Akurwnetai ep aoriston to neo makedonia airport

Σημερινό άρθρο της Ελευθεροτυπίας αναφέρεται στην κατάσταση που δημιουργείται στον αεροδρόμιο Μακεδονία, καθώς φαίνεται ότι έχει φτάσει στα όρια της χωριτικότητάς του. Αποσπάσματα:

Οι 150 πτήσεις της Πέμπτης και οι 120 της Δευτέρας και Τρίτης δημιουργούν κατάσταση αδιαχώρητου για αεροσκάφη και επιβατικό κοινό. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι με αυτές τις συνθήκες η Θεσσαλονίκη στερείται δεκάδες πτήσεων τσάρτερ, επειδή οι εγκαταστάσεις του αεροδρομίου δεν επιτρέπουν εξυπηρέτηση επιπλέον δρομολογίων.

«Είναι γεγονός πως το "Μακεδονία" έχει ζήτηση. Είναι οικονομικό και κοντά στη Χαλκιδική. Τα περισσότερα τσάρτερ έρχονται Πέμπτη. Δεν μπορεί όμως ν' αλλάξει αυτό, γιατί, αν δεν δεχθεί το "Μακεδονία" τις πτήσεις, τα μεγάλα ξένα πρακτορεία σού λένε φεύγουμε, πάμε αλλού...», εξηγεί ο Μιχάλης Ζορπίδης, τουριστικός πράκτορας και δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης.

Την ώρα όμως που καθίσταται επιτακτική η ανάγκη για αναβάθμιση του αεροδρομίου σε κομβικό, αποφασίζεται να επαναδημοπρατηθεί η επέκταση του διαδρόμου απογειώσεων-προσγειώσεων και παραπέμπεται στις καλένδες η ανέγερση νέου αεροσταθμού.

«Υπάρχει δέσμευση του ΥΠΕΧΩΔΕ. Ο διάδρομος 10-28 βρισκόταν εγκλωβισμένος στο Συμβούλιο της Επικρατείας, λόγω προσφυγών κατασκευαστικών εταιρειών. Ο υπουργός αποφάσισε να καταργήσει το διαγωνισμό και να κάνει προκύρηξη με το νέο νόμο περί δημόσιων έργων. Στόχος είναι να γίνει η επέκταση του διαδρόμου στα χρονικά όρια της χρηματοδότησης».
 
Μάλιστα ... τι να πει κανείς ... :evil:

Πάντως με εντυπωσίασε το ακόλουθο: "Το 2003 το αεροδρόμιο εξυπηρέτησε 33.500.000 επιβάτες και ..." Με τον πόνο μας παίζουν έχω την εντύπωση :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
 
giati tis.... 381.121 ptnseis pou tis bazeis??? LOOOOOOOOOOOOOL

Pio polln kivnsn kai apo to MUC exei... FRA treme, to SKG pervaei stnv avtepi8esn... :laola:
 
δημοσίευσης

H dhmosieush leei akrhbws auto pou elega egw sta prohgoumena munhmata. Mia epektash einai anagkaia. Isws den xreiazontai egkatastaseis gia uperatlantikes pthseis, omws fainomena san auta ka8e Pempth kai Deutera prepei na e3afanistoun. Paei na pei, oti prepei na ginoun epektaseis kai malista prwta sto kthrio kai ston xwro sta8meushs. Den prepei na ginei 3ana auto to tzapatziliki tou parel8ontos, otan mas uposxontousan erga kai mas ftiaxnan ta misa.

Bill from DUS
 
Φαίνεται πως τα μεγάλα έργα στο LGTS έχουν ξαναμπεί σε μια σειρά αλλά τίποτα δεν είναι σίγουρο μέχρι να δούμε τις μπουλντόζες...
----
----

ΕΤΟΣ ΟΡΟΣΗΜΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟ 2005

Μετρό Θεσσαλονίκης: το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2011, με έναρξη εργασιών μέσα στο 2005. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του έργου, τον Μάρτιο του 2005, οι όμιλοι θα πρέπει να καταθέσουν τις οριστικές τους προσφορές, ενώ υπολογίζεται ότι τον Ιούνιο θα ξεκινήσουν οι εργασίες. Το κόστος των έργων υπολογίζεται στα 950 εκατ. Ευρώ […] Επέκταση αεροδρομίου […]: Η κατασκευή του νέου αεροσταθμού θα ξεκινήσει το 2007, καθώς το έργο θα ενταχθεί στον προγραμματισμό του Δ’ ΚΠΣ. Η επέκταση του διαδρόμου 10-28 στη θάλασσα κατά 1.000 μέτρα εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί εντός του 2009, ενώ τον Φεβρουάριο του 2005 αναμένεται να αναδειχτεί ο ανάδοχος του έργου. Υποθαλάσσια αρτηρία: Εντός του Μαρτίου του 2005 αναμένεται να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των προσφορών για την κατασκευή της, ενώ σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, Γεώργιου Σουφλιά, τον αργότερο ως τον Ιούλιο του 2005 θα κυρωθεί η σύμβαση και θα αναδειχθεί ο ανάδοχος του έργου.
(Θεσσαλονίκη 03/01/2005)

http://portal.tee.gr/pls/portal/docs/PAGE/TEETKM/GRAFEIO_TYPOY/TEXNOGRAFIMA/TX280/PAGE 13.PDF
 
Μακάρι να γίνει ρε παιδιά!! σας το εύχομαι ολόψυχα σε όσους είστε έκει πάνω.........Μόνο τους φόρους μας να μην έχετε

Και λίγο off topic ...Θεσσαλονίκη έχω πάει 3 φορές..Η μία πενταήμερη...Δεν μπορώ να σας πω πόσο τέλεια ήταν!!! 'Οταν και αν όλα αυτά τα έργα τελειώσουν θα είναι κατ εμε απο τους top προορισμούς! ! ! Την αγαπώ αυτή τη πόλη!! :D :D :D
 
xristos":381qvc53 said:
Φαίνεται πως τα μεγάλα έργα στο LGTS έχουν ξαναμπεί σε μια σειρά αλλά τίποτα δεν είναι σίγουρο μέχρι να δούμε τις μπουλντόζες...

Την ακύρωση του διαγωνισμού για την επέκταση του διαδρόμου απογειώσεων του αεροδρομίου «Μακεδονία» αποφάσισε το ΥΠΕΧΩΔΕ, επικαλούμενο το μεγάλο αριθμό ενστάσεων. Το υπουργείο προχωρά στην άμεση επαναπροκήρυξη του έργου με τις αναγκαίες διορθώσεις.

news.in.gr
 
Akis":2gie8x9q said:
Την ακύρωση του διαγωνισμού για την επέκταση του διαδρόμου απογειώσεων του αεροδρομίου «Μακεδονία» αποφάσισε το ΥΠΕΧΩΔΕ, επικαλούμενο το μεγάλο αριθμό ενστάσεων

Tί έγινε,γκρινιάξαν πάλι τίποτα θείες "για την υγεία των παιδιών τους"? :evil:

(και μετά "αααχχχχ....όσο πάει πέφτει ο τουρισμός....κάθε πέρσι και καλύτερα...")
 
Zhse mah moy!
Ayth einai h anaptyksiakh toyristikh politikh ths kyvernhshs?
Gia na doyme mexri pote tha koroideyoun to Kosmo ths Thessalonikis kai kai olhs ths Elladas!
Krima pantos to Macedonia na einai se ayth th stasimothta apo pleyras ypodomon.
 
Top