Coronavirus και Aegean - Εξελίξεις και επιπτώσεις

Δεν ξερω για ολα τα υπολοιπα που ρωτας, απλα να σου πω οτι δεν ειναι 48 ωρες οπως αρχικα ειχε πει τηλεοπτικα ο κ. Χαρδαλιας, αλλα 72 ωρες!
 
Angel Aviation":32j9wcz2 said:
Καλησπέρα,

Σχετικά με το αρνητικό PCR Test στην άφιξη από το εξωτερικό, ο έλεγχος που γίνεται; Αυτό ισχύει προς το παρών για το lockdown μέχρι 30/11 σωστά;
1. Ο προβληματισμός μου είναι,ότι τεστ το τελευταίο 48ωρο, σημαίνει ότι πχ πετάω 3/1 πρέπει 1/1 να κάνω τεστ, και το αποτέλεσμα να έχει βγει 2/1 καθως 3/1 το πρωί δεν υπάρχει χρονος για παραλαβη
2.Υπάρχει υποχρέωση για printed certificate, ή email είναι αρκετό; Και πως πιστοποιείται η αυθεντικότητα;
3. Πήρε κάτι το μάτι μου αλλά δεν βρίσκω που, όταν συζητιέται και η αποδοχή Rapidtest ;
4. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει τεστ λόγω μη έγκυρης έκδοσης αποτελεσμάτων, συνήθως δεν επιτρέπεται καν η επιβίβαση ή έχει πρόστιμο στην Ελλάδα στην άφιξη;
5. Στην Αθήνα που γίνεται ο ελεγχος, σε περίπτωση μετεπιβίβασης δεν υπάρχει στενότητα χρόνου

Τέλος, η υποχρέωση τεστ αφορά και παιδιά φαντάζομαι; Υπάρχει ηλικιακό όριο;

Ευχαριστώ


-Ο ελεγχος γινεται στο boarding gate πριν την αναχωρηση. Χωρις εγκυρο τεστ δεν επιβιβαζεσαι στο αεροπλανο. Επισης κλιμακιο του ΕΟΔΥ το ελεγχει κατα την αφιξη στην Αθηνα. Για την μετεπιβιβαση δεν ειμαι σιγουρος εαν το ελεγχουν κατα την αφιξη στην Αθηνα ή στον τελικο προορισμο. Ετσι κι αλλιως ομως το εχουν ελεγξει κατα την επιβίβαση σου στο αεροπλανο.
-Οπως εγραψε και ο Mernion, το τεστ πρεπει να ειναι εντός 72 ωρων.
-Τα αποτελεσματα μπορεις να τα εχεις σε ηλεκτρονικη μορφη στα αγγλικα στο κινητο σου εαν δεν θες να τα εκτυπωσεις. Δεν γινεται καμια διασταυρωση για την εγκυροτητα του.
-Rapid tests δεν γινονται δεκτα, ειναι ξεκαθαρο πως πρεπει να εχεις PCR.
-Τεστ χρειαζονται τα παιδια απο 10 ετων και ανω.
 
Από τη μέχρι σήμερα εμπειρία μου σε ταξίδια από το Βέλγιο (όπου το τεστ ισχύει από τον Αύγουστο).

Το τεστ πρέπει να έχει γίνει εντός των τελευταίων 72 ωρών πριν από την άφιξη στην Ελλάδα, και το ελέγχουν στην επιβίβαση, όπως και το PLF, δηλαδή εάν δεν έχεις τη βεβαίωση αρνείται η επιβίβαση. Εγώ πάντα την είχα εκτυπωμένη (τα περισσότερα εργαστήρια τη στέλνουν και σαν PDF / μπορείς να τη κατεβάζεις από το σύστημά τους).

Όταν δήλωσα στο PLF ότι έχω κάνει ταξίδιο στο Βέλγιο, εμφανίστηκε σε μεγάλα κόκκινα γράμματα πάνω από το QR Code ότι χρείαζομαι αρνητικό τεστ, δηλαδή το είδαν και σε πτήσεις μέσω Μονάχου κλπ. (αν και εκεί δεν το πρόσεξαν πάντα). Στην άφιξη στη Θεσσαλονίκη, στις περισσότερες φορές δεν ήθελαν να τη δουν, απλά κοίταξαν τον QR Code.

Δεν ξέρω όμως τί θα γίνει τώρα όταν πλέον το τεστ ισχύει για όλους τους επιβάτες, δηλ. εάν θα γίνει συστηματικό έλεγχο και στην άφιξη ή μόνο στην επιβίβαση. Αλλά ακόμα εάν γίνει, δεν νομίζω ότι θα διαρκεί πολύ χρόνο.

Και ναι, οι καθυστερήσεις στα αποτελέσματα είναι μεγάλο πρόβλημα, αναγκάστηκα να ακυρώσω πτησεις γιατί δεν μου ήρθε εγκαίρως. Γενικά, την καλύτερη εμπειρία την έχω με εργαστήρια στα αεροδρόμια, που προσφέρουν τεστ ειδικά για επιβάτες. Το ίδιο ισχύει και σχετικά με τις άλλες απαιτήσεις (βεβαίωση στην αγγλική γλώσσα, αριθμός ταυτότητας / διαβατηρίου κλπ.).

Όσον αφορά την ερώτηση πού θα γίνει ο έλεγχος στην περίπτωση ανταπόκρισης εσωτερικού: μάλλον στην Αθήνα / στο αεροδρόμιο άφιξης από το εξωτερικό, όπως ήτανε μέχρι τώρα και με το PLF / QR Code και τα τεστ.
 
Αυτή τι στιγμή είμαστε σχεδόν αποκλεισμένοι στην Λεμεσσο, με τα PCR τεστ να έχουν εξαντληθεί. Υπάρχουν μόνο rapid. Έχουμε εισιτήρια για Τετάρτη. Υπάρχει περίπτωση να δεχτούν αποτελέσματα από rapid. Στην εξυπηρέτηση έχουν άγνοια σχετικά με το θέμα, και απλά λένε οτι ισχύουν οι παραπάνω οδηγίες
 
Εαν καταφερεις να πεισεις τον υπαλληλο στο gate να σε αφησει να επιβιβαστεις τοτε το χειροτερο που μπορει να συμβει ειναι κατα την αφιξη σου στην Αθηνα το κλιμακιο του ΕΟΔΥ να σου κανει επι τοπου PCR και να περιμενεις τα αποτελεσματα σε 24 ωρες.
Δυσκολο το βλεπω ομως να σε αφησουν καθως οι εταιρεις θεωρουνται υπολογες εαν μεταφερουν επιβατες που δεν ακολουθουν τους κανονες.
 
Το χειροτερο δεν θα ειναι αυτο, το χειροτερο θα ειναι να τον στειλουν πισω οπως ηρθε (με εξοδα της εταιριας και προστιμο)
 
Εαν ειναι Ελληνας πολιτης αποκλειεται να τον στειλουν πισω!
 
Καλησπερα,

Ποσο αυστηρες ειναι οι "72 ωρες"?
Ειμαι εξωτερικο και καποια ιδιωτικα που ρωτησα μου λενε οτι δεν γραφουν ωρα αλλα μονο μερα!
Για παραδειγμα αν φτανω ελλαδα Δευτερα βραδυ και εχω τεστ απο Παρασκευη χωρις ωρα, υπαρχει η περιπτωση αρνησης επιβιβασης?
 
Μήπως είμαστε εκτός θέματος εδώ και μέρες? Γιατί εγώ μπαίνω να δω κανά νέο της Αιγαίου και τελικά αυτό που βλέπω είναι για τεστ Covid...
 
Χθες στη πτήση από Μόναχο προς Θεσσαλονίκη, πριν από την επιβίβαση έλεγξαν και το PLF και το PCR certificate. Στη άφιξη στη Θεσσαλονίκη ήτανε μια κυρία που έλεγξε το PCR certificate, και μετά η αστυνομία που ήθελε να δει το PLF.

Και για να γράψω και κάτι για την Α3: Μείωσε κι άλλα τα διεθνή δρομολόγια. Από / προς Θεσσαλονίκη μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου ακύρωσε τα πάντα, ακόμα και MUC και FRA, εκτός από κάποιες πτήσεις προς Γερμανία αυτή τη εβδομάδα. Και σε δρομολόγια όπως ATH-BRU έμειναν μόνο 2 πτήσεις την εβδομάδα. Ναι, μείωσαν και άλλες εταιρίες τις πτήσεις από / προς Ελλάδα, αλλά μου φαίνεται όχι σε τέτοιο βαθμό....
 
Top