Aegean Cabin Crew

Nikiniki":3ck60hen said:
Κορίτσια μου αν έχετε απολυθεί δεν φταίω εγώ σε κάτι..

Ποια ειναι η λογικη της παραπανω φρασης;

Οτι σου λενε ανακριβειες και κακίες επειδη αυτοι/ες απολυθηκαν;

Ή οτι ανεξαρτητα απο το αν απολύθηκαν εσυ θα προσληφθείς παρα ταύτα και δεν θες παρεμβολές;

Δεν καταλαβαινω.
 
Αγαπητή Nikiniki, σε αυτό το φόρουμ όταν υπάρχει κάποια πληροφορία για ένα θέμα, παρατίθεται σχεδόν την ίδια μέρα. Οπότε αν υπάρξει κάποια αλλαγή σε σχέση με προσλήψεις σε αεροπορική εταιρία θα γραφτεί, να είσαι σίγουρη.
Με το να ρωτάς κάθε τόσο αν υπάρχει νεότερο και δεν προσφέρεις τίποτα στη συζήτηση και γίνεται κουραστικό.
 
Καλη μου Νικη επειδη κι εγω ειμαι στον χωρου σου λεω απλα πως η κατασταση ειναι για κλαματα...Απολυσεις φουλ,οσοι δεν εχουν απολυθει ειναι σε αναστολες και η κατασταση ειναι δραματικη..
Δυστυχως αυτο ολο επηρεαζει τον χωρο για παρα πολυ καιρο(μην πω και χρονια)..Δεν θελει κανεις να σου κοψει τα φτερα ,μην το παιρνεις προσωπικα..Δεν προκειται για καιρο να δεις προσληψες,το αντιθετο ναι..Κανε υπομονη αν τοσο το θες να φτιαξει η κατασταση κι ισως σε καποιες εταιριες του εξωτερικου να εχεις καλυτερη τυχη,αν και εκει τα ιδια ειναι..
 
Χρόνια πολλά παιδιά! Καλά Χριστουγεννα! Εύχομαι υγεία πάνω από όλα και πολλες προσλήψεις με το νέο έτος!


Η αγαπημένη σας Νικηηη
 
Καλησπέρα παιδιά! Τι κάνετε; Ποιος να το λέγε πως τέτοια εποχή λέγαμε: «έλα μωρε 1 μήνα καραντίνα και μετά τέλος» και τώρα που μιλάμε είμαστε ακριβως στην ίδια φάση...
Τα πράγματα φαινονται σαν να έχουν κολλήσει στο ίδιο σημείο.
Αλλά θα ήθελα να ρωτήσω εσείς πώς τα βλέπετε; Πως είναι η κατάσταση στην Aegean; Βλέπω δειλά δειλά υπάρχουν καποιες θεσεις μεμονωμένες των 2-3 ατόμων.. αλλά τίποτα για cabin crew εκεί πότε πιστευετε θα ξαναπροσλάβουν;;
Υπάρχει καποιος εκ των έσω να πληροφορήσει;
Σκέφτηκα τώρα που πήρε από δημόσιο χρηματική βοήθεια μηπως αυτό δώσει μια ανάσα στις προσλήψεις και αποσυμπιέσει τα πράγματα;

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας εκ των προτέρων


•Υ.γ: Επειδή πάντα μιλώ και ρωτώ με ευγένεια και σεβασμό απαιτώ απάντηση στον ίδιο τονο και οχι με νεύρα,ειρωνείες κλπ. Προφανώς γνωρίζω τη κρισιμότητα της κατάστασης αλλά νομίζω ότι αυτό δεν κλονίζει τη δυνατότητα του να μιλάμε σε ήρεμους τόνους.

Ευχαριστώ
 
Σίγουρα θα ξαναπροσλάβουνε για τη καλοκαιρινή σεζόν τα πληρώματα που σταματήσανε το χειμώνα, όταν έληξε η σύμβασή τους. Θα προτιμήσουν αυτά τα πληρώματα λόγω εμπειρίας, για να μην κάνουν εκπαιδεύσεις από την αρχή. Σίγουρα υπάρχει πλεονάζον προσωπικό από το 2019-2020 και έτσι μάλλον θα καλυφθούν με αυτούς. Το πτητικό προγραμμα εξάλλου θα είναι μειωμένο κατά 30%-40% από το πρόγραμμα του 2019. θα έλεγα ότι θα κάνουν ξανά προσλήψεις σε άπειρο προσωπικό για τη καλοκαιρινή σεζόν του 2022. Τότε έχεις περισσότερες ελπίδες.
 
@Niki σε αλλες εταιριες κοιτας για τη θεση πληρωματος καμπινας πλην της Aegean?Ειναι πολυ δυσκολα φετος τα πραγματα αν σκεφτεις οτι μενει εξω ηδη προσωπικο που προυπηρχε λογω των μειωμενων πτησεων.. :|
 
Αν δεν ξεμπερδέψουμε εντελώς από τον covid δε πρόκειται να υπάρξει καμία πρόσληψη. Επίσης μη κολλάτε τόσο με την Aegean. Υπάρχουν ευκαιρίες αλλού, δε καταλαβαίνω την εμμονή με την Aegean. Κάποιες ελάχιστες μεμονωμένες σκόρπιες θέσεις υπάρχουν στον εξωτερικό αλλά και στην Ελλάδα (πχ η skyexpress ζητούσε πριν λίγο καιρό για τα 320) και θα υπάρχουν αλλά μόνο για έμπειρο προσωπικό και μόνο εποχιακά. Στη καλύτερη περίπτωση μιλάμε για το καλοκαίρι του 22 να πάρουν πίσω τα άτομα που είναι τώρα σε αναστολή. Για νέες προσλήψεις από το 23. Τα χρήματα που πήρε η Aegean είναι για να καλύψει τις τεράστιες ζημίες και όχι για να κάνει προσλήψεις σε μια περίοδο που το μόνο που πετάει είναι τα περιστέρια και οι δεκαοχτούρες.
 
Καλησπέρα σε όλους, ελπίζω να σας βρίσκω όλους καλά! :)

Με αφορμή το γεγονός ότι η Aegean προσλαμβάνει ξανά αεροσυνοδούς, έκανα χθες κάποια έρευνα στο διαδίκτυο και βρήκα λίγες έως καθόλου πληροφορίες σχετικά με εμπειρίες άλλων αεροσυνοδών στην εταιρεία.

Θα ήθελα να ρωτήσω εάν γνωρίζει κάποιος προσωπικά ή από τρίτους πληροφορίες σχετικά με:
- τη διαδικασία και τη διάρκεια της συνέντευξης
- τον τρόπο διεξαγωγής της εκπαίδευσης και τη διάρκεια
- αν παρέχεται κάποιου είδους διαμονή κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης
- ποιες είναι οι πόλεις-βάσεις των αεροσυνοδών
- αν έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν τη βάση τους ή αν τοποθετούνται όπου υπάρχει έλλειψη/ζήτηση
- ποιος είναι ο μισθός για κάποια αεροσυνοδό καινούρια στην εταιρεία
- ποιες είναι οι βάρδιες (cabin crew rosters)
- αν έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν τι είδους σύμβαση θα κλείσουν αναφορικά με τα rosters
- πόσες μέρες άδεια δικαιούνται
- αν υπάρχει κάποια ομάδα αεροσυνοδών της Aegean στο facebook

Αυτά και πολλά άλλα είναι τα ερωτήματα μου. Όποιος γνωρίζει το παραμικρό, θα ήταν τρομερή βοήθεια για εμένα.
Ευχαριστώ πολύ και αναμένω με ανυπομονησία τις απαντήσεις σας. :banana:
 
Ψάξε στο youtube για αρχή, έχει 2-3 βιντεάκια από πρώην αεροσυνοδούς της Aegean που εξηγούν αρκετά πράγματα.
 
Top