Απορίες ATPL

Δεν γνωρίζω να σου απαντήσω συγκεκριμένα για το bristol database,αλλά άτομο που εργάζεται στην CAA έχει πει πως τα τελευταία δύο χρόνια έχουν ξεκινήσει να αλλάζουν τις ερωτήσεις και να βάζουν καινούριες. Υποθέτω πως αυτό αφορά και την Ελλάδα(?).
 
Καλησπέρα,

δεν γνωρίζω συγκεκριμένα για το bristol. Εγώ χρησιμοποιώ την βάση δεδομένων από το Aviation Exam, καθώς και σε μικρότερο βαθμό, αυτήν της CATS στην οποία μας παρέχει πρόσβαση η σχολή.

Όσες ερωτήσεις έχω συναντήσει στην CATS υπάρχουν και στο AE.
Εικάζω ότι το ίδιο θα ισχύει και με την βάση του bristol.

Όσον αφορά στις εξετάσεις, έχοντας δώσει τις προηγούμενες ημέρες τα πρώτα μου 5 μαθήματα μπορώ να σου πω συγκεκριμένα:

IFR comm ήταν ίδιες, με εξαίρεση 1 ή 2
M/B ήταν ίδιας λογικής οι ασκήσεις και ίδιες όσες θεωρητικές έτυχαν
METEO γύρω στις 15-20 που δεν θυμόμουν να είχα συναντησει ξανά. Οι μισές από αυτές ήταν ερωτήσεις με χάρτες, για υπολογισμό deviation από ISA κλπ που άλλαζαν μόνο οι τοποθεσίες. Τίποτε το ιδιαίτερο δηλαδή.
HPL , 12-15 ερωτησεις που δεν ειχα ξανασυναντήσει.
INSTR 5-6 που δεν είχα συναντησει και μερικες reworded

Γενικά, αν έχεις διαβασει σωστά δεν θα σε προβληματίσουν καθόλου οι νέες ερωτήσεις.
Εννοείται πως όλες βασίζονται στην εξεταστέα ύλη, οπότε δεν είναι κάτι καινούριο που δεν γνωρίζεις!

Να προσθέσω ότι αυτή την στιγμή σην Αγγλία αλλάζει ο τρόπος εξέτασης με νέου τύπου ερωτήσεις, αλλά προς το παρόν , έως τέλος του χρόνου τουλάχιστον, δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο για την χώρα μας (αυτό το άκουσα σε "πηγαδάκια", δεν είναι κάτι επίσημο)
 
Και εγώ άκουσα ότι θα αλλάξει ο τρόπος εξέτασης και δε θα είναι μόνο πολλαπλής επιλογής.

Χρησιμοποιώ παράλληλα bristol και aviation exam απλώς το aviation exam έχει πολλές που δεν έχει το bristol και δε βρίσκω ούτε και στα βιβλία και δε ξέρω αν μόνο το bristol φτάνει. Είναι λίγο χάος το aviation exam και χάνεσαι. Ευχαριστώ πάντως παιδιά.
 
Καλησπέρα.
Αν και οι εξετάσεις έχουν παγώσει λόγω lockdown, υπάρχει κάποιος που να έδωσε πρόσφατα να μου πει μια γνώμη για το αν η βάση του AvEx (2016 Syllabus) είναι οκ για τις εξετάσεις στην ΥΠΑ; Ακούω ότι το ATPL Questions πλησιάζει περισσότερο. Θα τα δουλέψω και τα δύο, ωστόσο προς ενημέρωση και άλλων είπα να ρωτήσω. Ευχαριστώ.
 
Καλημερα, εμεις απο AvEx κανουμε και νομιζω καλυπτει αρκετα καλα τις εξετασεις στην ΥΠΑ. Τωρα για εξετασεις στην Αθηνα λογικα Μαρτιο/Απριλιο. Περιμενουμε την ανακοινωση της ΥΠΑ
 
Καλημέρα.
Ευχαριστώ για την απάντηση. Είδα ότι η ΥΠΑ έχει ανακοινώσει ενδεικτικές ημερομηνίες για όποιον άλλον ενδιαφέρεται να έχει μια εικόνα. Φυσικά, αν δεν χαλαρώσουν τα μέτρα το πρόγραμμα πάει περίπατο αλλά ας ελπίσουμε ότι θα χαλαρώσουν.
 
Καλησπέρα,

Εδωσα τη τελευταια εξεταστικη που εγινε τα 5 πρωτα μου μαθηματα διαβαζοντας και απο τις 2 βασεις πηρα πανω απο 90% σε ολα αλλα και μια απο τις 2 μονο να διαβασεις παλι θα εισαι οκ(σε καποια γλυτωνεις αρκετο ογκο με atpl questions) απλα φροντισε να ξερεις το αντικειμενο του καθε μαθηματος και να περνεις στα τεστ στο σπιτι κοντα στο 90%... τωρα ποτε θα γινουν ξανα αγνωστο για μαρτη δεν νομιζω,,,αν και πιεζουν οι σχολες γενικα την υπα να γινουν,,το προγραμμα βγηκε γιατι ολες οι caa που ειναι easa το βγαζουν..,ετσι ετησιο..αλλα οπως λεει οσο υπαρχει lockdown και μετρα θα ακυρωνονται.
 
Γνωριζει καποιος αν θα υπαρξει παραταση της εξεταστικης περιοδου περα του 18 μηνου , ειδικα γι αυτους που εχουν δωσει εστω και μια φορα πριν απο το μαρτιο του 2020 ?
 
Eννοειται για καθε μηνα που δεν εγινε ή δεν θα γινει εξεταστικη με ευθυνη της υπα δε μετραει στο 18μηνο :great:
 
Top