LGAV/ATH Athens "Eleftherios Venizelos" (εκτός κινήσεων αεροσκαφών)

  • Thread starter GP707
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Πρώτη προσγείωση για το 2006 στο ΑΙΑ το 734 των ΟΑ με αριθμό πτήσης 719 από Ρόδο και 9 επιβάτες
 
Να γκρινιάξουμε για την πληρότητα; Καλό θα ήταν να συγχώνευε αρκετές πτήσεις παραμονή Πρωτοχρονιάς. 734 με 9 επιβάτες μάλλον παραπάει, τι λέτε;
 
Ε, οχι βρε Κυριακο να σχολιασουμε και την πληροτητα στην 1η προσγειωση του 2006. Δεν νομιζω κανεις να ηθελε να κανει αλλαγη χρονου στον αερα (εκτος ισως απο μερικους απο εμας :D ), παρα μονο αν υπηρχε σοβαρος λογος να ταξιδεψουν τη συγκεκριμενη μερα και ωρα. Η πτηση παρ'ολα αυτα επρεπε να γινει...
 
Ομαδική Έκθεση Φωτογραφίας στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

Την ομαδική φωτογραφική έκθεση με τίτλο `Πρόσωπα` θα μπορούν να επισκέπτονται από την Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2006, οι επιβάτες και οι επισκέπτες του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, που φιλοξενεί για άλλη μια φορά την καλλιτεχνική δημιουργία στους χώρους του, σε συνεργασία με το πολιτιστικό σωματείο `Φωτογραφικός Κύκλος`.

Την επιμέλεια της έκθεσης έχει αναλάβει ο Πρόεδρος τού σωματείου, κ. Πλάτων Ριβέλλης, ενώ η έκθεση θα βρίσκεται στον Αερολιμένα από τον Ιανουάριο έως και το Μάρτιο 2006 και θα είναι ανοικτή όλο το εικοσιτετράωρο για το κοινό (επίπεδο Αφίξεων, μεταξύ των θυρών 1 & 2 - χώρος προσβάσιμος σε όλους τους επισκέπτες). Στην έκθεση συμμετέχουν 11 φωτογράφοι, με 6 φωτογραφίες ο καθένας. Οι φωτογράφοι είναι όλοι μέλη τού `Φωτογραφικού Κύκλου` και ασχολούνται εδώ και αρκετά χρόνια με την καλλιτεχνική φωτογραφία, με εκθέσεις και εκδόσεις στο ενεργητικό τους.

Οι 66 φωτογραφίες - 45 ασπρόμαυρες και 21 έγχρωμες - απεικονίζουν ανθρώπους, είτε οικείους των φωτογράφων είτε αγνώστους, σε διάφορους εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους. Οι προσεγγίσεις των φωτογράφων, αν και αντιπροσωπεύουν ποικιλία αισθητικών και εκφραστικών επιλογών, εντάσσονται σε ένα είδος φωτογραφίας που επιδιώκει την καλλιτεχνική μεταμόρφωση μέσα από μια ευθεία και ειλικρινή καταγραφή. Οι φορμαλιστικές διαφορές υπογραμμίζουν την ιδιαίτερη και προσωπική τοποθέτηση του κάθε φωτογράφου τόσο απέναντι στα πρόσωπα που συνθέτουν το δικό του μικρό portfolio, όσο και σε σχέση με τη χρήση του φωτογραφικού μέσου ως ενδιάμεσου της καλλιτεχνικής συγκίνησης και της επικοινωνίας με το θεατή. Κάθε εξάδα από τα εικονιζόμενα πρόσωπα συνθέτει και εμμέσως αποκαλύπτει το πρόσωπο του φωτογράφου
link
http://www.traveldailynews.gr/new.asp?n ... egory_id=2
 
πολλες καθυστερησεις στο ελ βενιζελος

καλημερα πολλες καθυστερησεις στο HUB σημερα που φτανουν και μεχρι 3 ωρες οπως πχ η Λαρνακα της α3 λυπηρο αυτο σε τοσο συνχρονο αεροδρομιο οπως αυτο :cry: :cry: :cry:
 
Αυτές οι καθυστερήσεις οφείλονται στην οργάνωση του "Βενιζέλου" ή στις καιρικές συνθήκες;
 
Re: πολλες καθυστερησεις στο ελ βενιζελος

latris aeroporias":31lebmee said:
καλημερα πολλες καθυστερησεις στο HUB σημερα που φτανουν και μεχρι 3 ωρες οπως πχ η Λαρνακα της α3 λυπηρο αυτο σε τοσο συνχρονο αεροδρομιο οπως αυτο :cry: :cry: :cry:
Εντελως αστοχη η παρατηρηση :? . Υπαρχει συγχρονο (ή οποιοδηποτε) αεροδρομιο το οποιο δεν εχει ποτε καθυστερησεις??? Το θεμα ειναι που οφειλονται και αν αυτος ο λογος καθιστα "λυπηρο" το γεγονος.
 
Μην το πιάνετε αυτό σαν θέμα. Οι εξετάσεις εδώθησαν καιρό πριν και οι κύριοι απέτυχαν σε βασικά. Δεν λέω να μαζέψεις το χιόνι σε δύο ώρες. Φυσικά και δεν γίνεται.
Αλλά και τέλεια δεν μπορείς να λειτουργήσεις με τέτοιες συνθήκες. Δεν είσαι και Helsinki... :rolleyes:
 
Ο παθών, μαθών(ολίγον)... Νομίζω ότι οι καθυστερήσεις δεν ήταν τραγικές πλην ελαχίστων εξαιρέσεων...

Οι περισσότερες ξένεις πτήσεις βλέπω ότι φεύγουν σχετικά κανονικά ενώ οι ημέτερες ΟΑ/Α3 καθυστερούν λόγω του ότι τα αεροπλάνα/πληρώματα αργούν να επιστρέψουν από τις προηγούμενες πτήσεις κ.τ.λ.

Δε μπορώ να μην πιστέψω βέβαια ότι δεν έχουν εκτυλιχτεί και κάποιες σουρεαλιστικές στιγμές στο μεγάλο μας αεροδρόμιο... Τι δε θα δινα να μουν από μια γωνιά να βλεπα...
 
Πάνω από το ολυμπιακό ρεκόρ του 2004 η κίνηση το 2005

ΔΑΑ: Πάνω από το ολυμπιακό ρεκόρ του 2004 η επιβατική κίνηση το 2005
Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2006

Καταρρίπτοντας το ρεκόρ της `ολυμπιακής χρονιάς`, το 2005 έκλεισε για το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών με 14,3 εκατομμύρια επιβάτες, σημειώνοντας αύξηση 4,5% σε σχέση με το 2004. Βασικός συντελεστής στη συνολική αύξηση ήταν η διεθνής κίνηση, που σημείωσε ακόμη ένα ρεκόρ για το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, ξεπερνώντας τους 9 εκατ. επιβάτες, σημειώνοντας αύξηση 6,5% σε σχέση με το 2004. Το γεγονός αυτό οφείλεται στη δυναμική άνοδο της επιβατικής κίνησης των τακτικών πτήσεων (+6,3%), σε συνδυασμό με τη μεγάλη αύξηση που σημείωσε και η επιβατική κίνηση των πτήσεων charter (+20%). Παράλληλα, η επιβατική κίνηση εσωτερικού, με 5,17 εκατ. επιβάτες, διατηρήθηκε στα υψηλά επίπεδα του 2004, σημειώνοντας μάλιστα ελαφρά άνοδο της τάξεως του 1,2%.

Ανά γεωγραφική περιοχή, η Μέση Ανατολή και η Ανατολική / Κεντρική Ευρώπη ήταν οι περιοχές που σημείωσαν την ταχύτερη ανάπτυξη το 2005, με εντυπωσιακή αύξηση, της τάξης 26% και 16% αντίστοιχα, καταδεικνύοντας τα θετικά αποτελέσματα της περιφερειακής αναπτυξιακής στρατηγικής του Δ.Α.Α.. `Ανοδο, 5,2%, σημείωσε και η Δυτική Ευρώπη, ενώ, στους υπερπόντιους προορισμούς, η αγορά της Βορείου Αμερικής σημείωσε σημαντική αύξηση της τάξεως του 9%.

Το 2005, οι πληρότητες αεροσκαφών έφθασαν στα ανώτερα μέχρι σήμερα επίπεδα, με 69% κατά μέσο όρο (66% στις πτήσεις εσωτερικού και 71% στις πτήσεις εξωτερικού). Παράλληλα, το 2005 ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών καλωσόρισε 5 νέες εταιρίες (Blue Panorama, Donbassaero, Qatar Airways, Sky Europe, Sterling), που συνδέουν την Αθήνα με 6 νέους προορισμούς με τακτικές πτήσεις (Μπρατισλάβα, Μπολόνια, Ντόχα, Ντόνετσκ, Δουβλίνο, Όσλο).

Σημαντική άνοδος των τουριστικών αφίξεων

Η θετική επίδραση των Ολυμπιακών Αγώνων και η ανάδειξη της Αθήνας ως ελκυστικού τουριστικού προορισμού, αντικατοπτρίζεται στη σημαντική αύξηση που σημείωσαν τη χρονιά που πέρασε οι αφίξεις τουριστών. Κατά τη διάρκεια του 2005, συνολικά 1,6 εκατομμύρια αλλοδαποί τουρίστες έφθασαν στο αεροδρόμιο της Αθήνας, υπερβαίνοντας κατά 220.000 τον αντίστοιχο αριθμό του 2004 (αύξηση +16%). Τη μεγαλύτερη αύξηση παρουσίασαν οι αφίξεις τουριστών από την Ανατολική Ευρώπη και τη Βόρειο Αμερική (αύξηση άνω του 40% σε σχέση με το 2004).

Τέλος, σημειώνεται ότι τα στοιχεία προέκυψαν από την `Έρευνα Επιβατών` της εταιρίας ερευνών QED (Ιανουάριος - Δεκέμβριος 2005 / σε δείγμα 35.990 επιβατών). Η έρευνα διεξάγεται στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών σε καθημερινή βάση και αναλύει το προφίλ των ταξιδιωτών, που διέρχονται από το αεροδρόμιο της Αθήνας, ανάλογα με το σκοπό του ταξιδιού τους.
link
http://www.traveldailynews.gr/new.asp?n ... egory_id=2
 
Top