Coronavirus και αεροπορία - Εξελίξεις και επιπτώσεις

Πλήρωσα 70 Ευρώ. Νομίζω το ίδιο προσφέρουν και στο ATH.
 
MerNion":20rhcckx said:
Βρηκα σημερα αυτο που εψαχνα εδω και κατι εβδομαδες και ρωτουσα:

3B57D700-5265-4509-B1C2-0C86AE90E7B8.jpeg

Επισης ανανεωμενες προβλεψεις:

https://www.facebook.com/eurocontrol/vi ... 463295248/


Ασχημα τα νέα από το eurocontrol.. Οι προβλέψεις τους πέσανε έξω γιατι άρχισαν από Σεπέμβρη τα κράτη να εφαρμόζουν μονομερώς μέτρα (καραντίνες στην άφιξη, pcr pre flight, απαγορεύσεις πτήσεων κλπ) με αποτέλεσμα να αυξηθεί η αβεβαιότητα για τους επιβάτες και προφανώς και οι κρατήσεις, άρα και η κίνηση..

Ανανεωμένες προβλέψεις:

https://eurocontrol.int/sites/default/f ... 092020.pdf

55% loss in flights across Europe in 2020 a drop of six million flights, that's one million worse than before
 
Ξέρουμε την ισχύει από αύριο 16/9 σχετικά με απαγορεύσεις πτήσεων και υποχρέωση να παρουσιάσει κάνεις τεστ μπαίνοντας στην Ελλάδα; Δεν μπορώ να βρω κατι
 
Όπως το βλέπω, απλά ανανέωσαν τα υπάρχοντα ΝΟΤΑΜ.

Αν και δεν καταλαβαίνω πια τα κριτήρια για το PCR test. Καλά, Ισπανία όντως έχει πολύ υψηλούς αριθμούς, επίσης και το Βέλγιο (και ιδιαίτερα οι Βρυξέλλες). Αλλά η Σουηδία είναι πλέον στις χώρες με σχετικά λίγα κρούσματα. Ενώ απ΄την άλλη πλευρά έχουν μεγάλη αύξηση χώρες όπως η Γαλλια, η Τσεχία, η Κροατία, ακόμα και η Αυστρία και η Ολλανδία (και είναι πλέον στις «κόκκινες λίστες» πολλών άλλων χωρών, ιδιαίτερα αυτών που βασίζονται στους αριθμούς του ECDC, βλέπεhttps://www.ecdc.europa.eu/en/cases-2019-ncov-eueea)
 
Δεν ξέρω τί φόρτο εργασίας έχουν οι υγειονομικοί στο έλεγχο εισερχομένων στο αεροδρόμιο, αλλά η συμπεριφορά τουλάχιστον δυο εξ' αυτών σήμερα ήταν άθλια. Το να φωνάζουν στον κόσμο "hey, you, come over here" , "your plf, I want your plf" και ""You, wake up" όταν οι δυστυχείς Ολλανδοί συνεπιβάτες μου δεν τους άκουγαν με την πρώτη φορά, σε καμία περίπτωση δεν το λες επαγγελματική συμπεριφορά, και χαλάει την όλη εικόνα οργάνωσης που δίνει η χώρα όσον αφορά τους ελέγχους.

Στην Ολλανδία μπήκαμε αέρα σαν να μην υπάρχει τίποτα αλλά στην Αθήνα έγινε κανονικός έλεγχος όλων. Και μπράβο μας.

Η εικόνα όμως του σοβαρού και οργανωμένου ελέγχου πάει περίπατο όταν έχεις τους ελεγκτές να φωνάζουν στον οποιονδήποτε με αυτόν τον τόνο, λες και έχουν μπροστά τους το κοπάδι απο το χωριό τους. Και όλα αυτά απλά και μόνο επειδή κάποιοι μπορεί να μην κατάλαβαν την προφορά τους, να μην τους είδαν πίσω απο την κολώνα ή να μην τους άκουσαν.
Αυτό ακυρώνει εν μέρει την σημαντική τους προσπάθεια στον υγειονομικό τομέα.
 
Οι εταιριες επιγειας εξυπηρετησης στην Ελλαδα οπως και οι αεροπορικες μετα το τελος της σεζον (ο Θεος να την κανει) εχουν αρχισει και χρησιμοποιουν τα εργαλεια Βρουτση ληγοντας συμβασεις, βγαζοντας σε αναστολη και βαζοντας τους πιο πολλους εργαζομενους τους πλεον στο Συν+Εργασια οπως και στις επιχειρησεις ειδικα που εχουν καταστηματα και γραφεια στο Ελ.Βενιζελος.. Μετα απο μια κουβεντα που εκανα με εναν εγκαρδιο φιλο μου ειδικα σε κατι γραφεια προωθουν ενα μοντελο Συν+Εργασια μαζι με τηλε-εργασια απο το σπιτι τις μερες απουσιας με αρκετα κουτσουρεμενο μισθο.. Αν υπαρχει καποιος εδω μεσα που να του εχει γινει τετοια προταση αν μπορει να επιβεβαιωσει και αν ειναι νομιμο...
 
Βεβαίως και είναι νόμιμο και το πρόγραμμα συνεργασία και το να εργάζεσαι από το σπίτι αν το αντικείμενο εργασίας σου το επιτρέπει.
Εαν υπάρχει η παραμικρή υπόνοια πως γίνεται κάτι παράνομα να κάνετε καταγγελία ώστε να τους κόψουν τα οπίσθια.
Αλλά το ότι αντί για μαζικές απολύσεις σε νεκρωμένους κλάδους έχουμε πρόγραμμα συνεργασία με κουτσουρεμένο έστω μισθό μόνο θετικό το βρίσκω εγώ.
Εσύ πιστεύεις κάτι άλλο?
 
Οι τακτικες που ακολουθησε η Ευρωπη (Γερμανια,Ην.Βασιλειο,Γαλλια) ηταν καλυτερες απο μισθολογικης αποψης..Βεβαια δεν εχουν τα δικα μας δημοσιονομικα θεματα αρα εχουν το περιθωριο. Αυτο που μου ανεφερθη ειναι το εξης και θα το θεσω σαν παραδειγμα : Εργαζεται ο αλλος 20 μερες τον μηνα Δευτερα - Παρασκευη.. Με το Συν+Εργασια εργαζεται 10 μερες τον μηνα και τις υπολοιπες μερες τις επιδοτει το κρατος.Αυτο που πηγε να γινει ηταν οι 10 μερες που επιδοτει το κρατος με προτροπη του εργοδοτη να τις κανουν τηλε εργασια απο το σπιτι! Σαν να εργαζονται κανονικα,εκβιασμος εμμεσος για το αμεσο μελλον.. Απο οτι μου μετεφερθη αρκετοι δεν δεχτηκαν.Και πιστευω οτι αυτο γινεται πλεον παντου αλλα δεν μιλαει κανεις ουτε κανει το κρατος αποτελεσματικους ελεγχους.
 
Δεν ξέρω αν υπάρχουν και άλλες χώρες που ονομάζονται Γερμανία, Ην. Βασίλειο, Γαλλία στον πλανήτη Γη αλλά στις γνωστές μας δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι του κλάδου έχουν ΗΔΗ χάσει τη δουλειά τους και ακόμα περισσότεροι ακολουθούν.
 
Top