Mηχανικός αεροσκαφών

Αυτη τη στιγμη το μονο που εχεις ειναι οι γνωσεις που απεκτησες κατα την εργασια σου στο παρελθον. Σχετικα με το part 66 πτυχιο πηγαινε σε καποια σχολη και ρωτα πως μπορεις να ξεκινησεις. Θα σε βαλουν σε καποιο course για μερικους μηνες και στη συνεχεια θα πρεπει να ψαχτεις για προυπηρεσια τουλαχιστον 1 χρονο. Οπως και να χει πρεπει να πας σε σχολη σαν να ξεκινας απο το μηδεν. Ισως γλυτωσεις καποιους μηνες προυπηρεσια αλλα αυτο θα στο πει η ΥΠΑ και θα σου πει ακριβως τι βεβαιωσεις θελει απο την προυπηρεσια σου στην ΠΑ.
 
Καλημέρα koulis θα λες μάλλον της ΕΑΒ ή της Ολυμπιακής?
 
ναι υπολογισε χρονο και χρημα που ζηταει η καθε μια απο τις 2 αυτες εταιρειες και κανε την επιλογη σου
 
Mια ερωτηση για οποιον γνωρίζει... η προυπηρεσία που ειναι απαραίτητη για να κουμπώσει στα modules και να αποκτηθεί η βασική άδεια είναι και καθαρά ημερολογιακή?

Ή υπάρχει περίπτωση κάποιος που συμπληρώνει τα tasks στο logbook να καταθέσει κ πιο νωρίς?
πχ για καποιον που δεν είναι πτυχιουχος κ δεν κανει το basic course σε οργανισμο 147 κ θέλει 5 έτη προυπηρεσίας... αν έχει ολοκληρώσει όλα τα απαραιτητα tasks στα 4 έτη δεν μπορει να καταθέσει?

Με άλλα λόγια πρέπει να τηρούνται και οι δυο όροι (ημερολογιακος χρόνος προυπηρεσίας (2,3 ή 5 έτη αναλογα) κ τα απαραίτητα maintenance tasks στο logbook ?
 
mspm":3dfvc4ch said:
....πρέπει να τηρούνται και οι δυο όροι (ημερολογιακος χρόνος προυπηρεσίας (2,3 ή 5 έτη αναλογα) κ τα απαραίτητα maintenance tasks στο logbook ?
Ναι.
 
Καλησπέρα σε όλους και ελπίζω για άλλη μια φορά να με βοηθήσετε και σας ευχαριστώ για αυτό. Αναφέρει η νομοθεσία σχετικά με την category C, ότι μπορεί κάποιος να... αδειοδοτηθεί μέσω και ακαδημαϊκής οδου. Εχει κάποιος γνώση ή κυκλοφορεί κάποια λίστα από την Υπα, σχετικά με τις σχολές ή τμήματα τεχνικού προσανατολισμού, που γίνονται δεκτά; Καταλαβαίνω πως το ερώτημα είναι απλό και λύνεται με ένα τηλεφωνημα ή email, απλά επειδή υπάρχουν γνώστες, τόλμησα να ρωτήσω, ώστε να μείνει και στο αρχείο της συζήτησης. Επίσης, αν κάποιος έχει αδειοδοτηθεί category c και θέλει να μοιραστεί την εμπειρία του. Ευχαριστώ και πάλι.
 
Δυστυχώς δεν υπάρχει λίστα με σχολές κλπ. Η νομοθεσία (EU 1321/2014) αναφέρει γενικά για πανεπιστήμια ή ανώτερα ακαδημαικά ιδρύματα τεχνικής εκπαίδευσης τα οποία είναι αναγνωρισμένα από την εκάστοτε τοπική ΥΠΑ (προσοχή: καμία σχέση με Υπουργείο Παιδείας κλπ, η ΥΠΑ πρέπει να τα αναγνωρίζει).

Η πάγια πρακτική της ΥΠΑ σε τέτοια θέματα είναι να εξετάζει τα αντίστοιχα αιτήματα κατά περίπτωση. Θα πρέπει δηλαδή να επικοινωνήσεις με το Τμήμα Αδειών και Πτυχίων της Δ2 στην ΥΠΑ και να τους εξηγήσεις λεπτομερώς την περίπτωσή σου.

Σε κάθε περίπτωση η απόκτηση Part-66 κατηγορίας C μέσω ακαδημαικής οδού απαιτεί οπωσδήποτε 3 χρόνια εργασιακή εμπειρία σε περιβάλλον συντήρησης πολιτικών αεροσκαφών (ΠΑ, ΠΝ κλπ δεν υπολογίζονται από ότι ξέρω) περιλαμβανομένων και τουλάχιστον 6 μηνών σε βαρια συντήρηση.

Αντιγράφω από τον 1321/2014, Annex III, παράγραφος 66.Α.30:
5. for category C obtained through the academic route: an applicant holding an academic degree in a technical discipline, from a university or other higher educational institution recognised by the competent authority, 3 years of experience working in a civil aircraft maintenance environment on a representative selection of tasks directly associated with aircraft maintenance including 6 months of observation of base maintenance tasks.

Προσωπικά γνωρίζω κατόχους άδειας Part-66 κατηγορίας C οι οποίοι είναι απόφοιτοι πολυτεχνείου και ακολούθησαν την παραπάνω διαδικασία.
 
Ευχαριστώ για την γρήγορη και εύστοχη απάντηση. Γνωρίζω και για τις απαιτήσεις εργασίας βάση νομοθεσίας και θα επικοινωνήσω σίγουρα και με το αρμόδιο γραφείο. Γνωρίζεις μήπως ποιες σχολές τελείωσαν οι γνωστοί σου ή να το θέσω και αλλιώς, γνωρίζεις κάποιον που ενώ έχει αποφοιτήσει από συγκεκριμένο τμήμα, δεν έγινε δεκτό από την Υπα; Όπως και να έχει ευχαριστώ και πάλι και εύχομαι σε όλους μια καλή νέα χρονιά.
 
Δεν γνωρίζω για περίπτωση αποφοίτου που να μην αναγνωρίστηκε η σχολή του. Οι περιπτώσεις που ξέρω βέβαια είναι απόφοιτοι πολυτεχνείου.
Καλή Χρονιά.
 
#Gem και παλι ευχαριστώ. Καλή χρονιά.
 
Top