LGTL Kasteli - Μετεγκατάσταση α/δ "Ν. Καζαντζάκης"

ptiseisA

Economy-Class-Member
Εγγραφή
22/02/2005
Μηνύματα
208
Likes
0
Τη μετεγκατάσταση του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης»-και τη δημιουργία νέου διεθνούς αερολιμένα στο Καστέλι ζήτησαν σήμερα κάτοικοι της Αλικαρνασσού με κινητοποίηση τους κατά την οποία ύψωσαν μπαλόνια, στα 50 μέτρα, σε μια προσπάθεια παρεμπόδισης των προσαπογειώσεων στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης». Η κινητοποίηση έγινε στην πλατεία του Αγίου Νικολάου και το ύψος που έφτασαν τα μπαλόνια ήταν στην ευθεία που ακολουθούν τα αεροσκάφη για την προσγείωσή τους. Πάντως, η λειτουργία του αεροδρομίου δεν επηρεάστηκε καθώς στη διάρκεια της κινητοποίησης από τις 11 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι, είχε προγραμματιστεί μόνο μια απογείωση. Ο δήμαρχος της Αλικαρνασσού Βαγγέλης Σισαμάκης στην ομιλία του τόνισε ότι το αίτημά της δημοτικής αρχής και των κατοίκων της περιοχής, για την μετεγκατάσταση του αεροδρομίου, είναι ξεκάθαρο και επεσήμανε ότι περιμένει τις ενέργειες της κυβέρνησης μέχρι το Μάιο. Υπενθυμίζεται ότι μια μέρα νωρίτερα ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μανόλης Κεφαλογιάννης, είχε ανακοινώσει ότι μέχρι το Πάσχα, αναμένεται κυβερνητικό κλιμάκιο στο Ηράκλειο για τις επίσημες εξαγγελίες, που θ’ αφορούν τη δημιουργία νέου διεθνούς αεροδρομίου στο Καστέλι, το οποίο θα είναι αυτοχρηματοδοτούμενο έργο.

Τι λέτε για αυτό ? Μάλλον η ιστορία με το Ελ. Βενιζέλος επαναλαμβάνεται.... :cry:

Πηγή άρθρου: ΑθηναΪκό πρακτορείο ειδήσεων
 
Re: Ηράκλειο-Μετεγκατάσταση αεροδρομίου "Ν. Καζαντζάκη"-

ptiseisA":e4pcr77k said:
κινητοποίηση τους κατά την οποία ύψωσαν μπαλόνια, στα 50 μέτρα, σε μια προσπάθεια παρεμπόδισης των προσαπογειώσεων στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης

Κafrila Strikes Back... ΠΟΣΟ γίδια μπορεί να είναι, πόσο?????????
Είμαστε σοβαροί? Απειλούν με το έτσι θέλω την ασφάλεια πτήσεων? Και ολα αυτα επειδη πηγαν κι εχτισαν δίπλα στο αεροδρόμιο και τώρα θελουν να φύγει το αεροδρομιο? Α ΡΕ ΕΛΛΑΔΑΡΑ
 
Dilwnw oti katanow tin katastasi pou isws viwnoun stin Alikarnaso, alla den borw na min pw oti egw 8a to latreva auto to meros... :oops: Dexomai episis ka8e morfi koinwnikis kinitopoiisis pou pigazei apo pragmatika provlimata. Oraiotato san topo8esia to aerodromio, alla kai to nevriko sustima twn mi fun, einai zwtikotato. Evrimatiko to show me ta balonia, kai afou eixan enimerwsei egaira tis arxes gia to skiniko, den vlepw kati to toso dramatiko. Na upo8esw oti exoun pesei kai oi times akinitwn stin perioxi? :idea: Sto reportaz tis NET eixe ena wraiotato afierwma stis afikseis tis geitonias me korufosi vevaia to Ty-154 pou ekane tous podosfairistes na skypsoun tin wra pou paizotan to paixnidi...adrenalouxo sport to podosfairo telika... :D
 
Re: Ηράκλειο-Μετεγκατάσταση αεροδρομίου "Ν. Καζαντζάκη"-

seven4seven":mnxf7gz3 said:
Κafrila Strikes Back... ΠΟΣΟ γίδια μπορεί να είναι, πόσο?????????
Είμαστε σοβαροί? Απειλούν με το έτσι θέλω την ασφάλεια πτήσεων? Και ολα αυτα επειδη πηγαν κι εχτισαν δίπλα στο αεροδρόμιο και τώρα θελουν να φύγει το αεροδρομιο? Α ΡΕ ΕΛΛΑΔΑΡΑ

Φίλε μου επειδή ζω στο Ηράκλειο, 3χλμ από το αεροδρόμιο, σε προάστιο παραδίπλα στην Αλικαρνασσό σου λέω πως αν δεν ζεις δίπλα στο αεροδρόμιο, δεν έχεις ιδέα πόσο ενοχλητικό είναι να περνάνε πάνω από το κεφάλι σου πρωϊ-μεσημέρι-βράδυ αεροπλάνα και ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο που κάθε 5 λεπτά ή και λιγότερο υπάρχει προσαπογείωση αεροσκαφών. Ένας φίλος μου μένει ακριβώς δίπλα στο αεροδρόμιο στην ευθεία μάλιστα του διαδρόμου και όταν μια φορά τον ρώτησα πως την παλεύει και μένει εδώ μου είπε πως ....έχει συνηθίσει. :shock: Πραγματικά είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση.
Επίσης σχετικά με τα μπαλόνια. Αυτή η κινητοποίηση έγινε αφού είχαν ενημερωθεί οι αρχές του αεροδρομίου και για ένα 3ωρο το πρωϊ που δεν υπήρχε κίνηση στο αεροδρόμιο. Δυστυχώς μετά και το ναυάγιο με τον λοξό διάδρομο -που προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι δεν ήταν εφικτό να υλοποιηθεί ποτέ το έργο αυτό- οι κάτοικοι έχουν απελπιστεί.
 
Φιλε Μ2000-5 κι εγω ζουσα χρονια στο LGAT και περναγανε τα αεροπλανα πανω απο το σπιτι μου στην τελικη του 33R αλλα με τα απο καποιον καιρο το συνηθιζεις. Μην σου φαινεται περιεργο. Και δεν μιλαω μονο για τον εαυτο μου (που ειμαι spotter) αλλα και οι γονεις μου και η γυναικα μου το ειχαν συνηθισει πλεον.
Το θεμα ειναι, τι εγινε πρωτα στο Ηρακλειο? Το αεροδρομιο και μετα πηγαν ολοι και εχτισαν ζυρω-ζυρω( :D ) απο αυτο (και τωρα διαμαρτυρονται), ή πρωτα εγιναν τα σπιτια και ξαφνικα φυτρωσε κι ενα αεροδρομιο στη μεση?
 
GP707":1h6e5h97 said:
Το θεμα ειναι, τι εγινε πρωτα στο Ηρακλειο? Το αεροδρομιο και μετα πηγαν ολοι και εχτισαν ζυρω-ζυρω( :D ) απο αυτο (και τωρα διαμαρτυρονται), ή πρωτα εγιναν τα σπιτια και ξαφνικα φυτρωσε κι ενα αεροδρομιο στη μεση?

Στο θέμα αυτό φταίει η Πολιτεία που δεν πήρε τα κατάλληλα μέτρα για να αποτραπεί η οικοπεδοποίηση αλλά τι να λέμε τώρα για το κράτος......
Άσε που δεν μπορεί να επεκταθεί και το αεροδρόμιο άλλο.... :D :D
 
"Στο θέμα αυτό φταίει η Πολιτεία που δεν πήρε τα κατάλληλα μέτρα για να αποτραπεί η οικοπεδοποίηση αλλά τι να λέμε τώρα για το κράτος......"

Η πολιτεία, η πολιτεία, συνέχεια φταίει η πολιτεία. Νομίζω ότι έχουμε εξαντλήσει το θέμα του κράτους-που-δεν-κάνει-τίποτα πλέον. Και ας δεχτούμε ότι έχει ευθύνη και η πολιτεία, εμείς τι ακριβώς κάνουμε για να καλυτερέψουμε τη δική μας τη ζωή; Το μόνο που κάνουμε είναι να περιμένουμε άλλους να την βελτιώσουν. Και νομίζω ότι είναι πια απόλυτα φυσιολογικό να μην μπορεί να επεκταθεί άλλο το αεροδρόμιο, όπως δεν μπορούσε να επεκταθεί το Ελληνικό. Αλλά με μία μόνη διαφορά: το Ελληνικό ήταν στην Αθήνα, και όχι στο Ηράκλειο.
Όσο για την μορφή διαμαρτυρίας, αφού φυσικά είχαν ειδοποιηθεί οι αρχές, την βρίσκω ευφάνταστη και πρωτότυπη. Αυτό όμως δεν αποκλείει και την πιθανότητα πρόκλησης ατυχήματος. Από κάτι τέτοια μικρά ξεκινούν όλα...
 
oaicarus":xkqn0q0r said:
Η πολιτεία, η πολιτεία, συνέχεια φταίει η πολιτεία. Νομίζω ότι έχουμε εξαντλήσει το θέμα του κράτους-που-δεν-κάνει-τίποτα πλέον. Και ας δεχτούμε ότι έχει ευθύνη και η πολιτεία, εμείς τι ακριβώς κάνουμε για να καλυτερέψουμε τη δική μας τη ζωή; Το μόνο που κάνουμε είναι να περιμένουμε άλλους να την βελτιώσουν.

Αν δεν φταίει η πολιτεία, ποιός φταίει εγώ; :eek:
Αν την δεκαετία 50 που άρχιζε να συγκροτείται το αεροδρόμιο του Ηρακλείου στην συγκεκριμένη περιοχή, οι τοπικές αρχές-κυβέρνηση θα έπρεπε να είχαν λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να αποφύγουν την σημερινή κατάσταση.Αλλά δυστυχώς από foreseeing (προβλέψεις για το μέλλον) εμείς οι Έλληνες δεν πάμε καλά.Έτσι την σήμερον ημέραν οι κάτοικοι το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να διαμαρτύρονται για να βρεθεί μια λύση στο πρόβλημα που θα είναι είτε η μετεγκατάσταση στο Καστέλλι είτε η δημιουργία του λοξού (χλωμό).Γιατί το να μετεγκατασταθούν οι κάτοικοι το βλέπω αρκετά χλωμό. :eek:
Και νομίζω ότι είναι πια απόλυτα φυσιολογικό να μην μπορεί να επεκταθεί άλλο το αεροδρόμιο, όπως δεν μπορούσε να επεκταθεί το Ελληνικό. Αλλά με μία μόνη διαφορά: το Ελληνικό ήταν στην Αθήνα, και όχι στο Ηράκλειο.

Στο Ελληνικό δυστυχώς βρέθηκε λύση που όλοι απευχόμασταν....
 
Το να αγοράσει κάποιος έκταση δίπλα σε αεροδρόμιο το κάνει είτε γιατί είναι τρελαμένος είτε γιατί είναι πιο φθηνή η γη..σωστά? Συνεπώς εκμεταλεύτηκε το γεγονός της ύπαρξης του αεροδρομίου.Είναι πολύ πιο εύκολο να φύγουν ένας ένας όσοι ενοχλούνται απο το αεροδρόμιο παρά να φύγει το ίδιο...και χώρος υπάρχει αρκετός αν είναι να φύγει η Π.Α που ούτως ή άλλως έχει το καστέλλι...Και γιατί να φύγει απο εκεί? Και γιατί να έχουν τον θόρυβο οι κάτοικοι του Καστελίου που μένουν εκεί πριν γίνει αεροδρόμιο...Την λογική αυτή ειλικρινά δεν την καταλαβαίνω
 
H periptosh toy Hrakleioy moiazei para poly me thn periptosh toy nhsioy moy th Xio opoy sth boreia peyra toy diadromoy yparxoyn spitia ta opoia einai ypo apallotriosh 23 xronia!
H fthnh gh einai oti pio sigoyro se tetoies perioxes.
Epixeirhmatias ths Xioy kapote yposthrizai thn epektash toy diadromoy prokeimenoy na apakseiothoyn ta ypo apallotriosh oikopeda.
Ta agorase <<kopso xronia>> kai shmera einai o pio sfodros polemios ths epektashs dioti prospathise se ena apo ta oikopeda poy agorase na ktisei emporiko kentro kai se ena allo pali entos ths zonhs epektashs astynomiko megaro!!!
Eytyxos teleytaia stigmh oi politikoi paragontes prolavan na empodisoyn ayta ta sxedia kai etsi akoma elpizoyme oti to nhsi tha apokthsei megalytero aerodromio.(Amhn kai pote)
Kata th dikh moy apopsh ean kai to Kasteli exei katoikoys den tha prepei na metaferthei to aerodromio.
 
Top