Ενδιαφέροντα άρθρα/video στο internet

  • Thread starter Akis
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Ελληνικές ταινίες και Ολυμπιακή....
για να περάσετε ευχάριστα την ώρα σας

Η Ολυμπιακή μέσα απ' τον Ελληνικό κινηματογράφο [A' Μέρος]
https://www.youtube.com/watch?v=fbHoGutDYNA

Η Ολυμπιακή μέσα απ' τον Ελληνικό κινηματογράφο [Β' Μέρος + ΤΑΕ]
https://www.youtube.com/watch?v=l3o_eZWOim0

Η Ολυμπιακή μέσα απ' τον Ελληνικό κινηματογράφο [Γ' Μέρος]
https://www.youtube.com/watch?v=XJbnKuH9uF4
 
Διάβασα τις τελευταίες δύο ημέρες σε 5 διαφορετικά έντυπα (μηδέ εξαιρουμένης και στο πρωτοσέλιδό της η Καθημερινή) το παρακάτω άρθρο και γελάω όπως πάντα με τις ανακρίβειες και τις παραπλανητικές πληροφορίες των δημοσιογράφων.
"Η μεταφορά εμβολίων κατά του Covid-19 θα αποτελέσει την “αποστολή του αιώνα”, με 8.000 αεροσκάφη".
https://www.metaforespress.gr/aeroporik ... %80%ce%bf/
Θα μπορούσαν κάλλιστα να γράψουν με 8.000 πτήσεις !!!!!! ΑΛΛΑ, Ποιος είναι αυτός που γνωρίζει και κάθισε να υπολογίσει: Πότε θα είναι έτοιμη η παραγωγή και η διάθεση του εμβολίου, σε ποιες περιοχές θα παράγεται, σε ποιες συσκευασίες, σε ποιες ποσότητες, ποιου βάρους και ποιου όγκου, πόση θα είναι η ημερήσια παραγωγή της κάθε βιομηχανίας, σε ποιες χώρες και σε ποιες ποσότητες θα μεταφερθεί, πόσες ποσότητες θα μεταφερθούν σε κοντινές αποστάσεις με φορτηγά, με τραίνα με πλοία, πόσοι άνθρωποι θα έχουν την δυνατότητα και την θέληση να εμβολιαστούν, κλπ. Το αποκορύφωμα όμως του άρθρου είναι ότι μας δείχνει την συσκευασία καθώς και την γραμμή παραγωγής !!!!!!! Κάποιος άλλος επέλεξε και τον τύπο του α/φους Β747 !!!
 
Είναι ακριβής μεταφορά από το press release της IATA άρα δεν υπαρχει παραπλάνηση.
Είναι ένας υπολογισμός για το πόση χωρητικότητα θα χρειάζοταν εάν η μερταφορά γινόταν αποκλειστικά από και μόνο από αεροσκάφη. Κατά κάποιον τρόπο παρουσιάζεται το μέγεθος της συνλικής μεταφοράς και των προκλήσεων που προκύπτει από αυτήν.

“Safely delivering COVID-19 vaccines will be the mission of the century for the global air cargo industry. But it won’t happen without careful advance planning. And the time for that is now. We urge governments to take the lead in facilitating cooperation across the logistics chain so that the facilities, security arrangements and border processes are ready for the mammoth and complex task ahead,” said IATA’s Director General and CEO, Alexandre de Juniac.

The potential size of the delivery is enormous. Just providing a single dose to 7.8 billion people would fill 8,000 747 cargo aircraft. Land transport will help, especially in developed economies with local manufacturing capacity. But vaccines cannot be delivered globally without the significant use air cargo.

https://www.iata.org/en/pressroom/pr/2020-09-09-01/
 
ΜΑΝΩΛΗΣ":3vhuh6su said:
.. υπολογισμός για το πόση χωρητικότητα θα χρειάζοταν εάν η μερταφορά γινόταν αποκλειστικά από και μόνο από αεροσκάφη. .../

ευλογούμε τα γένια μας...ευτυχώς υπάρχουν καράβια και TIR....
 
Σήμερα 28/10/20 στις 20:30 UTC ντοκιμαντέρ με την έρευνα και τις εργασίες για την ανεύρεση του κομματιού του κινητήρα από την πτήση AF66 που είχε εκραγεί πριν 2 χρόνια στις 17 Σεπτεμβρίου 2018 ... https://www.facebook.com/airlivenews/po ... __tn__=K-R
 
Ακομα κλαιω με τον καφε αριστερα του κυβερνητη... :D
 
Διαφήμιση καλή τους κάνει..να φανταστώ πως ο τύπος δεν πληρώνει τα εισιτήρια ή κάνω λάθος ;;;

Τον παρακολουθώ πάντως....έχει ενδιαφέρον..
 
Top