Frequency scanner / AirBand

enannos

Low-Cost-Class-Member
Εγγραφή
01/02/2005
Μηνύματα
64
Likes
0
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
LGTS
Αγαπητοί φίλοι,

εδώ και καιρό ψάχνω στην αγορά και ρωτάω αρκετούς (που μπορεί να γνωρίζουν) για scanner αεροπορικών συχνοτήτων(μόνο λήψη).
Θα ήθελα να μάθω αν γνωρίζετε πάνω κάτω τιμές(ένα φτηνό) και απο πού μπορώ να προμηθευτώ.
Γνωρίζει κανείς αν στην Θεσσαλονίκη υπάρχει μαγαζί που να πουλάει τέτοια συσκευή?

Ευχαριστώ
Φιλικά,
Νάννος Ευάγγελος
 
Μπορείς να δείς στις παρακάτω ιστοσελίδες:

http://www.freebytes.gr
http://www.houseofradio.gr

Έχω το Alinco DJ-X3(γύρω στα 135 ευρώ) και άλλαξα την rubber duckie κεραία του με την τηλεσκοπική SRH 789 της Diamond(35 ευρώ) και είμαι πολύ ευχαριστημένος.
 
kai ego exo to Alinco DJX3. To pira apo ton Meimari. Mporeis na episkeutheis to katasthma gia perissoteres plirofories- o tupos pou to exei einai polu filikos.
 
Eγώ έχω το AR-108 της Maycom (40.000δρχ το 2000),αγορασμένο απο το freebytes (βλ. link που έδωσε ο ansarigi) και ήμουν πολύ ευχαριστημένος (για το μέγεθός του, πάντα), μέχρι που έβαλα την ίδια τηλεσκοπική κεραία που λέει ο ansarigi και έμεινα έκπληκτος! Απο αθήνα έχει τύχει να ακούω αεροπλάνο ΝΑ της Ρόδου... (σε αυτό,βέβαια,παίζουν ρόλο οι καιρικές συνθήκες, η ώρα, κλπ κλπ κλπ - μεγάλη κουβέντα. Πάρε εσύ το σκανεράκι σου, και τα λέμε μετά! :) )
 
Όπως λέέι και ο 747 (πού μου μίλησε για την τηλεσκοπική κεραία, thnx ALEX), εξαρτάται από πολλούς παράγοντες το τι θα ακούς. Μου έχει συμβεί κι΄εμένα να ακούσω αεροπλάνο ΝΑ της Ρόδου αλλά το πιό απίστευτο μου έτυχε την περασμένη εβδομάδα όταν αργά το βράδυ άκουσα τον ελεγκτή να δίνει σε μία Lufthansa την συχνότητα του Cairo Control. Άλλαξα και εγώ μαζί του και συνέχισα να ακούω το αεροπλάνο για ακόμα 5 λεπτά. Όλα αυτα σε χαμηλό σημείο (Ν.Φάληρο, 2 οροφος) και περιτριγυρισμένος από πολυκατοικίες. Υπάρχουν και μέρες που ακούς πολύ λιγότερα. Επίσης στην αγορά μπορείς να βρείς scanners που καλύπτουν μόνο Airband 108-136 Mhz ή multiband scanners που καλύπτουν ενα ευρύ φάσμα συχνοτήτων (το DJ-X3 καλύπτει 05-1299 Mhz)όπου θα μπορείς να ακούς ραδιοερασιτέχνες, πλοία, κλπ. Για οτιδήποτε χρειαστείς εδώ είμαστε
 
Τάσο, δέν είναι απίστευτο το πόσο βελτιώνεται με την τηλεσκοπική?
 
Οκ,σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους για το άμεσο ενδιαφέρον.Θα κοιτάξω όλες τις πηγές που μου προσφέρατε.Και πάλι ευχαριστώ.

φιλικά
 
Merikes info gia to airband freq

Koitakste edw: http://www.auf.asn.au/comms/vhfradio.html

Me apla logia perigrafei tin band tou aviation service

Ayta pou prepei na kratisoume einai:

1. Modulation: AM

2. Line of sight required between the stations (e.g. a/c and ATC)

3. Rule of thumb to calculte the distance (in nautical miles), that communication between a/c and ground station is possible without the aid of repeater, is equal to the square root of the aircraft height, in feet, above the underlying (flat) terrain

4. Channel spacing (step) is 25 KHz (e.g. 119.100 MHz and the next channel is 119.125 MHz)

5. A/c are equipped with complex VHF and UHF antennas for weather, ACARS and GPS reception

6. Transceivers (Transmitters+Receivers) have a squelch control to filter the noise of the channel. Thus increasing the squelch level increases the possibility to be unable to hear a weak station (for home users)

7. Tune at a continuous bradcasting station (ATIS) to check where the best reception of this station is achieved

8. Types of antennas used: Dipoles (horizontal mounted) and monopoles (vertical mounted)
 
Άλεξ, πήγα και την πήρα το επόμενο πρωί μετά το κλείσιμο της έκθεσης που έιχαμε μιλήσει. Τρομερή βελτίωση. Έχω χαζέψει με αυτά που ακούω κάθε μέρα :p .Πρίν λίγες μέρες άκουσα μια Reach που πέρναγε από Μακεδονία Control στο Istanbul :!: Είμαι περίεργος να δω τι θα πιάνει από κάπου ψηλότερα
 
Δε μπορώ και εγώ να μη δηλώσω λάτρης του frequency scanner! Έχω και εγώ το Maycom AR-108 με την περίφημη τηλεσκοπική κεραία για την βελτίωση του σήματος και είμαι υπερ-ευχαριστημένος, με δεδομένο ότι μένω στα Πατήσια στον 1ο όροφο...

Ώρες ατέλειωτες στο approach και στο Αιγαίο (125.2)

Άσχετο αλλά για τους λάτρεις, η συχνότητα προσέγγισης στην Αθήνα έχει αλλάξει στην 132.97 (παλιά ήταν 119.1 ή 118.47 ή σπανιότερα 118.0 - κίνηση μάλλον που έγινε για λιγότερες παρεμβολές, προσωπικά την 119.1 την άκουγα πολύ βραχνά).
 
Top