Coronavirus και αεροπορία - Εξελίξεις και επιπτώσεις

Aris1979":1lkwg6ya said:
Εδώ και τρεις μέρες περιμένω για το Barcode. Το μόνο που πήρα είναι ένα αυτοματοποημενο μήνυμα ότι συμπλήρωσα τη φόρμουλα. Σύμφωνα με την eurowings, χωρίς Barcode δεν επιτρέπεται η επιβίβαση.
Σε γενικές γραμμές, ένα μπάχαλο

Νομίζω ότι τον παίρνεις 1-2 μέρες πριν από τη πτήση. Εγώ για πτήση σήμερα (Πέμπτη) πρωί FRA-SKG τον πήρα Τρίτη βράδυ.
Και στη άφιξη ούτε καν τον σκανάρουν, απλά κοίταξαν το χαρτί και τη ταυτότητά μου και με άφησαν να περάσω, χωρίς τεστ. Κάποιους άλλους όμως έστειλαν σε τεστ. Ίσως τους αρκούν οι αριθμοί που γράφονται κάτω από τον QR Code; Ή ανέβαλαν αυτό το σύστημα και τους επέλεξαν τυχαία/ ανάλογα με τη ταυτότητά τους;
 
Το QR code βγαίνει την προ-προηγούμενη της πτήσης. Κάτω από το QR code αναγράφεται και ένας κωδικός, από τον οποίο η αστυνομία κοιτάει το τελευταίο ψηφίο, αναλόγως το ψηφίο στέλνουν για τον έλεγχο. Από προσωπική εμπειρία όσα τελειώνουν σε 0 ή 1 ή 2 δεν ελεγχονται, ενώ όσα λήγουν σε 3 ελέγχονται. Εκτός αν αλλάζουν και αυτά κάποια στιγμή.
Το σύστημα που υπάρχει κάνει ένα risk assessment αυτόματα ("αλγόριθμος" αν προτιμάτε) και στέλνει τα email αυτόματα, δεν υπάρχει ανθρώπινη παρέμβαση εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων για να σταλεί το QR code.
Στη Γερμανία στο check-in ζήτησαν να δουν το QR code για να επιβεβαιώσουν ότι το έχω βγάλει, και φυσικά online boarding pass δεν έβγαινε στο τέλος του OLCI.
 
Ο δικός μου QR Code σήμερα τελείωσε σε 7, και δεν έγινε έλεγχος. Και μπορούσα να κάνω το Check in online, όχι όμως για όλες τις πτήσεις από το site της LH (είχα ανταπόκριση LH-A3 μέσω Φρανκφούρτης, σε ενιαίο εισιτήριο), αλλά εκεί μου έδωσε τη κάρτα επιβίβασης μόνο για τη πρώτη πτήση. Μετά όμως στο site της Α3 μπορούσα να κάνω online Check in και για τη δεύτερη πτήση (FRA-SKG), και πήρα και κάρτα επιβίβασης.

Το ίδιο είχα και τη τελευταία εβδομάδα, νομίζω ότι είναι γιατί στην Α3 έχεις και τη δήλωση ότι δεν έχεις συμπτώματα, δεν είχες επαφή με βεβαιωμένο κρούσμα κλπ. Ενώ πριν από 2 εβδομάδες και σε πτήση μέσω Βιέννης μπορούσα να κάνω online check in κανονικά και για τις 2 πτήσεις.

Δηλ., προφανώς εξαρτάται από την αεροπορική, εάν αυτή θέλει να ελέγξει εάν έχεις Code.
 
Υπάρχει περίπτωση να μην έρθει ποτέ το barcode; γιατί από ότι φαίνεται ή το σύστημα έχει πρόβλημα ή το προσωπικό δεν είναι επαρκές.
 
Για την ενημέρωσή μας όσον αφορά τις επιπτώσεις του Covid 19 στις Αεροπορικές Εταιρείες (παγκοσμίως) παραθέτω δύο άρθρα:
Το ένα αφορά την αύξηση της Κρατικής συμμετοχής στην ΤΑΡ: Η κυβέρνηση της Πορτογαλίας αναλαμβάνει το 72,5% της TAP
https://www.airnews.gr/2020/07/03/%ce%b ... %b2%ce%ac/
Και το άλλο μερικές από τις εταιρείες που έκλεισαν: Ο covid-19 έφερε χρεοκοπίες. Ποιες αεροπορικές εταιρείες πτώχευσαν εν μέσω της πανδημικής κρίσης; https://www.airnews.gr/2020/07/05/%ce%b ... %b5%cf%82/
 
Μπορείτε να μου πείτε αν καταλαβαίνετε και εσείς το ίδιο από το παρακάτω άρθρο:

Συγκεκριμένα, στις 15 Ιουλίου έγιναν 1.366 τεστ σε επιβάτες που ταξίδεψαν απευθείας από βρετανικά αεροδρόμια στη χώρα μας. Στις 16 Ιουλίου έγιναν 1.437 τεστ. Τα αποτελέσματα όλων των τεστ, και των δύο ημερών, ήταν αρνητικά.

Σημειώνεται ότι στα δρομολόγια περιλαμβάνονταν απευθείας πτήσεις από το Μπέρμινχαμ και το Μάντσεστερ, περιοχές όπου έχουν καταγραφεί υψηλά επιδημιολογικά φορτία.

Σε πτήσεις τράνζιτ, από το Λονδίνο μέσω Παρισιού και Λάρνακας, βρέθηκαν δύο κρούσματα. Ιχνηλατήθηκαν οι επαφές τους και έχουν απομονωθεί.

https://www.newsbeast.gr/greece/arthro/ ... i-vretania

Εγιναν 2803 έλεγχοι σε πτήσεις από βρετανικά αεροδρόμια και δεν βρέθηκε κανένα κρούσμα. Σε πτήσεις που ο ταξιδιώτης είχε ξεκινήσει από Λονδίνο και έφτασε μέσω Παρισιού και Λάρνακας (και προφανώς του έγινε έλεγχος με βάση το PLF), βρέθηκαν 2 κρούσματα.

Ειναι τυχαίο το γεγονός ή όντως τελικά κάποιοι που γνωρίζουν οτι έχουν κολλήσει/περάσει τον ιο προσπαθούν να φτάσουν μέσω τρίτης πόλης μπας και γλυτώσουν την ανίχνευση; Γιατι αν ισχύει το δεύτερο, ειναι να απορείς σε τι κόσμο ζουμε... Μυαλό δεν έχουν; Και προφανώς θέλουν και παραδειγματική τιμωρία...
 
Νομίζω ότι είναι τυχαίο. Γιατί πώς να ξέρεις εάν στη ημερομηνία της πτήσης ίσως να είσαι άρρωστος; Και αν κοιτάς τις πληρότητες των πτήσεων, ιδιαίτερα από FRA, ZRH, CDG (που έχουν πολλούς transit passengers) απίθανο ότι έκλεισαν τελευταία στιγμή, γιατί είτε δεν βρεις θέση είτε τη πληρώνεις πανάκριβα…

Και ούτως ή αλλιώς: με το PLF ξέρουν από πού έρχεσαι. Με εξαίρεση τη περίπτωση μονίμων κατοίκων Ελλάδας που τις τελευταίες 14 μέρες έκαναν περισσότερα από ένα ταξίδια, ενώ η φόρμα δέχεται μόνο μία χώρα (με άλλα λόγια – μπορείς / πρέπει να επιλέξεις ποια χώρα να δηλώσεις…). Και δεν ρωτάνε από πού ξεκίνησες το ταξίδι σου, μόνο με ποια πτήση έρχεσαι.

Αν και έχω την εντύπωση ότι συγκεντρώνονται στους τουρίστες. Γιατί τις τελευταίες 3 φορές δεν με έλεγξαν, παρά το γεγονός ότι 2 φορές ήρθα από το Βέλγιο (με πτήση από ZRH ή FRA, δήλωσα όμως ότι έκανα ταξίδι στο Βέλγιο).
 
Guys, sorry που σας ζαλιζω λίγο ,αλλα εχω εισιτήριο με SAS 20/8-24/8 SKG-ARN-HEL...η αγαπημενη ομως εταιρεία άλλαξε το πρόγραμμά της τωρα που ανοιξαμε για τους Σουηδους και οι πτήσεις μου εχουν εξαφανιστεί για εκεινες τις ημερομηνίες..
Τι ακολουθεί μετα από αυτό;

1.Θα μου στειλουν μια μερα πριν το ταξιδι μνμ για voucher να τα χρησιμοποιησω μεσα σε ενα χρονο ή να ζητησω full refund?
2. θα μου δωσουν rebooking option με αλλες Star alliance εταιρείες να πεταξω τις ιδιες ημερομηνιες;
3. Θα μου ζητησουν να πεταξω μονο με SAS αλλες ημερομηνιες;

Το εισιτηριο παντως δεν το εχω βγαλει ονλάιν αλλά μεσω ταξιδιωτικού πράκτορα..Παιζει καποιο ρόλο αυτο;
 
Είτε θα πετάξεις με SAS (ενδεχομένως μέσω CPH), είτε θα ζητήσεις full refund μέσω του πράκτορά σου, απλά να ξέρεις ότι μπορεί να περιμένεις αρκετό καιρό για να πάρεις τα χρήματα. Με άλλους αερομεταφορείς δεν είναι υποχρεωμένοι να σε στείλουν, από τη στιγμή που μεσολαβεί διάστημα μεγαλύτερο των 14 ημερών από την πτήση. Το voucher είναι μία «παγίδα» πολλών εταιρειών για να κερδίσουν χρόνο ή για να πάρουν τη συγκατάθεσή σου ότι παραιτείσαι από τη διεκδίκηση σε μετρητά.
 
Δυστυχως ουτε για CPH εχει..Εξαφανισμενα όλα..το εψαξα,αλλιως δεν ειχα θεμα,ετσι κι αλλιως ΗEL παω...Εκτος αν με πανε γυρω γυρω ολοι μεσω ΑΤΗ με Α3+SK.Το θεμα ειναι αν σε ειδοποιουν εγκαιρως ή στο παρά πέντε, γιατι πρεπει να ξερω τι να κανω κ με το ξενοδοχειο..
 
Top