LGTS/SKG: Ολοκλήρωση του σχεδίου του αερολιμένα

Ulrike":3h8pvguo said:
Και για το καινούργιο κτίριο: Χθες βράδυ η άφιξη από Αθήνα (με λεωφορείο) ήτανε στο καινούργιο κτίριο, με καινούργια αίθουσα, ιμάντες αποσκευών κλπ. Πότε άνοιξε;
Σίγουρα πριν τις 19/7 που πήγα Θεσσαλονίκη και μας πέρασαν από το νέο κτίριο. Στις 12/7 που είχα πάει πάλι, μας πέρασαν από το Extra-Schenger!

Όντως γίνεται γιατί στις πτήσεις εσωτερικού οι επιβάτες δεν έχουν τήν σχετική φόρμα και αν υπήρχε ανάμιξη με τις αφίξεις Σένγκεν θα είχαμε πρόβλημα.
 
Άνοιξε τώρα και το Check in στο νέο κτίριο.

Και ναι, αυτός ο διαχωρισμός στις αφίξεις εσωτερικού - εξωτερικού Schengen προφανώς γίνεται λόγω των ελέγχων του PLF και των τεστς σε αφίξεις από το εξωτερικό.
 
Γίνονται πλέον όλες οι αφίξεις Schengen στο νέο κτίριο, και από το εξωτερικό (το είχα τώρα και από VIE και MUC). Όπως το είδα, έχουν δύο εισόδους, μια για τις πτήσεις εξωτερικού, με έλεγχο QR Code και ενδεχομένως τεστ, και μία άλλη πόρτα δίπλα για τις αφίξεις εσωτερικού.
 
Πριν από λίγες εβδομάδες που πέταξα από το αεροδρόμιο με όλη την οικογένεια (= 132 βαλίτσες), έψαχνα ματαίως καροτσάκι. Check in στο νέο τέρμιναλ. Σε ερώτηση μου στις πληροφορίες, μου είπαν πως δεν υπάρχουν «λόγω της κατάστασης». Το τι ακριβώς εννοούσαν, το αφήνω σ’ εσάς. Γνωρίζει κάνεις αν διορθώθηκε;
 
το ίδιο και στα Χανιά, Covid19 διαδικασίες, για να μην έχουμε επαφή κλπ
 
Η "κατάσταση" μάλλον αφορά το χερούλι του καροτσιού και στην απροθυμία της διαχείρησης να δώσει απολυμαντικό πανάκι στον άνθρωπο που συγκεντρώνει τα καρότσια μετά την χρήση και αυτός να τους κάνει ένα γρήγορο πέρασμα.

Συμφωνώ λοιπόν με την λογική της "κατάστασης", αλλά μαζί με τα κρυμμένα καρότσια να ξηλώσουμε τους μεντεσέδες στις τουαλέτες, να φέρουμε παντού βρύσες με αισθητήρες, να καθαρίζουμε τα πλαστικά πανεράκια στον έλεγχο χειραποσκευών αφού τα πιάσει ο κάθε επιβάτης και να αποσύρουμε τα μηχανήματα self check-in. Ή όλα ή τίποτα. Γιατί δεν έχει νόημα να ταλαιπωρείς άνθρωπο με 5 βαλίτσες για να του κολλήσεις μετά τον ιό στον έλεγχο χειραποσκευών.
 
Απλοική απορία- ερώτηση: o αερολιμένας (θα) έχει εξώστη (viewers' visitor terrace). . . ;
 
Εξώστης σε Ελληνικό αεροδρόμιο?!?!?!?!? :rolleyes:
Αμήν και πότε
 
.


Εδώ δεν έχει η Αθήνα, θα έχει η Θεσσαλονικη θα μου πείτε....; :evil:

Καημενούληδες αρχιτέκτονες της σύγχρονης εποχής. . .

LaGuardiaField-20.jpg
 
Top