LGIO/IOA Ioannina "King Pyrros"

Makari na ginoyn ola sto mellon opos ta les.
Kalh eykairia gia mellontikh aykshsh einai o Xeimerinos Toyrismos.
Mexri stigmhs fenetai poly dyskolo gia ta IOA.
 
Gia na xekatharisoume ligo ta pragmata.. Otan leme TPHP (= Typical Peak Hour Passengers) ennoume oti.. Anamenoume oti kapoia ora tis imeras, kapoia sigkekrimeni mera tou xronou, oi perissoteres ptiseis tha simpesoun tin idia ora... Auto simbanoi se dyo periptoseis:
1. Se Business traffic aerodromio, oi perissoteres ptiseis epistrefoun konta stis 5-6pm, kai auto giati kanenas business man den thelei extra dianiktereusi.. etsi oi ptiseis sigentronontai metaxy 6-8am kai 5-6pm
2. Se Holiday traffic, Arxes augoustou exei paratirithei oti oi perissoteroi voreio eutopaioi pernoun diakopes, opote kai i zitisi einai poly megali me charter aircrafts pou einai kai arketa megala se megethos..

Opote pairnoume autin tin mera.. kai tis kovoume gyro sto 30%.. oste na min sxediasoume gia to apolyto peak alla gia mia pio metriopathi katastasi!

To numero ton 500pax den einai gia kathe ora tis imeras, alla analoga me ta inputs o meletitis vrike oti gia 20-30 % ton imeron tha yparxoun ores pou tha einai ises me 500 kai ano epivates.. Opote kataligoume se katallilo megethos.. Den simainei diladi oti ena vroxero mizero proino tou Februariou tha exoume 500 pax stin peak ora, alla tha yparxoun meres pou to aerodromio tha prepei na antapokrinetai se 500 kai ano epivates.
 
LGIO!

ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΤΟ ΝΒD ΣΤΟΥΣ 340ΜΗΖ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΤΟ ΙLS MONO ΣΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ!! ΝΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ! :D
 
Έκλεισε για 24 ώρες το Αεροδρόμιο Ιωαννίνων

"Νέκρωσε για ένα εικοσιτετράωρο περίπου το αεροδρόμιο Ιωαννίνων εξαιτίας βλάβης που προκλήθηκε στο ραδιοβοήθημα", όπως αναφέρει χθεσινό δημοσίευμα του Πρωινού Λόγου. Αποσπάσματα:

Εκατοντάδες επιβάτες των "Ολυμπιακών Αερογραμμών" και της "Aegean Airlines" ταλαιπωρούνται στα αεροδρόμια των Ιωαννίνων, της Θεσσαλονίκης και το "Ελευθέριος Βενιζέλος", ενώ πολλοί είναι αυτοί που έχασαν τις πτήσεις τους για το εξωτερικό, αφού δεν μπόρεσαν να ταξιδέψουν από τα Γιάννινα. Η βλάβη στο ραδιοβοήθημα προσέγγισης αεροσκαφών του αεροδρομίου Ιωαννίνων αποκαταστάθηκε χθες, λίγο πριν το μεσημέρι οπότε και άρχισαν κανονικά οι πτήσεις που είχαν διακοπεί από προχθές το απόγευμα.

Ο [Διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας Δημήτρης Σταμάτης]τόνισε ότι τοποθετείται στο Μιτσικέλι, ειδική προστασία για το ραδιοβοήθημα και αντικαθίστανται οι μηχανολογικές και ηλεκτρονικές εγκαταστάσεις.

Το αεροδρόμιο Ιωαννίνων είναι ένα από τα πιο δύσκολα της χώρας. Όταν οι καιρικές συνθήκες είναι δύσκολες, τότε η προσέγγιση των αεροσκαφών καθίσταται αδύνατη. Χαρακτηριστικό είναι ότι στην διάρκεια του 2004, 28 πτήσεις της Ολυμπιακής ακυρώθηκαν και άλλες 55 καθυστέρησαν.
 
Μετονομασία του αεροδρομίου Ιωαννίνων ζητούν ομογενείς της Φλώριδας
Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου 2005



Την μετονομασία του Αεροδρομίου Ιωαννίνων σε `Πύρρος`, προς τιμή του μεγάλου Στρατηλάτη και Βασιλέα της Ηπείρου ζητούν οι ομογενείς μας από τη Φλώριδα. Η πρόταση αυτή κατετέθη από τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φλώριδας, κ. Μ. Σέρβο, στον Διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας κ. Δ. Σταμάτη και έτυχε θετικής ανταπόκρισης.

Χαρακτηριστικά, η πρόταση του κ. Σέρβου είχε ως εξής: "Σας προτείνουμε να ονομασθεί το εν λόγω Αεροδρόμιο `Πύρρος` εκ του Βασιλέως των Ηπειρωτών (318 - 272 π.Χ.). Ο Πύρρος ήταν ένας από τους ικανότερους στρατηγούς της αρχαιότητας και ένα από τα σημαντικότερα εγχειρήματα του υπήρξε η προσπάθεια να ενώσει όλες τις τότε Ηπειρωτικές φυλές. Είναι συχνό το φαινόμενο της παραχάραξης και διαστρέβλωσης της Ελληνικής και κατά συνέπεια της παγκόσμιας ιστορίας. Κινήσεις σαν την προτεινόμενη ανωτέρω, κατοχυρώνουν σύμβολα, ονόματα και την λαμπρή και πλούσια ιστορία μας.

Το όνομα `Πύρρος` στο αεροδρόμιο θα αναδείξει την ιστορία της Ηπείρου και θα αποτρέψει τυχόν βλέψεις γειτόνων να διεκδικήσουν το όνομα αυτό σε σχετικό εγχείρημα. Ως πρακτική συνάδει με την ονοματοδοσία άλλων αεροδρομίων όπως της Θεσσαλονίκης ("Μακεδονία"), Κερκύρας ("Ι. Καποδίστριας"), Κω ("Ιπποκράτης") κ.ο.κ. Ως Έλληνες οφείλουμε να προστατεύουμε και να αναδεικνύουμε την ιστορική και πολιτιστική μας κληρονομιά".

Βίκυ Καραντζαβέλου - Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου 2005
 
Na ginei alla ti sxesh exei ayto me to topic?
Epipleon ena onoma den fernei kammia epixeirhsiakh allagh se ena aerodromio.
Mono h aparaithtes ypodomes kai h thespish kinhtron stoxon(Vl.Ryanair)
allazoyn epixhrhsiaka ena aerodromio.
Akoma kai me thn onomasia oso spoydaia kai istorikh ki an einai to IOA tha parameinei ena topiko aerodromio opos einai kai tora kai tipota parapano.(To idio isxyei kai gia alla aerodromia kai den thelo na ypotimhso ta Ioannina se kammia periptosh.).
 
«ΘΕΛΟΥΜΕ να αναπτύξουμε νέες πτήσεις από και προς τα ΙΟΑ»

Ιωάννινα: Υψηλές οι πληρότητες των πτήσεων

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2005 07:00


«ΘΕΛΟΥΜΕ να αναπτύξουμε νέες πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Ιωαννίνων, ακόμη και προς συγκεκριμένους προορισμούς στο εξωτερικό, όπου ζουν χιλιάδες Ηπειρώτες και μας το ζητούν πιεστικά, αλλά εμπόδιό μας είναι το αεροδρόμιο, που κάθε ματαίωση πτήσης αλυσιδωτά, θα αναστατώσει και τις υπόλοιπες πτήσεις μας».

Αυτό δήλωσε, στέλεχος αεροπορικής εταιρείας (*) που εκτελεί δρομολόγια στα Γιάννινα, προσθέτοντας ότι, μεγάλο είναι και το ενδιαφέρον για επιβάτες και εμπορεύματα από την Κύπρο. Τα εμπορεύματα στη συνέχεια θα προωθούνται ειδικά στην Αλβανία, έπειτα από συμφωνίες που υπέγραψαν κυπριακές και αλβανικές εταιρείες.

Παρ' όλα αυτά, υψηλές είναι οι πληρότητες των αεροσκαφών όλων των πτήσεων, πληρότητες που ξεπερνούν το 72% όλους τους μήνες του 2004, κάτι που δεν συμβαίνει με τα περισσότερα από τα άλλα αεροδρόμια της χώρας.

Σε ό,τι αφορά συγκεκριμένα στο δρομολόγιο Αθήνα - Ιωάννινα - Αθήνα, το 2004, έγιναν 2.369 πτήσεις, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη αυτές που ακυρώθηκαν λόγω καιρού.

Από αυτές τις 2.369 πτήσεις, οι 1615 έγιναν με αεροσκάφη των «Ολυμπιακών Αερογραμμών» και οι 754 με αεροσκάφη της Aegean με τα αεροσκάφη των «Ολυμπιακών Αερογραμμών» να εμφανίζουν μέση πληρότητα 75% και αυτά της Aegean Arlines, πληρότητες 68%.

Εν τω μεταξύ στις εξακόσιες περίπου ανήλθαν το 2004 οι πτήσεις από το αεροδρόμιο Ιωαννίνων προς και από τη Θεσσαλονίκη, με πληρότητες που ξεπερνούσαν το 75% και σε συνολικό αριθμό επιβατών που ξεπέρασαν τις 23.800. Οι πτήσεις της Θεσσαλονίκης εκτελούνται με αεροσκάφη ART- 42 των 48 θέσεων και μόνο από τις «Ολυμπιακές Αερογραμμές».


(*) Τουλάχιστον δεν έχουμε πολλές επιλογές σε ποια εταιρεία να εργάζεται το συγκεκριμένο στέλεχος :D
 
Ti kanei niaoy niaoy sta kerammydia?(H A3 fysika!).
Aksioprosekto einai oti oi pthseis ton OA gia SKG exoyn toso megales plhrothtes otan kapoios mporei na metavei kai odikos!
Kata ta alla to aerodromio ton IOA xreiazetai h ILS h metafora!
 
Ίσως επειδή οδικώς η διαδρομή είναι κυρίως ορεινή και κουραστική. Πολλοί γνωστοί μου σται Γιάννενα προτιμούν το αεροπλάνο για Θεσσαλονίκη από το λεωφορείο. Επίσης το εισητήριο είναι σχετικά φτηνό. Πρόσφατα είχα γράψει και trip report για πτήση SKG-IOA:
https://www.airliners.gr/community/viewtopic.php?t=1828

jetflight":dytfoj7v said:
Ti kanei niaoy niaoy sta kerammydia?(H A3 fysika!).
Aksioprosekto einai oti oi pthseis ton OA gia SKG exoyn toso megales plhrothtes otan kapoios mporei na metavei kai odikos!
Kata ta alla to aerodromio ton IOA xreiazetai h ILS h metafora!
 
Top