Coronavirus και Aegean - Εξελίξεις και επιπτώσεις

Όσο πιο πολύ ώρα φοράς την μάσκα τόσο λιγότερο πιθανό είναι να κολλήσεις. Μπορεί στα 10 λεπτά να συμβεί, αλλά στις 2-3 ώρες μπορεί να συμβεί ακόμα πιο πολύ.
 
Δεν υπάρχει «γεύμα» όπως το ξέραμε παλιά. Το catering αποτελείται πλέον από ένα σακουλάκι με ένα νερό 330ml, ένα μαντηλάκι κι ένα σνακ.



Στα υπόλοιπα νέα της ημέρας, η Αιγαίου ανακοίνωσε ότι για όσο ισχύουν τα πρωτόκολλα περιορισμού διασποράς του κορωνοϊού, ΔΕ θα επιτρέπεται η μεταφορά δεύτερου τεμαχίου χειραποσκευής στην καμπίνα από τους επιβάτες που έχουν πληρώσει ναύλους FLEX και FLEX COMFORT.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες στο παρόν link

Επιπλέον, από 1ης Ιανουαρίου 2021, τα εισιτήρια που πωλούνται από ταξιδιωτικά γραφεία μέσω κάποιου συστήματος GDS (Amadeus, Sabre, Galileo, Worldspan) θα επιβαρύνονται με €5,00 ανά τμήμα κράτησης (flight segment). Η εν λόγω επιβάρυνση δε θα υφίσταται εάν το γραφείο κάνει την πώληση μέσω απ' ευθείας σύνδεσης με την Αιγαίου, μέσω του προτύπου NDC ή μέσω της εφαρμογής SPRK. Σημειωτέον, ότι οι πωλήσεις της ΟΑ γίνονται αποκλειστικά μέσω SPRK εδώ και τουλάχιστον 4 χρόνια.
 
Εγώ πάντως χθες που ταξίδεψα με το νέο Flex με 2 κομμάτια χειραποσκευης δεν μουπαν του ούτε στο αεροδρόμιο ούτε στο αεροπλάνο..
 
Ισχύει. Αναιρέθηκε η απόφαση για ένα τεμάχιο σε FLEX και FLEX Comfort.
 
Πάντως έχω διαπιστώσει ότι η μεγαλύτερη καθυστέρηση παρατηρείται την ώρα της επιβίβασης καθώς υπάρχουν διαπληκτισμοί συνοδών εδάφους- επιβατών για το τι πρέπει να κουβαλούν και τι όχι (Καθώς η πλειοψηφία εμφανίζεται πια στο gate)...
Από τη στιγμή που έχουν ληφθεί οι αποφάσεις, πρέπει το προσωπικό να ελέγχει τους επιβάτες στο χώρο αναμονής πριν την ώρα του boarding (τύπου είσοδος σε χώρο με ταινίες και εκεί να διαπιστώνουν αν κάποιος έχει υπερβεί τα όποια όρια)
γιατί αλλιώς η καθυστέρηση θα είναι πολλαπλάσια...
 
Το συνωστισμό τον προκαλεί η τσάντα του λάπτοπ που μπαίνει κάτω απο το κάθισμα αλλά όχι η χειραποσκευή που πρέπει να μπει στο ντουλάπι. Επίσης αφού τους ενδιαφέρει ο συνωστισμός γιατί δε παίρνουν τσάμπα τις χειραποσκευές όταν πας να δώσεις βαλίτσα στο γκισέ; Μάλλον τα πρόστιμα στην πύλη για υπέρβαρο βοηθάνε στον περιορισμό της διασποράς του COVID.

Μαγαζί αλλουνού είναι και μπορούν να κάνουν ό,τι γουστάρουν, αλλά είναι τουλάχιστον γελοίο που καταφεύγουν σε δικαιολόγηση Ryanair για τα νέα τους μέτρα που καμία σχέση δεν έχουν με την υγεία των επιβατών αλλά με την υγεία της τσέπης του Little Bill.

Ο χειμώνας θα είναι πυρηνικός, ειδικά αν λόγω ιού χαθούν οι αρπαχτές των X-mas.

Πάλι καλά που υπάρχει η Εύκολη κι η Luftwaffe. Φιλιά στους γλαρους.
 
Επιτρέπει η εύκολη πάνω από ένα τεμάχιο χειραποσκευη; οχι Τουλάχιστον η αιγαιου σου δίνει την δυνατότητα με τον flex ναύλο .. στην εύκολη είτε θα βάλεις το λάπτοπ μέσα στην χειραποσκευη η θα αγοράσεις βαλίτσα να βάλεις την χειραποσκευη κάτω καινά κρατήσεις το λάπτοπ μαζί σου ...
 
Όχι δεν επιτρέπει δεύτερο αντικείμενο αλλά επιτρέπει απεριόριστο βάρος στη χειραποσκευή ενώ στην πύλη της Aegean περιμένουν σα τα κοράκια να βρουν κανα γραμμάριο πάνω απο το 8κ. Τεράστια διαφορά. Και έχει και σημαντικά χαμηλότερες τιμές, τουλάχιστον τις περισσότερες φορές.
 
nsap":3ctfuu6t said:
Επιτρέπει η εύκολη πάνω από ένα τεμάχιο χειραποσκευη; οχι Τουλάχιστον η αιγαιου σου δίνει την δυνατότητα με τον flex ναύλο ..
Επιτρέπει δεύτερο τεμάχιο με τον δικό της flex ναύλο ή με την προσθήκη speedy boarding ή αν είσαι μέλος του προγράμματος plus. Επίσης, δεν υπάρχει όριο βάρους στη χειραποσκευή. Οι επιτρεπόμενες διαστάσεις χειραποσκευής είναι ίδιες με της Aegean.
 
joker2013":v9o407wa said:
Όχι δεν επιτρέπει δεύτερο αντικείμενο αλλά επιτρέπει απεριόριστο βάρος στη χειραποσκευή ενώ στην πύλη της Aegean περιμένουν σα τα κοράκια να βρουν κανα γραμμάριο πάνω απο το 8κ. Τεράστια διαφορά. Και έχει και σημαντικά χαμηλότερες τιμές, τουλάχιστον τις περισσότερες φορές.

Ευχαριστώ για την διευκρίνιση (και τον Joker). Νομίζω παλιότερα είχαν όριο. Τέλος πάντων :)
 
Top