Νέα δρομολόγια Sky Express

giannis_oa":2q4k9t90 said:
Σήμερα η Sky θα πετάξει από IST για RHO και εν συνέχεια για LCA με Α75. Φαίνεται τόσο στο site της Fraport RHO , όσο και στα site του IST και LCA. Γνωρίζει κανείς κάτι ;

Κοιτάζοντας την πτήσεις του αεροπλάνου, έφυγε από Αθήνα, προσγειώθηκε στην Ραιδεστό (Tekirdag) 120χλμ από Κωνσταντινουπολη, και μετά πέταξε προς Κωνσταντινούπολη.
 
Όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, συνήθως ο λόγος είναι ότι πρόκειται για κάποια πτήση μεταξύ Τουρκίας και Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά επειδή η πρώτη ΔΕΝ αναγνωρίζει τη δεύτερη, θα πρέπει να παρεμβληθεί στάση σε ένα αεροδρόμιο τρίτης χώρας, στην περιπτωσή μας, η Ρόδος. Πολλές φορές, η προσγείωση στη Ρόδο δεν πραγματοποιείται, ωστόσο αναφέρεται στο σχέδιο πτήσης που κατατίθεται, ώστε οι τουρκικές αρχές να θεωρήσουν ότι η πτήση είναι μεταξύ Κωνσταντινούπολης και Ρόδου.

Τέτοιες πτήσεις, συνήθως μεταφέρουν αθλητικές ομάδες. Ξέρουμε εάν πραγματοποιείται κάποιος διεθνής αγώνας σήμερα ή αύριο; Λίγο δύσκολο λόγω συνθηκών βέβαια.

Το άλλο ενδεχόμενο είναι η μεταφορά υγειονομικού υλικού ή cargo.
 
Έπαιζε εχθές η Ανόρθωση handball στην Κωνσταντινούπολη και πρέπει να επέστρεφαν οι παίκτες Λάρνακα.
(Beykoz - Ανόρθωση 28-32 :idea: )
 
Ευχαριστώ πολύ για την άκρως διαφωτιστική απάντηση! Πάντως το ΟΝΕ ήρθε και έφυγε με μια μικρή καθυστέρηση.
 
IATA":wpklcz76 said:
Μόλις ειδοποιήθηκα ότι η πτήση μου GQ214 ATHHER στις 17/12 δε θα γίνει. Αντ' αυτού με έβαλαν στην GQ212 με αναχώρηση 15:30. Αυτό πάλι δε γίνεται γιατί φτάνω από Μόναχο στις 14:40. Φυσικά δεν μου πληρώνουν ξενοδοχείο αν φύγω την επόμενη μέρα, οπότε το μόνο που μου μένει είναι να πάρω τα λεφτά μου πίσω και να πληρώσω πανάκριβο εισιτήριο με Αιγαίου. Σημειωτέον, είχα κλείσει Sky enjoy. Δε θέλω να αρχίσω τα παράπονα, ομολογώ όμως ότι απογοητεύτηκα γιατί έβλεπα πολύ θετικά τις επενδύσεις που κάνει η εταιρία σε δύσκολους καιρούς... Ελπίζω άλλοι να έχουν καλύτερες εμπειρίες μαζί τους.
Ξαναμιλα μαζι τους εαν μπορουν να σε πανε απευθειας στο gate ειτε η Αιγαιου ειτε η Sky Express...Θυμαμαι η Αιγαιου ειχε συνοδους για τετοια θεματα.. Ισως παλι εισαι και τυχερος και ερθεις και νωριτερα και προλαβεις το αεροπλανο..
 
Ευχαριστώ... Θα δοκιμάσω άλλη μια, αλλά μου το ξέκοψαν ορθά κοφτά χωρίς καμία ελπίδα, μου είπαν σε 50 λεπτά δεν προλαβαίνω. Για να δούμε... Τώρα έχω άλλο πρόβλημα, ο γιατρός μου έδωσε το τεστ μόνο στα γερμανικά, θα έχω πρόβλημα; Λένε ότι πρέπει να είναι και στα αγγλικά. Σόρι για το οφ τόπικ
 
Θα ακουστώ κακός, αλλά άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι τα ξεχωριστά εισιτήρια (και μάλιστα με μη-συνεργαζόμενους αερομεταφορείς) καταλήγουν να κοστίζουν ακριβότερα από ένα through εισιτήριο. Μην περιμένετε να ενδιαφερθεί ο δεύτερος αερομεταφορέας, εάν ο πρώτος δεν είναι συνεπής.

Κι εσύ βρε ΙΑΤΑ, πήρες GQ, που είναι γνωστό πως αντιμετώπιζε γενικότερα προβλήματα με τον προγραμματισμό ακόμα και στις «καλές» εποχές. Τι σε έκανε να πιστεύεις ότι πρώτες μέρες, με ένα νέο τύπο, σε δύσκολους καιρούς, θα πήγαιναν όλα κατ' ευχήν;

Σου τα λέω με καλή διάθεση όλα αυτά. Έχω πάρει κι εγώ τέτοια ρίσκα, αλλά ήμουν έτοιμος να αλλάξω δραστικά τα πλάνα μου και να πληρώσω για αλλαγές εάν χρειαζόταν να γίνουν για να μην καταστραφεί το ταξίδι μου.
 
Ναι, καταλαβαίνω, αλλά δεν είχα καμία εμπειρία με την Sky και μου αρέσει να στηρίζω νέες προσπάθειες. Άλλωστε είχε περάσει το πρώτο κύμα ακυρώσεων και δεν περίμενα να ματαιωθεί πτήση τρεις μέρες πριν την αναχώρηση.... Τέλος πάντων, μην ανησυχείς και μένα μου βγήκε ο κούκος αηδόνι +50 ευρώ επιπλέον για τη μετάφραση του κορονοτέστ, που ο γιατρός μου δεν μου έδωσε και στα αγγλικά που χρειάζεται.
 
Αν σου έκανε την ακύρωση στις 3 μέρες πριν από την πτήση, λογικά ήταν ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ να σε βάλει σε πτήση άλλου αερομεταφορέα, χωρίς να επιβαρυνθείς εσύ, εκτός κι αν μπορούσαν να αποδείξουν ότι η ακύρωση οφειλόταν σε ανωτέρα βία (π.χ. απεργία, κακοκαιρία) και όχι από δικούς τους επιχειρησιακούς λόγους (δε μας βγαίνει το πρόγραμμα / οι πληρότητες είναι χαμηλές).
 
Ευχαριστώ πολύ αλλά δε νομίζω να βγάλω άκρη μαζί τους. Στο email που μου έστειλαν αναφέρουν ως λόγο "due to the extension of the lockdown". Ότι τρώμε κουτόχορτο δηλαδή και δεν την ακύρωσαν λόγω μειωμένης ζήτησης. Τέσπα, τουλάχιστον ελπίζω να πάρω τα χρήματά μου πίσω.
 
Top