Mηχανικός αεροσκαφών

Θα μπορούσε κάποιος να μου προτείνει μια καλή σχολή μηχανικών αεροσκαφών (2ετές φουλ κορς) ; Την καλύτερη κατά τη γνώμη σας... ευχαριστώ πολύ.
 
Olympic Air, χωρίς δεύτερη σκέψη.
 
H οlympic ειναι πανάκριβη ομως δεν ξέρω γιατί την προτείνουν όλοι αφού το ζουμί τα modules είναι.
 
Επαγγελμα μηχανικος αεροσκαφων

Καλησπέρα, είμαι 20 χρονών και σκέφτομαι να μπω σε κάποιο ΙΕΚ και να τελειώσω μηχανικός αεροσκαφών, το θέμα που έχω είνμαι σχετικά με τα έσοδα που προφέρει αυτό το επάγγελμα, ποσο εύκολο ειναι να βρεις δουλειά στην Ελλάδα ( μια που για εξωτρικό δεν το σκέφτομαι ) και γενικότερα αν ειναι μια καλή επιλογή.
 
Καλή επιλογή γενικά για ένα νέο σήμερα! Η αγορά στην Ελλάδα βέβαια είναι περιορισμένη αφού οι αεροπορικές Εταιρείες (και οι Υπηρεσίες του Δημοσίου) δεν είναι και πολλές. Μην περιμένεις ψηλό μισθό εκτός αν ανελιχθείς (αν και που πληρώνεται καλά ένας νέος σήμερα..;).
Βασικό είναι να μιλάς καλά αγγλικά και να έχεις έφεση στα μηχανικά (αντίληψη & όρεξη για επιμορφώσεις) και να αντέχεις τα περιέργα ωράρια (νύχτα). Το γιατί αρνείσαι να εγκαταλείψεις την Ελλάδα (για κάποιο χρόνο) δεν το καταλαβαίνω αφού περιορίζεσαι σημαντικά στο να ζήσεις καταστάσεις που θα σε βοηθήσουν πολύ όταν επιστρέψεις στην Ελλάδα οριστικά.
 
Καταρχήν σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου,
όταν μιλάς για μη υψηλό μισθό τι εννοείς, δεν ζητάω κάτι πολύ συγκεκριμένο αλλά ένα εύρος ασπούμε του πρώτου μισθού και ένα εύρος για τον δεύτερο μισθό εφόσον ειδικευτώ σε κάποιο συγκεκριμένο αεροσκάφος. Από αγγλικά έχω πάρει το lower με το ζόρι, είμαι καλημένος ? ( είμαι καλύτερος στο να καταλαβαίνω παρά στο να κάνω τους άλλους να με καταλαβαίνουν στα αγγλικά )
από μηχανικά φίλε άλλο τίποτα, δώσε μου μηχανή και άσε με να ξενυχτάω πάνω της…
από ωράρια θα το βολέψουμε, δεν υπάρχει θέμα.
Την Ελλάδα δεν θέλω να την εγκαταλείψω γιατί εδώ είναι όλοι οι δικοί μου.
( μήπος γνωρίζεις πως εξετάζεσαι για να παρεις το Β1, θέλω να πω ειναι ερωτήσεις πολ.επιλογ. που πρεπει να εχεις επιτυχία >=75% ? )
Επίσης τι ακριβός γίνετε με τον στρατό, αν τελειώσω κάποια σχολή θα μου δώσει κάποιο κρατικό πτυχίο οπού μπορώ να μπω πολεμική αεροπορία σαν ΕΠΟΠ.
Ένας Θεοδωρόπουλος λέει ότι μόνο η σχολή του δίνει κρατικά πτυχία που αναγνωρίζονται και οι περισσότεροι από αυτήν μπαίνουν στρατό, ισχύει κάτι τέτοιο ? ( μίλησα προσωπικά μαζί του μιας και έχει το κινητό του στο σαιτ του:

https://zita.gr/el/page/view/11436

https://www.youtube.com/watch?v=4H77VKq ... A4%CE%97TV

https://www.youtube.com/watch?v=pZ-l0KB ... A4%CE%97TV

και μου τα επιβεβαίωσε!! )
 
Εχεις πολλές απορίες που θα πρέπει να αναζητήσεις παίρνοντας τηλέφωνα και ρωτώντας και κάποιο νέο μηχανικό Α/Φ που ήδη δουλεύει.
Τα αγγλικα είναι βασικά αλλά τι να σου πω, εγώ θα έκανα εντατικά μαθήματα τεχνικής ορολογίας και καθομιλουμένης. Ελπίζω να έχεις ήδη ανοίξει ένα οποιοδήποτε τεχνικό εγχειρίδιο για να πάρεις μια ιδέα στο πως χρησιμοποιείται η αγγλική ακόμα και αν δεν κατέχεις όλη την ορολογία. Έχουν πολύ συγκεκριμένο τρόπο (κατέβασε ένα της Airbus π.χ.).
Σε ότι αφορά τον στρατό δεν μπορώ να σου πω αν θα σε παρουν ΕΠΟΠ αλλά σίγουρα με καποιο σχετικό πτυχίο θα έχεις ατού (σαν κληρωτός ακόμα αφού μπορείς να απασχοληθείς σε σχετικό αντικείμενο και να έχεις τυπικά και προ-υπηρεσία). Εγώ προσωπικά δεν θα πήγαινα σε στρατιωτική (ημι-)μόνιμη θεση εκτός αν σε ενδιαφέρει μόνο η 'ασφάλεια' της δουλειάς ή θες για κάποιο λόγο να ασχοληθείς με στρατιωτικό υλικό...
Σε ότι αφορά τον μισθό δεν ξέρω. αλλά θα είναι ικανοποιητικός για ένα νέο που δεν έχει σοβαρές απαιτήσεις - βέβαια αν είσαι εκτός μόνιμης κατοικίας θα επιφέρει έξτρα έξοδα (ενοίκια, μεταφορές κλπ.) που θα πρέπει να καλύπτεις.
Σε ότι αφορά την αγάπη γαι τη μηχανολογία (>μαστορέματα) αλλά και ηλεκτρολογία πια (Avionics) βασικό είναι η αντίληψη αλλά μην ξεχνάς ποτέ ότι η Αεροπορία δεν 'επιδέχεται' πατέντες, βιασύνη & αμφιβολίες. . είναι μια δουλειά ΠΟΛΥ συγκεκριμένη με πολλούς ελέγχους, χαρτούρα και διαδικασίες και όχι 'πάμε γρήγορα', βίδωσε τα και υπέγραψε. Είναι σκληρή δουλειά με πολλές υπογραφές by the book. Δεν κάνεις δοκιμές, κάνεις έλεγχους και συντήρηση όπως ορίζει ο Κατασκευαστής και οι διαδικασίες της Εταιρείας.

Απ΄ότι έχω καταλάβει έχεις συντηρητική αντιμετώπιση του επαγγέλματος που θες να ακολουθήσεις. Θα σε συμβούλευα να μιλήσεις με άλλους νέους μηχανικούς. Καλό είναι να πάρεις και τηλέφωνο στην ΕΑΒ που είναι και κρατική και με εμπειρία και έχει εκπαίδευση κατά EASA. ΑΝ βρεις κάποιο μηχανικό εντός του Group της Aegean θα σε βοηθούσε πολύ να μάθεις πως λειτουργεί το AML στην Ελλάδα σήμερα.
Καλή τύχη, μην ακολουθήσεις αυτό το επάγγελμα αν δεν σου αρέσει το αεροπλάνο σαν κατασκευή και αν δεν σου αρέσει να δουλεύεις στα αγγλικά!
 
Θέλω να γινώ μηχανικός αεροσκαφών και θέλω βοήθεια

Γεια σας είμαι ο Άγγελος και είμαι 17 χρονών και τον επόμενο χρόνο δίνω πανελλαδικές. Γενικός ο μπαμπάς μου είναι ηλεκτρονικός μηχανικός και πάντα ¨χωνόμουν ¨ στα πόδια του και ασχολούμουν με τα ηλεκτρονικά. Επίσης πάντα ήθελα να γίνω πιλότος αλλά
λόγο οικονομικών προβλημάτων (ΔΛΔ επειδή οι σχολές είναι ακριβές π.χ 65-70,000ευρό ) δεν θα γινώ. Σκέφτομε όμως πολύ σοβαρά να γίνω μηχανικός αεροσκαφών. Θα ήθελα να μου πείτε άμα μπορείτε σχολές και να μου πείτε πληροφορίες για την σχολη της olympic air (τιμή, χρόνος σπουδών ,και ότι άλλο ) α και άμα ξέρετε και πληροφορίες για άλλες σχολές πείτε

Ευχαριστώ
 
Άγγελε,

διάβασε αυτά που έγραψα πιο πάνω. Αν θες να γινεις μηχανικός Α/Φ μπορείς να πας στο Τμήμα Μηχανικών Αεροσκαφών Τ.Ε. Χαλκίδας μετά από επιτυχείς Πανελλήνιες. Μετά, αν είσαι καλός κοίτα να αιτηθείς πρακτική άσκηση στην AEGEAN ή στην ΕΑΒ.
Αν λόγω μπαμπά θες να παρεις ειδίκευση στα ηλεκτρονικά καλό είναι να πας για μετεκπαίδευση στο εξωτερικό σε Avionics.
Σε κάθε περίπτωση πάρε τηλέφωνα και ρώτα, όλο και κάποια άκρη θα βρεις με τα ΤΕΙ & ΙΙΕΚ.

Ελπίζω να γνωρίζεις καλά αγγλικά ...αν και το επάγγελμα έχει τεχνική ορολογία σχετικά εύκολη καλό είναι να μάθεις την Αγγλική όσο καλύτερα μπορείς από πριν. Είναι μια δεξιότητα (μαζί με τα μαθηματικά) απαραίτητη για τις τεχνικές Σπουδές σήμερα.

Καλή τύχη, άρχισε να διαβάζεις κανένα εγχειρίδιο να δεις τη γλώσσα και τα βασικά εδώ:

https://www.faa.gov/regulations_policies/handbooks_manuals/aircraft/

και εδώ μια γεύση από το Βoeing 737 που είναι και το πιο συνηθισμένο αεροπλάνο μαζί με το Airbus Α320:

http://www.b737.org.uk/aircraftsystems.htm
 
Top