Σαμποτέρ ζωνών ασφαλείας. αεροσκαφών ;

rotomano

Economy-Class-Member
Εγγραφή
27/07/2009
Μηνύματα
101
Likes
32
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
OAL
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
LGSO
Περίεργη υπόθεση γυναικολόγου από Κρήτη που πετούσε με σκοπό να αφαιρεί ζώνες ασφαλείας με κοπίδι και σπασμένο γυαλί από τα διπλανά καθίσματα, διότι είχε θυμώσει με τη συγκεκριμένη εταιρεία που του έβαλε πρόστιμο; Υποθέτω είτε λουφτχανσα είτε Αιγαίου.
Αν και δεν καταλαβαίνω πως αεροπορική μπορεί να σου βάλει πρόστιμο ;;;
:with:

https://www.protothema.gr/greece/articl ... s-tropaia/
 
Τα ερωτήματα είναι:
1- Μπορεί να αντικατασταθεί μία ζώνη άμεσα απο το πλήρωμα, ή είναι απαραίτητο να το κάνει μόνο το απόλυτα εξειδικευμένο προσωπικό;

2- Λόγω περιορισμών και χαμηλής πληρότητας, προφανώς και αν η θέση απο την οποία είχε αφαιρεθεί η ζώνη είχε ήδη δοθεί σε επιβάτη για την επόμενη πτήση, τότε ο συγκεκριμένος επιβάτης θα μπορούσε να καθήσει σε άλλη απο τις αρκετές κενές και η πτήση να γίνει κανονικά.
Αν όμως η ζώνη δεν αντικαθίσταται εύκολα αλλά και η επόμενη πτήση είναι γεμάτη τότε ποιά είναι η διαδικασία; Εγκαθιστά ζώνες άμεσα τεχνικός άλλης εταιρείας στο αεροδρόμιο που βρίσκεται το αεροσκάφος εκείνη τη στιγμή, με την ανάλογη πάντα χρέωση; (στην περίπτωση πχ που η έλλειψη διαπιστώνεται οπουδήποτε στο εξωτερικό). Ή μένουν οι ανάλογοι 2-3 επιβάτες πίσω;
 
Η ζωνη αλλαζει πανευκολα μεσα σε δευτερολεπτα, χρειαζεται ομως μηχανικος.
 
Είπαμε να πάρουμε καμιά κουβέρτα, κανένα μαχαιροπήρουνο, καμία safety... Εδώ όμως το παράκανε...

Το ότι η ασφάλεια δεν μπόρεσε να εντοπίσει τόσο καιρό αιχμηρά αντικείμενα, τα οποία μπορούσαν να κόψουν ζώνη ασφαλείας (φανταστείτε τι μπορούν να κάνουν σε ανθρώπινους ιστούς), πώς σας φαίνεται;

Το ότι αυτός ο άνθρωπος είναι επιστήμων-ιατρός, επίσης πώς σας φαίνεται;
 
Τόσο επιστήμων που δεν σκέφτηκε ότι με ένα απλό cross-reference της λίστας των επιβατών από τις πτήσεις των συμβάντων θα έβγαζε το όνομά του.

Για τον έλεγχο ασφαλείας στα αεροδρόμια ας μη μιλήσουμε καλύτερα. Ούτε για τους «δημοσιογράφους» που γράφουν «εταιρία» :mrgreen:


Παρακαλώ, αν έχουμε κάποιον νομικό στο φόρουμ, μπορεί να μας πει τι ποινές και σε τι βαθμό προβλέπονται σε δίωξη για «κλοπή, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, επικίνδυνες παρεμβάσεις στη συγκοινωνία μέσων σταθερής τροχιάς, πλοίων και αεροσκαφών και περί όπλων»;
 
«On September 11, 2001, 19 men armed with knives, box-cutters, mace and pepper spray
penetrated the defenses of the most powerful nation in the world. They inflicted unbearable trauma on our people, and turned the international order upside down.
»
(Από το επίσημο πόρισμα διερεύνησης των τότε γεγονότων!)
Ουδέν σχόλιον!
 
aakunz":272u3ew9 said:
Το ότι η ασφάλεια δεν μπόρεσε να εντοπίσει τόσο καιρό αιχμηρά αντικείμενα, τα οποία μπορούσαν να κόψουν ζώνη ασφαλείας (φανταστείτε τι μπορούν να κάνουν σε ανθρώπινους ιστούς), πώς σας φαίνεται;
Πραγματικά αυτό είναι το πιο σημαντικό/ανησυχητικό από αυτή την είδηση... Ελπίζω οι αρμόδιοι να θορυβήθουν και να αυξήσουν τα μέτρα ασφαλείας...
 
aakunz":39cdy6qh said:
...
Το ότι αυτός ο άνθρωπος είναι επιστήμων-ιατρός, επίσης πώς σας φαίνεται;


Ανθρωπος είναι, του έγινε εμμονή να εκδικηθεί την Εταιρεία (δεν ξέρουμε τι πρόστιμο είχε φάει...)..θα χρειαστεί ένα δικηγόρο και ένα ψυχολόγο. Οι γιατροί δεν είναι και τα καλύτερα παραδείγματα ισορροπημένων ατόμων.

Συνήθως μια αεροπορική ζώνη την αφαιρείς και με μια οδοντογλυφίδα, δεν χρειάζεται να την κόψεις . . .ίσως τον εξιτάρουν οι τομές (με νυστέρια και άλλα αντικείμενα...)
 
Βέβαια, θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι:
Γιατρός - Όρκος του Ιπποκράτη - Ανθρώπινη Ζωή - Ζώνη Ασφαλείας :
Καμία σχέση !
 
Τώρα όσον αφορά το τί κατάφερε να περάσει μέσα στην καμπίνα ή πόσο μεγάλο ήταν, έτυχε 3 φορές που έφυγα βιαστικά για το αεροδρόμιο να πάρω μαζί μου κλειδιά που είχαν σαν μπρελόκ ένα ελβετικού τύπου σουγιαδάκι περίπου 5 εκατοστών το οποίο συνήθως άφηνα στο σπίτι πριν απο πτήση ακριβώς λόγω των ζητημάτων ασφαλείας και έπαιρνα μόνο τα κλειδιά. Δεν ήταν τα καθημερινά κλειδιά μου. Τα έριχνα βιαστικά στην τσάντα και έφευγα. Η απορία μου ήταν όντως μεγάλη όταν έφτανα στον προορισμό, αναζητούσα τα κλειδιά και τα έβρισκα ΜΑΖΙ με το σουγιαδάκι. Απορία όχι τόσο γιατί ξέχασα να το βγάλω μέσα στη βιασύνη μου αλλά γιατί πέρασε αέρα τον έλεγχο χειραποσκευών. Είχε ψαλιδάκι και τα μαχαιράκια του ανοιχτά ήταν 3-4 εκατοστά το καθένα.

Δεν ξέρω αν αναζητούν λεπίδες κλπ πάνω απο συγκεκριμένο μέγεθος σε εκατοστά. Το συγκεκριμένο σουγιαδάκι πάντως αν ήταν καλοακονισμένο σε ένα Αθήνα-Θεσσαλονίκη την έκοβε άνετα την ζώνη και με το μαχαιράκι και με το ψαλιδάκι. Τώρα αν 3 φορές σε 2 διαφορετικά αεροδρόμια πέρασε εν γνώσει τους λόγω μικρού μεγέθους ή τους ξέφυγε, θα το μάθουμε μόνο αν διευκρινιστεί αν υπάρχει οδηγία σχετικά με το ελάχιστο μη επιτρεπτέο μέγεθος.
 
Top