Ενδιαφέροντα άρθρα/video στο internet

  • Thread starter Akis
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Αναγκαστική προσγείωση στην Οζάκα

Αναγκαστική προσγείωση στην Οζάκα
Μετά από συναγερμό για καπνό στο χώρο αποσκευών

ΕRΤ.GR
πρίν 1 ώρα και 20'

Αεροσκάφος της αυστραλιανής εταιρίας Qantas, με 191 επιβαίνοντες, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Ιαπωνίας, μετά από συναγερμό για καπνό στο χώρο αποσκευών

Ιαπωνία — Αναστατώθηκαν το πρωί της Κυριακής οι 178 επιβάτες και το 13μελές πλήρωμα ενός αεροσκάφους της αυστραλιανής εταιρίας Qantas, το οποίο πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο της Οζάκα, στην Ιαπωνία, μετά από συναγερμό για ύπαρξη καπνού στον χώρο των αποσκευών. Το Airbus A330 είχε απογειωθεί από το Περθ της Αυστραλίας με προορισμό το Τόκιο, όταν μιά ένδειξη για καπνό στον χώρο των αποσκευών υποχρέωσε τον πιλότο να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση στην Οζάκα, για να εκκενωθεί το αεροπλάνο. Αν και κανείς από τους επιβάτες δεν τραυματίσθηκε, ωστόσο, εννέα εξ αυτών υπέστησαν σοκ και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο. "Η εκκένωση κρίθηκε αναγκαία για προληπτικούς λόγους και το πλήρωμα κατέβασε τις ειδικές πλαστικές τσουλήθρες", αναφέρεται σε ανακοίνωση της Qantas. Μετά από επισταμένο έλεγχο δεν εντοπίστηκαν ίχνη καπνού ή φωτιάς, ενώ η αεροπορική εταιρία πιστεύει ότι ο συναγερμός σήμανε λόγω εσφαλμένης λειτουργίας των ειδικών αισθητήρων στον χώρο των αποσκευών.

pigi
http://news.pathfinder.gr/world/news/225086.html
 
Η Μόσχα καθηλώνει όλα τα επιβατικά Ιλιούσιν 96-300

Η Μόσχα καθηλώνει όλα τα επιβατικά Ιλιούσιν 96-300

Η Μόσχα έδωσε σήμερα εντολή να ακινητοποιηθούν όλα τα επιβατικά αεροσκάφη Ιλιούσιν 96-300, που εκτελούν πτήσεις μεγάλων αποστάσεων, εξαιτίας προβλημάτων ασφαλείας παρόμοιων με αυτό που που δημιουργήθηκε με το αεροπλάνο που μετέφερε τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στις αρχές του μήνα. Το βασικό πρόβλημα εντοπίζεται στα φρένα των αεροσκαφών, σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών.

Η Αεροφλότ, που έχει έξι από τα 13 σε χρήση αεροσκάφη, ανακοίνωσε ότι αναγκάστηκε να ακυρώσει ορισμένες από τις πτήσεις της προς ΗΠΑ, Καναδά, Κίνα, Βιετνάμ και Νότια Κορέα, συμμορφούμενη με την απόφαση, και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα επαναληφθούν οι πτήσεις Ιλιούσιν 96-300 μετά τις επιδιορθώσεις.


Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ ON LINE
 
Διάδοχος για το Concorde

Διάδοχος για το Concorde

24 Αυγούστου 2005
Δοκιμές νέου υπερηχητικού αεροσκάφους ξεκινά σύντομα η Ιαπωνία


Associated Press
Το πρωτότυπο του αεροσκάφους θα αναχωρήσει συνδεδεμένο σε προωθητικό πύραυλο



Τόκιο : Η διαστημική υπηρεσία της Ιαπωνίας θα πραγματοποιήσει το φθινόπωρο δοκιμαστική πτήση ενός νέου αεροσκάφους σχεδιασμένου να πετά με ταχύτητα διπλάσια του ήχου. Το υπερηχητικό αεροπλάνο αναπτύσσεται σε συνεργασία με τη Γαλλία ως διάδοχος του Concorde.
H δοκιμαστική πτήση θα πραγματοποιγεί το διάστημα 15 Σεπτεμβρίου - 15 Οκτωβρίου στην Αυστραλία και έρχεται τρία χρόνια μετά την καταστροφή του προηγούμενου πρωτότυπου λόγω βλάβης κατά τις δοκιμές.

Η ιαπωνική υπηρεσία Διαστήματος JAXA, σε συνεργασία με εταιρείες όπως η Mitsubishi, η Fuji και γαλλικούς ομίλους όπως η EADS (μητρική της Airbus) συμφώνησαν το καλοκαίρι να αναπτύξουν ένα αεροσκάφος 300 θέσεων το οποίο θα πετά με ταχύτητα Mach 2 και θα καλύπτει την απόσταση Τόκιο - Λος Αντζελες σε τέσσερις ώρες.

Το Concorde, που παρουσιάστηκε το 1969 και αποσύρθηκε το 2003, πετούσε με περίπου την ίδια ταχύτητα, είχε όμως μικρότερη εμβέλεια και λιγότερα από τα μισά καθίσματα.

Το πρωτότυπο της JAXA, το οποίο προς το παρόν δεν διαθέτει κινητήρα, θα αναχωρήσει συνδεδεμένο σε έναν προωθητικό πύραυλο και θα απελευθερωθεί σε ύψος 20 χιλιομέτρων και με ταχύτητα 2 Mach.

Έπειτα από 15 λεπτά πτήσης, το μοντέλο θα πέσει πίσω στη γη με αλεξίπτωτο. Στη διάρκεια του τεστ θα μελετηθεί η αεροδυναμική συμπεριφορά του αεροσκάφους.

Πάντως οι μηχανικοί του προγράμματος συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν τις δύο βασικά ελαττώματα που παρουσίαζε το Concorde: το θόρυβο των τουρμπίνων και την υψηλή κατανάλωση καυσίμων.

Η Ιαπωνία, πάντως, έχει ανακοινώσει ότι το νέο υπερηχητικό θα μπορεί να ξεκινήσει δρομολόγια γύρω στο 2020.


ΣΧΕΤΙΚΑ LINKS

JAXA

EADS
http://tech.pathfinder.gr/tech/3667.html
 
Με κατεύθυνση το Αζερμπαϊτζάν πέταξαν την Κυριακή οι Τουρκοκυπριακές Αερογραμμές
Τρίτη, 30 Αυγούστου 2005






Την πρώτη απευθείας πτήση από τα κατεχόμενα προς το αεροδρόμιο του Μπακού και πιο συγκεκριμένα το Αζερμπαϊτζάν πραγματοποίησαν την Κυριακή, 28 Αυγούστου 2005, οι Τουρκοκυπριακές Αερογραμμές, σε μια κίνηση ανταπόδοσης ουσιαστικά της απευθείας πτήσης του προηγούμενου μήνα της ιδιωτικής αζερικής εταιρίας `Imair Airlines` στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου.

Στην πρώτη αυτή απευθείας πτήση μετέβαινε 90μελή αντιπροσωπεία, η οποία αποτελείτο από τον τέως τ/κ ηγέτη, κ. Ραούφ Ντενκτάς, τον `υπουργό` εξωτερικών, κ. Σερντάρ Ντενκτάς, επιχειρηματίες και δημοσιογράφους, ενώ έγινε δεκτή στο αεροδρόμιο του Μπακού από κρατικούς αξιωματούχους, μέλη των ενώσεων επιχειρηματιών Τουρκίας και Αζερμπαϊτζάν και άλλους επισήμους.

Σύμφωνα με πληροφορίες της κυπριακής εφημερίδας `Πολίτης`, πρόθεση του ψευδοκράτους είναι να δοκιμάσουν σε πρώτη φάση μέσω της σύσφιγξης των σχέσεων με το Αζερμπαϊτζάν τα περιθώρια αντίδρασης της ε/κ πλευράς και σε δεύτερη φάση να επιχειρήσουν απευθείας πτήσεις και σε άλλες χώρες.

Όπως μάλιστα δήλωσε ο κ. Σερντάρ Ντενκτάς πριν από την αναχώρηση του αεροσκάφους από το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου "η απευθείας πτήση θα είναι ένα σημαντικό βήμα για άρση της λεγόμενης απομόνωσης των Τ/Κ, κάτι που, κατά τον ίδιο, θα βοηθήσει στην επίλυση του Κυπριακού". Πρόσθεσε ακόμη ότι "η επίσκεψη δεν είναι `επίσημη`, αλλά ιδιωτική".

Βίκυ Καραντζαβέλου - Τρίτη, 30 Αυγούστου 2005


πηγη
http://www.traveldailynews.gr/new.asp?n ... egory_id=1
 
Επειδη φανταζομαι οτι οι περισσοτεροι δεν ξερουν Γαλλικα, μετα το ατυχημα του ATR η διοικηση εδωσε εντολες να σβηστουν το logo και οι τιτλοι και γενικως οτιδηποτε προδιδε οτι το αεροπλανο ηταν της Air France, απομακρυνε τους δαιμονιους φωτογραφους και εξεδωσε ανακοινωση οτι το ατυχημα συνεβη σε ιδιωτικο αεροπλανο!!! :shock: :2: :stupid:
 
Δεν είναι η πρώτη φορά που η AF είναι υπόλογη για απαράδεκτο χειρισμό αεροπορικών της συμβάντων και ατυχημάτων. Κάποιος πρέπει μάλλον να τους σφυρίξει κλέφτικα... :evil:
 
Φόρος αλληλεγγύης στα αεροπορικά εισιτήρια

Η Γαλλία και η Βρετανία ανακοίνωσαν σήμερα στο Μάντσεστερ πως θα θέσουν σε εφαρμογή στις αρχές του 2006 την ιδέα που διατύπωσε ο γάλλος πρόεδρος Ζακ Σιράκ για φόρο στα αεροπορικά εισιτήρια με στόχο τη χρηματοδότηση της αναπτυξιακής βοήθειας ένα που θα χρηματοδοτήσει την αναπτυξιακή βοήθεια.

Εκτός από τη Γαλλία και τη Βρετανία, η Γερμανία, η Ισπανία, η Βραζιλία, η Χιλή και η Αλγερία συμμετέχουν στην πρωτοβουλία αυτή, δήλωσε ο ο γάλλος υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Τιερί Μπρετόν, ο οποίος διευκρίνισε πως άλλες είκοσι χώρες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Στις χώρες αυτές, θα επιβληθεί στους επιβάτες φόρος πέντε ευρώ (κατά την αγορά του εισιτηρίου), με τον οποίο θα χρηματοδοτηθεί ένα διεθνές ταμείο για την υγεία, κυρίως για τον αγώνα κατά του AIDS, και την παιδεία.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ ON LINE
 
Μπούρδες. Αντί να "τιμωρούν" τον ταξιδιώτη (που δεν είναι πάντα προνομιούχος, άλλωστε κάθε έμμεσος "κατά κεφαλή" φόρος είναι άδικος. Πέντε δολάρια εγώ στο εισιτήριο, πέντε και ο πάμπλουτος στην A class)
να εφαρμόσουν επιτέλους την ιδέα του Τόμπιν για τον ομώνυμο φόρο. Ο νομπελίστας οικονομολόγος από τη δεκαετία του '70 είχε προτείνει τη φορολόγηση των διεθνών χρηματοοικονομικών συναλλαγών.

Δηλαδή να μπαίνουν λίγα σεντς φόρος σε κάθε κίνηση των κερδοσκοπικών κεφαλαίων που στο σύνολό τους πραγματοποιούνται από επιχειρηματίες, funds και πάμπλουτους ιδιώτες.

Αυτή η πρόταση βγαίνει συχνά πυκνά στην επιφάνεια αλλά κανείς δεν τολμά να τα βάλει με την οικονομική εξουσία του πλανήτη. Άλλωστε ο πλανητάρχης σε εκείνους χρωστά την ύπαρξή του.
 
Top