυμπίεστο.
 
Αξίζει όλη αυτή η διαδικασία και η δαπάνη για αεροσκάφος 23 ετών?
Καλύπτει τίποτα η ασφαλιστική? Δύσκολο μου φαίνεται για pilot error.
Κάποιος σχετικότερος μήπως ξέρει κάτι παραπάνω?
 
Τι σημαίνει ασυμπιεστο και για ποιο λόγο;;;
 
Χωρίς να συμπιεστεί η καμπίνα, για να μην υπάρχουν υπερβολικές πιέσεις στα τοιχώματα και άλλα μέρη του αεροπλάνου. Επειδή προφανώς η ζημιά που είχε δεν έχει επιδιορθωθεί τελείως, απλά του δώσαν άδεια για μια πτήση για να πάει για επισκευή, δεν θέλουν να υπάρχουν υπερβολικές πιέσεις για να μην "ανοίξει" κάποιο μπάλωμα ή ότι έχουν βάλει..
 
Γνωρίζει κάποιος να μας πεί τι έγιναν και που βρίσκονται τα 2 ATR μετά τα ατυχήματα (Μήλος και Νάξος)?
 
Stored as F-WTBX
12 jul 2019 : Overran the runway before takeoff
used for spares - written off
 
Top