Λάθος posts ...

Re: Οικονομικά Θέματα για την Aegean Airlines - Ισολογισμοί

Μπορείτε να σταματήσετε; :deadthread:
 
Re: Olympus Airways

Δεν υπήρχε τρόπος να σωθεί το αεροπλάνο, να προστεθεί δίπλα στο 737 trainer τής ΟΑ και σιγά-σιγά να ξεκινήσει αεροπορικό μουσείο σε ένα εν ενεργεία αεροδρόμιο; Πού κάνω λάθος; Διορθώστε με.
 
Re: Lufthansa στην Ελλάδα

Η Lufthansa επέστρεψε 3,2 δισ € σε 7,3 εκατ. πελάτες της. Έχουμε κανένα νέο αν επέστρεψαν κάποιο ποσό οι Ελληνικές ή πάμε στο 18 μηνο και βλέπουμε?
Lufthansa - Ticket refunds of over 3.2 billion euros paid
In the current year, the airlines of the Lufthansa Group have so far reimbursed over 3.2 billion euros to a total of over 7.3 million customers (as of 7 October 2020).
https://www.atn.aero/#/article.html?id=77770
 
Re: Lufthansa στην Ελλάδα

Η λουφτι πήρε 10 δις επιδότηση από το κράτος..καμμία ελληνική εταιρεία δεν πήρε επιδότηση...αν έπαιρναν και αυτές θα το έκαναν...έλεος με το μίσος μερικών για τις ελληνικές εταιρείες και ειδικά για μια συγκεκριμένη ...
 
Re: Lufthansa στην Ελλάδα

Όντως, έλεος με αυτή την καραμέλα για την ανάλγητη Αιγαίου που έχει «κλέψει» τα λεφτά των επιβατών της.

Κάποιες ψύχραιμες σκέψεις:

1. Αν η Αιγαίου μας δώσει πίσω τα χρήματα, θα σωθούμε οικονομικά εμείς οι επιβάτες της; Μάλλον όχι. Γιατί για τους πιο πολλούς από μας τα ποσά είναι από 50 ευρώ ως 500 το άτομο. Άντε να να την βγάλουμε για 1 μήνα ακόμη. Μετά; Εν αντιθέσει, η επιστροφή χρημάτων για την Αιγαίου συνεπάγεται επιστροφές εκατομμυρίων ευρώ που ενδεχομένως να αποτελέσουν την χαριστική βολή. Αυτό θέλουμε; Μάλλον ναι, γιατί ως φυλή κοιτάζουμε μόνο τον εαυτούλη μας και ποτέ την μεγάλη εικόνα.

2. Υπάρχει και ένα σημαντικό ηθικό και πρακτικό ζήτημα: Γιατί πρέπει η Αιγαίου να επιστρέψει τα χρήματα; Αποφάσισε από μόνη της να σταματήσει να πετάει; Όχι! Της το επέβαλλαν η ελληνική κυβέρνηση, και άλλες κυβερνήσεις με απαγορεύσεις ταξιδιών και κλείσιμο συνόρων, περιορισμούς κλπ. Γιατί λοιπόν δεν ζητάτε την αποζημίωση από το κράτος; Γιατί τα κράτη είναι αυτά που έχουν δημιουργήσει ένα απίστευτο αλαλούμ κάνοντας το καθένα ότι του κατέβει αντί να υπάρχει μια ενιαία πολιτική για τα ταξίδια - έστω στην Ευρώπη - που να εμπνέει εμπιστοσύνη και στις αεροπορικές εταιρίες και στο επιβατικό κοινό.

3. Μπορεί όντως η Αιγαίου να μην έχει επιστρέψει χρήματα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι κάποια στιγμή δεν θα το κάνει. Από ότι καταλαβαίνω εγώ η Αιγαίου δεν έχει πει οριστικά όχι στο ενδεχόμενο, απλά κρατεί μια στάση αναμονής. Αλλά ακόμη και αν δεν το κάνει, τα vouchers κατ’ εμέ δεν είναι κακή εναλλακτική. Κάποια στιγμή θα γίνει χρήση τους και μετά θα μας αρέσει και από πάνω.

4. Η Αιγαίου κάνει μια υπερπροσπάθεια επιβίωσης. Απ’ ότι φαίνεται θα της «βγει» έστω και δύσκολα. Και είναι προς το συμφέρον μας να επιβιώσει γιατί είναι ( υπό κανονικές συνθήκες ) σημαντικότατος αιματοδότης της ελληνικής οικονομίας. Ας μην ζητάμε πράγματα που μάλλον υπερβαίνουν τις δυνατότητες της.

5. Η Lufthansa κάνει επιστροφές επειδή παίρνει αποζημιώσεις από το γερμανικό κράτος. Αν δεν έπαιρνε, δεν θα έδινε. Η Αιγαίου δεν δίνει επιστροφές αλλά ούτε και ζητά χρήματα από το κράτος, δίνοντας του έτσι μια ανάσα για να κάνει κάποιες επιπρόσθετες παροχές στους πολίτες, περιλαμβανομένων και αυτών που φωνάζουν εδώ μέσα.

Αν μάθουμε να σκεφτόμαστε και όχι να ορυόμαστε, αν μάθουμε να βλέπουμε το δάσος και όχι το ...κλωνάρι από το δέντρο, όταν καταλάβουμε ότι δεν είμαστε μόνοι μας σε αυτή την χώρα / πλανήτη, τότε θα έχουμε κάνει ένα σημαντικό βήμα μπροστά.

Στις κρίσεις ( και μάλιστα παγκόσμιες και πρωτόγνωρες ) τραβάμε όλοι μαζί κουπί και σωπαίνουμε. Μετά όταν όλα περάσουν θα μιλήσουμε για την υπέροχη Lufthansa και την κακή Αιγαίου..... :rolleyes:
 
Re: Lufthansa στην Ελλάδα

H Lufthansa κάνει επιστροφές χρημάτων, επειδή αυτό ΠΡΕΠΕΙ να κάνει σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές οδηγίες... Η Ελληνική κυβέρνηση, από τη μια δεν μπήκε μέτοχος στην Aegean, απο την άλλη όμως, αντιβαίνοντας με την ευρωπαϊκή οδηγία, (για το οποίο έχουμε κίτρινη κάρτα), με ΠΝΠ, έδωσε την δυνατότητα στην εταιρεία να δίνει μόνο voucher χωρίς να ρωτάει τον επιβάτη. Αυτό, προς αποκατάσταση της αλήθειας.
Το παρακάτω δημοσίευμα, τα λέει αναλυτικά
https://www.candiadoc.gr/2020/04/27/psi ... avanta-pr/
 
Re: Lufthansa στην Ελλάδα

Όπως πάντα, ισχύει το αιώνιο κλασικό:

Τη ζημιά τη μοιραζόμαστε όλοι, τα κέρδη μόνο λίγοι ...
 
Re: Οικονομικά Θέματα για την Aegean Airlines - Ισολογισμοί

Δεν ξέρω τι έγινε και ξαφνικά και χθες η Χρηματιστηριακή Αξία της εταιρείας από 196.397.025€ ανέβηκε στα 246.746.080€ δηλαδή αυξήθηκε κατά 50.349.055€. Μπράβο ώρα για αγορές !!!!!
 
Re: Οικονομικά Θέματα για την Aegean Airlines - Ισολογισμοί

Δεν ανέβηκε μόνο της αιγιου
Η ανακοίνωση ότι υπάρχει εμβόλιο και η εκλογή μπαιντεν έφερε άνοδο στο ελληνικό χρηματιστήριο 12% βέβαια φουσκα είναι και θα σκάσει
 
Re: Airspace Traffic monitoring

Για δείτε την παρακάτω πορεία.. :wall: :wall: :wall: :wall: :wall:

https://ibb.co/jJyP9FJ
 
Top