Miles & Bonus

  • Thread starter gm747
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Ulrike":jz8e57gi said:
Νομίζω το θέμα στη Βιέννη είναι ότι προς το παρόν είναι κλειστά τα lounges της OS, και είναι ανοιχτό μόνο ένα „contract lounge“ όπου προφανώς πληρώνουν τη πρόσβαση μόνο στα δικά τους μέλη / το lounge έχει contract μόνο με LH group / miles&more (δεν γνωρίζω τις λεπτομέρειες ποιός έχει πρόσβαση και ποιός όχι). Παρόμοια νομίζω ότι ίσχυε και στο Aspire lounge στην Ζυρίχη, αν και εκεί άκουσα ότι άνοιξε ξανά ένα lounge της LX.

Στο Μόναχο και στη Φραγκφούρτη είναι ανοιχτά κάποια από τα lounges της LH, εφόσον ξέρω με τη κανονική πρόσβαση για star alliance gold. Δηλαδή, μάλλον δεν αφορά γενικά τη πρόσβαση στα star alliance lounges.



Δυστυχώς νομίζω πως ισχύει για όλη τη Συμμαχία.
Έκανα μια μικρή έρευνα στον παρακάτω σύνδεσμο της Α3, μα όποιο αεροδρόμιο και να έβαλα, διαφόρων εταιριών πτήσεις, πάντα μου έβγαζε αποτέλεσμα "0 lounges".

Έυχομαι να είναι προσωρινό λόγω covid-19, ειδάλλως το πρόγραμμα Μ+Β και η Α3 χάνουν την ελκυστικότητα τους.
Τι είδους μέλος στην *A θα είναι χωρίς ουσιαστικά προνόμια;
 
Αρχές Ιουλίου με πτήση της Α3 FRA-SKG είχα κανονικά πρόσβαση στο lounge της LH, ήτανε τότε ανοιχτό ένα lounge για όλους (C/F/Gold/LH FTL). Αν και μάλλον είχα δηλώσει τη κάρτα της M&M.

Δεν είδα όμως κάποιους περιορισμούς, και δεν είμαι σίγουρη εάν αυτή τη στιγμή τα διάφορα lounge finder είναι up to date και λαμβάνουν υπόψη πού άνοιξαν ξανά κάποια lounges και ποιά

Εκτός απ΄αυτά, και η LH Group περιόρισε/ καρτάγησε (προσωρινα) τη προσβαση σε διάφορα contract lounges σε αεροδρόμια όπου δεν υπάρχει Star alliance partner lounge. Αλλά ξανά, δεν έχει σχέση με τη Συμμαχία. Εκεί που υπάρχει (ανοιχτό) star alliance lounge ισχύουν οι γενικές κανόνες, τουλάχιστον μέχρι τώρα δεν έχω ακούσει κάτι διαφορετικό.
 
Πιθανότα Ulrike έχεις δίκαιο. Το Lounge δεν ήταν της Austrian - είχαν βάλει κάτι πινακίδες-''τσόντες'' με το λογκο της εταιρείας. Δεν γνωρίζω την Βιέννη για να πω περισσότερα. Απ'εξω είχαν βάλει της βαθμίδες του miles and more + business class και τίποτα άλλο.

Στην Κολωνία που είχα την πρώτη πτήση το lounge είναι ακόμα κλειστό. Αν κοπεί και αυτό το προνόμιο δεν έχω κανένα λόγο να μαζεύω μίλια στην Α3, τα βάζω στην LH που έχει lounges στον μισό πλανήτη και που τα μίλια της τα αγοράζουν διάφορες εταιρείες σε καλές τιμές.
 
flesland":3o26ger2 said:
και που τα μίλια της τα αγοράζουν διάφορες εταιρείες σε καλές τιμές.

Κατι το οποιο απαγορευεται απο τους ορους ολων των προγραμματων τακτικων επιβατων, οποτε καλυτερα μην το διαλαλεις...
 
Αν δεν κάνω λάθος, στην Γερμανία δεν είναι παράνομο και υπήρξε ήδη απόφαση δικαστηρίου ότι τα μίλια είναι δικά σου και τα κάνεις ότι θες. Οπότε μπορούν να γράφουν ότι θέλουν στα T&Cs.
 
Και εγώ μέσα Ιουλίου στη FRA δεν είχα θέμα.

flesland, νομίζω πως είμαστε ακόμα πολύ νωρίς στην επαναφορά στην πραγματικότητα, οπότε πολλά lounges είναι κλειστά (π.χ. και BRU είναι κλειστό) και οι παροχές τους είναι περιορισμένες λόγω COVID19 αλλά φυσικά ουδέν μονιμότερον του προσωρινού...
 
Αλλαγές στη συγκέντρωση μιλίων στις Light κατηγορίες μετά τις νέες κατηγορίες εισιτηρίων που ανακοίνωσε η Aegean: (σημαντικές μειώσεις στις πτήσεις εξωτερικού)

Παραδείγματα για πτήσεις εσωτερικού:

ΠΡΙΝ:
GoLight στους χαμηλούς ναύλους U, P, T: 100 μίλια
Flex στους χαμηλούς ναύλους U, P, T: 250 μίλια

ΠΛΕΟΝ:
Light στους χαμηλούς ναύλους U, P, T: 100 μίλια
Flex στους χαμηλούς ναύλους U, P, T: 300 μίλια
Comfort Flex στους χαμηλούς ναύλους U, P, T: 500 μίλια

Παραδείγματα για πτήσεις εξωτερικού:

ΠΡΙΝ:
GoLight στους χαμηλούς ναύλους U, P, T, Ε: 50%
Flex στους χαμηλούς ναύλους U, P, T, Ε: 80%

ΠΛΕΟΝ:
Light στους χαμηλούς ναύλους U, P, T, Ε: 30%
Flex στους χαμηλούς ναύλους U, P, T, Ε: 75%
Comfort Flex στους χαμηλούς ναύλους U, P, T, Ε: 100%
 
Στο μεταξύ, εντελώς κατα λάθος διαπίστωσα πως η silver βαθμίδα μου (η οποία αρχικά έληγε Αύγουστο '20 και επεκτάθηκε αρχικά σε Φεβρουάριο '21 με το αρχικό 6μηνο που δόθηκε σε όλους), πλέον λήγει Φεβρουάριο '22.
 
Δηλαδή αντί για 6 μήνες παράταση, σου έδωσαν 1 χρόνο & 6 μήνες;;
 
Top