Αεροπορική σύνδεση Ελλάδας -Κίνας

auti i sindesi ath me kina pote 8a arxisi?
yparxi kapoio xronodiagrama h eine sto "aera"?
dromologio ath-sg h bkk -pek isos eine mia kali arxi
 
Σε άρθρο σχετικό με τα προβλήματα στις εκδόσεις βίζας στο σημερινό ΒΗΜΑ, αναφέρονται μερικές πληροφορίες για υποθετικά δρομολόγια Κίνας-Ελλάδας.
Συγκεκριμένα, παραθέτει δηλώσεις του Θ. Μπίθα, γενικού διευθυντή της Eurostar (Travel Plan): «Αν υιοθετηθεί η συγκεκριμένη πρόταση [για τη διαδικασία βίζας], θα γίνει δυνατή η έκδοση βίζας για 2.500 άτομα την εβδομάδα [έναντι 450 σήμερα]. Αυτό θα αποτελέσει και την αναγκαία συνθήκη ώστε να έχουμε τέσσερις φορές την εβδομάδα απευθείας πτήσεις Πεκίνο - Αθήνα. Καταλαβαίνετε λοιπόν τι μπορεί να σημαίνει αυτό για τον ελληνικό τουρισμό».
"Σήμερα οι περίπου 120.000 κινέζοι τουρίστες που επισκέπτονται ετησίως τη χώρα μας έρχονται μέσω Καΐρου, Κωνσταντινούπολης και αεροδρομίων μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων. Το άνοιγμα μιας απευθείας γραμμής επικοινωνίας θα διευρύνει το τουριστικό ρεύμα από και προς τη χώρα μας. Ειδικά αυτή την περίοδο που λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου οι σχέσεις των δύο χωρών έχουν αρχίσει να ζωηρεύουν. Ηδη οι αεροπορικές εταιρείες China Eastern και China Northern έχουν κλείσει συμφωνία με την Goldair, ενώ μεγάλοι τουριστικοί οργανισμοί της Κίνας έχουν κλείσει συμφωνία με ελληνικούς τουριστικούς οργανισμούς όπως το Travel Plan."
 
Εως και 300.000 Κινέζοι τουρίστες στην Ελλάδα το 2008

Εως και 300.000 Κινέζοι τουρίστες μπορούν να έρθουν στην Ελλάδα το 2008, υπογράμμισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (ΗΑΤΤΑ) Γιάννης Ευαγγέλου, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με αφορμή την επίσκεψη στη χώρα μας κινέζικης αποστολής, αποτελούμενης από πενήντα υψηλόβαθμους εκπροσώπους της τουριστικής αγοράς της Κίνας.

Εχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στην Κίνα η υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ του ΗΑΤΤΑ και του China Association of Travel Service.

Σημειώνεται ότι η τουριστική κίνηση από την Κίνα παρουσιάζει συνεχή αύξηση, φθάνοντας το 2005 στα 30 εκατ. Μέχρι το 2010, ο εξερχόμενος τουρισμός αναμένεται να ξεπεράσει τα 56 εκατ., ενώ, βάσει των προβλέψεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, μέχρι το 2020 θα φθάσει στα 100 εκατ.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ ON LINE
Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2006 18:15
 
H China Airways δείχνει ενδιαφέρον για πτήσεις προς Ελλάδα, γράφει η Καθημερινή σε σημερινό δημοσίευμά της για την επιχειρηματική συνεργασία Ελλάδας - Κίνας. Το σχετικό απόσπασμα:

"Για να υπάρξει μαζική έλευση Κινέζων τουριστών, πρέπει δυο πράγματα να διευθετηθούν, λέει ο [υφυπουργός Εξωτερικών] κ. Στυλιανίδης: πρώτον, η απευθείας σύνδεση Αθήνας - Πεκίνου και, δεύτερον, η ύπαρξη επαρκούς αριθμού ξεναγών. Ως προς το δεύτερο σκέλος πρέπει να βρεθεί κάποιος τρόπος να επιτραπεί σε Κινέζους ή άλλους κινεζόφωνους να καλύψουν αυτές τις ανάγκες. Ως προς την απευθείας αεροπορική σύνδεση, υπάρχει ενδιαφέρον, πρωτίστως από την China Airways. Ακόμα και η εταιρεία κοσμημάτων Folli-Follie, με τη γνωστή επιτυχημένη διείσδυσή της στις ασιατικές αγορές, ενδιαφέρεται να δρομολογήσει πτήσεις τσάρτερ, λέει ο κ. Στυλιανίδης. Χαρακτηριστικά, οι Ολυμπιακές Αερογραμμές δεν αναφέρονται καν σε αυτή τη συζήτηση."

dtrach":2wyci1qs said:
... και πιθανότατα "ψάρεμα" κάποιας κινεζικής εταιρίας για άνοιγμα πτήσης Αθήνα-Πεκίνο. Η εφημερίδα "Κοσμος Του Επενδυτή" [...] ανέφερε την Αir China
 
dtrach":1s9zjcop said:
Αφού πήγε ο Μητσάρας ο Αβραμόπουλος να φέρει την Air China σύμφωνα με άρθρο εφημερίδας ....τι να την κάνουμε αυτή ?? :D

Πάντως εγώ στο Ελ. Βεν. είδα και φωτογράφισα πριν από μία-δύο εβδομάδες ένα Β744 της Air China στον Δορυφορικό Αεροσταθμό. Θα βρω τη φωτογραφία και θα την ανεβάσω.
 
KAΘHMEPINH, 11 Iουλίου 2006:

Eνα βήμα πριν από το κλείσιμο της πολυπόθητης συμφωνίας για την απευθείας αεροπορική σύνδεση μεταξύ Eλλάδας και Kίνας βρίσκονται οι δύο χώρες, έπειτα από σχετικές συζητήσεις που κρατούν περίπου δύο χρόνια.

H συγκεκριμένη συμφωνία, η οποία όπως όλα δείχνουν θα υλοποιηθεί με τη δρομολόγηση πτήσεων από την Air China, θα αποτελέσει το δεύτερο ουσιαστικό βήμα για την προσέλκυση Kινέζων τουριστών στη χώρα μας, αλλά και για την περαιτέρω σύσφιγξη των σχέσεων των δύο χωρών σε επιχειρηματικό επίπεδο.

H υπουργός Tουριστικής Aνάπτυξης κ. Φάνη Πετραλιά επισκέφθηκε πρόσφατα τη Διεθνή Eκθεση Tουρισμού του Πεκίνου BITE 2006, όπου η χώρα μας ήταν τιμώμενος προορισμός. Στην ατζέντα των συναντήσεων της υπουργού Tουριστικής Aνάπτυξης ήταν και αυτή με υψηλόβαθμα στέλεχη της Air China. Tο αποτέλεσμα της συνάντησης άφησε μεγάλα περιθώρια αισιοδοξίας ότι η απευθείας αεροπορική σύνδεση Aθήνας-Πεκίνου μπορεί να καταστεί εφικτή από το προσεχές φθινόπωρο.

Ωστόσο, θα μεσολαβήσει μία ακόμη συνάντηση των δύο πλευρών, κατόπιν πρόσκλησης που απηύθυνε η κ. Πετραλιά στα στελέχη της Air China για τον Aύγουστο στην Aθήνα. Ως πιθανότερο σενάριο φαντάζει η σύνδεση Πεκίνου - Aθήνας να συνδυασθεί και με τον προορισμό της Pώμης. Aν και επιθυμία της ελληνικής πλευράς είναι η πτήση από Πεκίνο να διέρχεται πρώτα από το Eλ. Bενιζέλος και μετά να συνεχίζει για Pώμη, ακόμη κάτι τέτοιο δεν έχει αποσαφηνισθεί.
 
"Οι τζίφρες έπεσαν: Ο υπουργός Μεταφορών κ. Μιχ. Λιάπης υπέγραψε με τους Κινέζους συμφωνία αεροπορικής συνεργασίας, και μάλιστα με τη μεγαλύτερη κινεζική αεροπορική εταιρεία, την China Air ", σύμφωνα με το Βηματοδότη στο ΒΗΜΑ της Κυριακής.
 
Υπεγράφη το μνημόνιο για την αεροπορική σύνδεση Αθήνας-Πεκίνου

Συμφωνίες για την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κίνας στους τομείς των μεταφορών και ειδικότερα των αερομεταφορών υπέγραψε ο υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Λιάπης με εκπροσώπους της κινεζικής κυβέρνησης, κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής του στην Κίνα.

Συγκεκριμένα, υπεγράφη μνημόνιο για αεροπορική σύνδεση Αθήνας-Πεκίνου, μεταξύ του κ. Λιάπη και του Κινέζου υπουργού Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, παρουσία του προέδρου της Air China. Οι τεχνικές, οικονομικές και θεσμικές λεπτομέρειες της αεροπορικής σύνδεσης των δύο πρωτευουσών θα καθοριστούν από ειδική ομάδα εργασίας, η οποία θα συναντηθεί στην Αθήνα αυτό το μήνα.

Επίσης, υπεγράφη συμφωνία για την προώθηση των Ευρασιατικών Συνδέσεων, που θα αποτελέσουν τη βάση για την ανάπτυξη ενός δικτύου μεταφορών που θα συνδέει τους Πανευρωπαϊκούς Διαδρόμους με το Ασιατικό οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο. Η συμφωνία υπεγράφη μεταξύ του Έλληνα υπουργού Μεταφορών και του Κινέζου ομολόγου του.

Η Ελλάδα υποστηρίζει την πρωτοβουλία της Οικονομικής Επιτροπής του ΟΗΕ για τη δημιουργία Συνδέσεων ανάμεσα σε Ευρώπη και Ασία. Στο πλαίσιο αυτό, οι δύο υπουργοί συζήτησαν την προώθηση κοινών δράσεων για έργα υποδομών μεταφορών μεταξύ Ελλάδας και Κίνας και συμφώνησαν να συσταθεί κοινή ομάδα εργασίας που θα διερευνήσει το θέμα.

Για το σκοπό αυτό, ο κ. Λιάπης προσκάλεσε τον Κινέζο ομόλογό του, ο οποίος έρχεται στην Αθήνα αυτό το μήνα προκειμένου να εξετασθεί διεξοδικά η ανάπτυξη δικτύου που θα συνδέει τις δύο χώρες.

news.in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
Top