Coronavirus και αεροπορία - Εξελίξεις και επιπτώσεις

ckabi":1syb43jv said:
δεν υπάρχει απαγόρευση πτήσεων από αλβανία μέχρι 15 Αυγούστου;

σήμερα έφυγε για τίρανα γνωστός μου, και βλέπω τις πτήσεις της aegean κανονικά και τις επόμενες μέρες. Πώς γίνεται αυτό;

Ισχυει η απαγορευση για ολα τα αεροδρομια ΕΚΤΟΣ Ελ. Βενιζελου
 
Ευχαριστώ!
(μα μισές αλήθειες γράφουν σε αυτά τα άρθρα τα sites)
 
Καλησπέρα σε όλους! Μιας και η κατάσταση μας έχει πλήξει όλους με τις πτήσεις, στα πλαίσια της διπλωματικής μου διατριβής στο πανεπιστήμιο του Leeds για την απόκτηση μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στο International Marketing Management κάνω μια έρευνα που αφορά την αποτυχία στη παροχή υπηρεσιών στους αερομεταφορείς και ειδικότερα τώρα λόγω COVID-19.

Θα σας πάρει περίπου 7 λεπτά να το συμπληρώσετε, αλλά θα εκτιμούσα τη βοήθειά σας δεόντως γιατί είναι ένα θέμα που έπληξε όλους μας. Σας ευχαριστώ πολύ!

https://leedsubs.eu.qualtrics.com/jfe/f ... 6qfmeI4Z8N
 
Παιδιά επειδή αύριο βράδυ θα πρέπει να κλείσω τη φόρμα, κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη στο ερωτηματολόγιο. Ευχαριστώ πολύ. :thx:
 
Καλησπέρα σε όλους.

Θεωρητικά 31/8 λήγει η υποχρέωση για αρνητικο μοριακό τεστ για διάφορες χώρες οπως Σουηδία, Τσεχία και άλλες. Δεν διαβάζω να έχει ανανεωθεί κάτι, ή να εχει πάρει παράταση. από το Reopen Eu εχουμε

Passengers of flights from Bulgaria, Romania, U.A.E. and Malta (as of 11/8/20 and until 31/8/20) and passengers of flights from Sweden, Belgium, Spain, Netherlands, Albania and the Republic of North Macedonia (as of 17/8/20 and until 31/8/20) will be required to have a negative molecular test result (PCR) for COVID-19, performed up to 72 hours before their entry to Greece.

Θεωρητικά (τονιζω 2η φορά :D ) Δεν θα έπρεπε να εχει ηδη ανανεωθεί, δεδομένου κάποιος που πετάει πχ 1/8, δεν θα ειχε υποχρέωση να προβεί σε τεστ απο πριν, και αν παρει παραταση αυριο, δεν θα εχει αρκετό χρόνο για να βγει το αποτέλεσμα.

Επομένως ή αστοχία/καθυστέρηση ή έληξε η υποχρέωση.

Προφανώς και η απόφαησ επηρεάζει αρκετούς τουρίστες και ειδικά το κομμάτι του Last minute σε μια ήδη κουτσουρεμένη τουριστική σεζόν φέτος.

Καλή συνέχεια σε όλους.
 
Βγάλανε στο παρα-πέντε ανανεωτικό NOTAM για τις "λοιπές" χώρες:
COVID-19: PASSENGER RESTRICTIONS.
BY ORDER OF THE GOVERNMENT OF THE HELLENIC REPUBLIC, ALL INDIVIDUALS
ENTERING THE COUNTRY FROM BULGARIA, ROMANIA, THE UNITED ARAB
EMIRATES, MALTA, SWEDEN, BELGIUM, SPAIN, ALBANIA AND NORTH
MACEDONIA, ARE OBLIGED TO DISPLAY A NEGATIVE MOLECULAR TEST (PCR)
FOR COVID-19, PERFORMED BY TAKING AN OROPHARYNGEAL OR NASOPHARYNGEAL
SMEAR, CONDUCTED UP TO 72 HOURS BEFORE ARRIVAL IN GREECE. [...] UNTIL 15 SEP 20:59 2020.

Καλό κουράγιο σε όσους έχουν 1η του μηνός πτήση!
 
Υπήρχε ήδη ΝΟΤΑΜ για αυτές τις χώρες (συν Ολλανδία) από τις 17/8 μέχρι 31/8, που τότε μάλιστα ανακοίνωσαν περίπου μία εβδομάδα πριν. Άλλαξα τότε την άδειά μου για να επιστρέψω Ελλάδα πριν ισχύει.

Δηλ. δεν είναι έκπληξη να το ανανεώσουν τώρα. Μένει βέβαια το πρόβλημα ότι τα εργαστήρια στις Βρυξέλλες συχνά χρειάζονται 96 ώρες μέχρι να έχεις το αποτέλεσμα....

Και στην ουσία απαγορεύονται τα (επαγγελματικά κυρίως) ταξίδια 1-2 ημερών. Για να μην μιλάω για το νόημα να κάνεις τέστ αμέσως μετά τη άφιξη για να μπορείς να επιστρέψεις μετά από 2-3 μέρες.
 
Angel Aviation":2pdrop8v said:
Καλησπέρα σε όλους.

Θεωρητικά 31/8 λήγει η υποχρέωση για αρνητικο μοριακό τεστ για διάφορες χώρες οπως Σουηδία, Τσεχία και άλλες. Δεν διαβάζω να έχει ανανεωθεί κάτι, ή να εχει πάρει παράταση.

Παρασκευη απογευμα ειχε συνεντευξη τυπου ο Χαρδαλιας και ηδη προφορικα ενημερωσε πως ολες οι υποχρεωσεις θα συνεχιστουν κανονικα.
 
Δεν είναι μόνο η Ελλάδα. Όλες και περισσότερες χώρες έχουν ξανά απαγορεύσεις ή ζητάνε τεστ ή / και καραντίνα (που στην ουσία κάνει αδύνατο πολλά ταξίδια), ακόμα εντός ΕΕ. Και η Γερμανία έχει βάλει πολλές χώρες (Ισπανία, Γαλλία, Βέλγιο...) στις χώρες υψηλού ρίσκου, δηλ. ζητάνε είτε τεστ είτε καραντίνα. Για να μην μιλάω για τις δύο λίστες του Βελγίου (μία για ταξίδια από το Βέλγιο στο εξωτερικό και μία για ταξίδια από το εξωτερικό στο Βέλγιο)...

Εγώ αυτή τη στιγμή προγραμματίζω τα ταξίδια μου ανάλογα με το για ποίες πτήσεις χρειάζομαι τεστ και πού υπάρχει η δυνατότητα να το κάνω (και να έχω εγκαίρως τα αποτελέσματα).

Και εάν το χρειάζεται κάποιος άλλος. Έκανα τεστ χθες απόγευμα στο SKG (αυτό από το Διαβαλκανικό), με τα αποτελέσματα να μου ήθραν σήμερα πρωί.
 
Top