Akurwnetai ep aoriston to neo makedonia airport

seven4seven":2tor1q1t said:
Tί έγινε,γκρινιάξαν πάλι τίποτα θείες "για την υγεία των παιδιών τους"? :evil:

(και μετά "αααχχχχ....όσο πάει πέφτει ο τουρισμός....κάθε πέρσι και καλύτερα...")

Οι ακυρώσεις του διαγωνισμού οφείλονται σε ενστάσεις που έχουν προβάλλει οι ίδιες οι κατασκευαστικές (και οι οποίες έγιναν δεκτές), σχετικά με το ότι δεν έχουν τηρηθεί σωστά οι διαδικασίες για την ανάδειξη της ανάδοχης εταιρείας. ;)
 
paidia ego exo pei kai tha ksanapo oti h epimikinsi tou diadromou 10/28 einai aparetiti gia to SKG, eno to neo terminal sigoura den xreiazetai gia toulaxisto alla 10 xronia, ektos kai ean einai sigouroi oti tha exoume ano ton 10 ekat epibaton eitisios sintoma :twisted:
To yparxon terminal ftanei kai periseuei, mono ton Augousto gemizei otan exei 4-5 charter mazi, tous perisoterous mines einai sxedon adeio.
Yparxei xoros kai gia mia mikri auksisi tis xorotikotitas me mia akomi seira check-in counters ekei pou einai oi afiseis kai oi maketes tou neou terminal, xoros entelos anaksiopioitos. Opos kai o xoros tou isogeiou, afikseis pou o misos orofos einai upo anakainisi edo kai 2 xronia!
Auto pou exei kathisterisi tromaktika kai den leei na teleiosi einai o ekso periballon xoros, oi kukloforiakes rithmiseis, ta parking.
H epektasei tou apron ton aeroskafon pou den leei na teleiosi.
Kai fisika h epektasi tou diadromou 10/28 pou eprepe na einai idi etimo.
Auta kene auti ti stigmi kai prepei na ginoun TORA, oxi to terminal!
 
Τσοχατζόπουλος: Ερώτηση προς Σουφλιά για την ακύρωση του διαγωνισμού για το αεροδρόμιο `Μακεδονία`
Πέμπτη, 21 Απριλίου 2005



Ερώτηση προς τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ κ. Γιώργο Σουφλιά, σε σχέση με την ακύρωση του διαγωνισμού για την επέκταση του διαδρόμου προσγείωσης και απογείωσης αεροσκαφών στο αεροδρόμιο `Μακεδονία` της Θεσσαλονίκης κατέθεσε προχτές, Τρίτη 19 Απριλίου 2005, ο βουλευτής Α` Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ, κ. Aκης Τσοχατζόπουλος.

Μάλιστα, στην ερώτηση του ο κ. Τσοχατζόπουλος χαρακτηριστικά αναφέρει ότι "με έκπληξη οι πολίτες της Θεσσαλονίκης, ενημερωθήκαμε από Δελτίο Τύπου του ίδιου του Yπουργού ΠΕΧΩΔΕ, για την ακύρωση του διαγωνισμού για το Δημόσιο Έργο: επέκταση του διαδρόμου προσγείωσης απογείωσης αεροσκαφών 10-28, κατά 1000 μέτρα στη θάλασσα στο Αεροδρόμιο Μακεδονία, το οποίο είχε επαναδημοπρατηθεί, - με την υπ. αριθμ. 1893/10-8-2004 απόφαση, δηλαδή στο πλαίσιο που ορίζει ο νέος νόμος, - που ο ίδιος θέσπισε - για τα δημόσια έργα".

Ενώ, στη συνέχεια υπογραμμίζει ότι "ο κ. Σουφλιάς με την ακύρωση αυτή, διαψεύδει και τον εαυτό του, - μια και ο ίδιος το είχε ανακοινώσει, τόσο σε μας όλους τους θεσσαλονικείς Βουλευτές, αλλά και δημόσια, στους πολίτες της Θεσσαλονίκης -, διαψεύδει όμως και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό και Βουλευτή Θεσσαλονίκης κ. Καραμανλή, που στην Έκθεση Θεσσαλονίκης, στις 10-9-2004, στην ομιλία του προς τους Θεσσαλονικείς και τον ελληνικό λαό, έλεγε ότι `ο διαγωνισμός του 2001 για την επέκταση του διαδρόμου προσγείωσης αεροσκαφών, είχε καταλήξει σε φαύλο κύκλο και ακυρώνεται. Για την προώθηση του έργου προετοιμάζουμε νέο ανοιχτό διαγωνισμό, με το νέο σύστημα απόλυτης μειοδοσίας, που μάλιστα θα καταστεί νόμος του κράτους μέσα στο Σεπτέμβρη. Τον ερχόμενο Φεβρουάριο - Μάρτιο του 2005 θα έχουμε ανακηρυγμένο ανάδοχο`".

Έτσι, τα ερωτήματα, που απευθύνει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ προς τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ είναι τα ακόλουθα:

Θα εκτελέσει τελικά το έργο για την επέκταση του αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης;
Με ποιες αποφάσεις και μέτρα θα εγγυηθεί να διασφαλιστεί η πλέον γρήγορη και αναγκαία συγκοινωνιακά, αλλά και οικονομικά υλοποίησή του;

source
http://www.traveldailynews.gr/new.asp?n ... egory_id=2
 
Την επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για την επέκταση του διαδρόμου προσαπογειώσεων του αεροδρομίου «Μακεδονία» Θεσσαλονίκης με διορθωμένη διακήρυξη και τεχνικές προδιαγραφές, ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων.

Όπως ανακοίνωσε το ΥΠΕΧΩΔΕ αύριο, Μεγάλη Πέμπτη 28 Απριλίου 2005, επαναπροκηρύσσεται ο διαγωνισμός για την επέκταση του διαδρόμου προσαπογειώσεων του αεροδρομίου «Μακεδονία» Θεσσαλονίκης. Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η επαναπροκήρυξη γίνεται σε χρόνο-ρεκόρ (μόλις 23 μέρες μετά την ακύρωση του προηγούμενου διαγωνισμού) σύμφωνα και με τη δέσμευση του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργου Σουφλιά.

Οι προσφορές θα κατατεθούν την 23η Ιουνίου. Η υπογραφή της σύμβασης και η έναρξη των εργασιών εκτιμάται ότι θα υλοποιηθούν εντός του Ιουλίου 2005.

Όπως επίσης σημειώνεται, με τη βελτίωση και τις διορθώσεις που έχουν γίνει στη διακήρυξη και τις τεχνικές προδιαγραφές, δόθηκε η δυνατότητα ο συμβατικός χρόνος για την ολοκλήρωση του έργου που προβλέπεται στη διακήρυξη, να μειωθεί κατά έξι μήνες σε σχέση με την αρχική διακήρυξη.


source: naftemporiki.gr
 
Top