LGTS/SKG Thessaloniki "Makedonia"

Ναι επιτελους ανοιξε και δοθηκε σε λειτουργια ο 10/28. Στις 0745 προσγειώθηκε η πρωτη πτηση Α3104 απο Αθηνα, το αεροσκάφος ηταν το SX-NEB. Καλοριζικος.
 
Βρίσκω πάντως άθλια την πρακτική των εκάστοτε πρασινομπλεροζ κυβερνώντων του να "κρατάω κάτι κλειστό επίτηδες μέχρι να είναι κατάλληλη η στιγμή για τα εγκαίνιά του", γιατί "έτυχε" χθες να ξεκινούσε και η ΔΕΘ.

Δηλαδή προχθές δόθηκε το ΟΚ απο την ΥΠΑ;

Ή θα είχε μικρότερη αξία η αναφορά της ολοκλήρωσης του έργου αν αυτό παραδιδόταν 17 Αυγούστου ας πούμε, μπας και γλυτώσει λίγη ηχητική όχληση το Καραμπουρνάκι και η Αρετσού, και κανένα γαλόνι κηροζίνη η κάθε εταιρεία ερχόμενη απο νότια αποφεύγοντας το "αγκίστρι" προσέγγισης μέχρι τον Εύοσμο;

Η παλιά νοοτροπία καλά κρατεί.
 
Δεν έχει να κάνει με αυτό. Έκθεση εξάλλου δεν θα γίνει ούτε έγινε κάποια ιδιαίτερη τελετή ή εγκαίνια.
Αυτό είναι ένα έργο που σχεδιάστηκε πριν 20 χρόνια επί ΠΑΣΟΚ, άρχισε να κατασκευαζεται ως έργο επέκτασης επί ΝΔ (Σουφλιας), κινδύνεψε να μεινει ημιτελές λόγω οικονομικών προβλημάτων του εργολάβου αλλά και αλλαγών στις τεχνικές προδιαγραφές, ξανά ξεκίνησε, συμπληρώθηκε με το εργο ανακατασκευής και του χερσαίου κομματιού το 2012 και ολοκληρώθηκε τελικά επί ΣΥΡΙΖΑ το 2019, εδώ και πάνω από 1 χρόνο. Το κατασκευαστικο έργο ουσιαστικά είχε παραδοθεί αλλά δεν λειτουργούσε.
Τον τελευταίο χρόνο εκκρεμουσαν διαφορά ζητήματα παραλαβής, πιστοποίησης, διαδικασιών εναέριας κυκλοφορίας κτλ... που είναι αρκετά χρονοβόρα αφού εμπλέκονται αρκετοί φορεις. Μεσολάβησε και το lockdown που ανέβαλε κι άλλο την έναρξη λειτουργίας και φτάσαμε στο σήμερα.

Καμια σχέση όμως με σκοπιμότητες ΔΕΘ.
 
Δεν διαφωνώ με τα παραπάνω. Η διαφωνία έχει να κάνει με την επιλογή της χθεσινής μέρας.
Δεν μπορεί μετά απο 20 χρόνια και τόσες αναπάντεχες αναποδιές να "τυχαίνει" η μέρα που δόθηκε το ΟΚ να είναι η συγκεκριμένη.

Η ΔΕΘ μπορεί να μην λειτουργεί, αλλά ο Μητσοτάκης είναι στην Θεσσαλονίκη ακολουθώντας πρόγραμμα ΔΕΘ, συναντήσεις, εξαγγελίες κλπ.
Οι δηλώσεις Καραμανλή στην Θεσσαλονίκη και το "σήμερα παραδόθηκε ο αεροδιάδρομος" αρκούν για συμπεράσματα.
 
Το απόγευμα το Σαββάτου κατέβηκε ένα Ilyushin76 στον 16 αφού σήκωσε την ανατολική Θεσσαλονίκη στο πόδι. Πριν λίγο έφυγε από τον 28 μάλλον φορτωμένο.
 
Επίσκεψη του πρωθυπουργού της Ρωσίας στο Αγιον Ορος. Από την προηγούμενη βδομάδα πηγαινοερχόντουσαν διάφορα κυβερνητικά αεροσκάφη γιά την προετοιμασία της επίσκεψης.
 
Διάβασα την νέα Οδηγία της ΥΠΑ για την απαγόρευση των πτήσεων στο αεροδρόμιο Μακεδονία: https://www.airnews.gr/2020/11/03/%ce%b ... %84%ce%bf/ που εξαιρεί τις πτήσεις: "προστίθεται στις εξαιρέσεις πτήσεων που επιτρέπονται και οι πτήσεις που θα γίνονται μετά από έγκριση του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών σε συνεργασία με την ΥΠΑ για τον επαναπατρισμό ξένων πολιτών και μονίμων κατοίκων ξένων χωρών και των μελών των οικογενειών τους". Θα υπάρξουν δηλαδή ταξιδιώτες που θέλουν σώνει και καλά να πάνε σε περιοχή γενικού εγκλεισμού? Πρόβλεψη για έλεγχο Covid θα υπάρξει? Αν είναι ασθενείς που θα νοσηλευθούν? Γιατί να υποστεί η χώρα μας αυτό το κόστος όπως έγινε και το καλοκαίρι? Αφού είναι ξένοι πολίτες και μόνιμοι κάτοικοι ξένων χωρών γιατί δεν μένουν στην χώρα τους? Έρχονται για τουρισμό?
 
Επαναπατρισμός ξένων πολιτών = ξένοι πολίτες που θα φύγουν από μέρος Χ προς την πατρίδα τους.

Μόνιμοι κάτοικοι ξένων χωρών = Έλληνες πολίτες που κατοικούν στο εξωτερικό και επιθυμούν να επανέλθουν στη χώρα τους.
 
Φίλε mrk σε ευχαριστώ για την επεξήγηση μιας και δεν είχα κοντά μου τον Τζαρτζάνο. Από τα 6 ερωτήματα που έθεσα δεν γνωρίζεις να μου απαντήσεις σε κανένα? Ας είναι καλά η ειρωνεία σου.
 
Σου απάντησε και στις έξι ερωτήσεις σου, επίσης δε διακρίνω καμία ειρωνία στην απάντηση.

Αφορά πτήσεις που θα φεύγουν απο την Ελλάδα για το εξωτερικό με επιβάτες και όχι το αντίθετο.

Οι επιβάτες θα είναι κάτοικοι εξωτερικού που έχουν ξεμείνει στη Μακεδονία.
 
Top