Ενδιαφέροντα άρθρα/video στο internet

  • Thread starter Akis
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Αερομεταφορές: Μεγαλύτερη η κίνηση των επιβατών το 2005

Ο ΑΡΙΘΜΟΣ των επιβατών που ταξίδευσαν με αεροπλάνα το 2005 έφθασε στο επίπεδο ρεκόρ των τεσσάρων δισεκατομμυρίων, που ισοδυναμεί με αύξηση 5,5% σε σχέση με το 2004, παρά τις υψηλές τιμές των καυσίμων, τις ανησυχίες για τρομοκρατικές ενέργειες και τη γρίπη των πτηνών, σύμφωνα με το Διεθνές Συμβούλιο Αεροδρομίων (ACI).

Η κίνηση επιβατών στις διεθνείς πτήσεις αυξήθηκε σε ποσοστό 6,7%, ενώ η κίνηση στις εσωτερικές πτήσεις σημείωσε αύξηση 4,4%, σε σχέση με το 2004, αναφέρεται στην ανακοίνωση. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 3,9 δισεκατομμύρια επιβάτες και είχε σημειωθεί το 2004, τόνισε εκπρόσωπος του ACI.

Οι μετακινήσεις επιβατών με εταιρείες χαμηλού κόστους βοήθησαν να διατηρηθεί μία σταθερή αύξηση στη ζήτηση παρά το υψηλό κόστος των καυσίμων.

Η κίνηση εμπορευμάτων σημείωσε αύξηση 3% το 2005 σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο, σύμφωνα με το εδρεύον στη Γενεύη ACI το οποίο διευθύνει περίπου 1.600 αεροδρόμια στον κόσμο.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
 
Οταν θα αρχίσει η διαπραγμάτευση του διοξειδίου του άνθρακα
Ακριβότερα τα αεροπορικά εισιτήρια

ΠΙΟ ακριβά θα είναι τα αεροπορικά εισιτήρια, όταν οι αεροπορικές εταιρείες θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, το οποίο τις αναγκάζει να πληρώνουν χρήματα για την ρύπανση που προκαλούν στον ατμοσφαιρικό αέρα, σύμφωνα με έκθεση της συμβουλευτικής επιτροπής της βρετανικής Βουλής.

Οι ξένες αεροπορικές εταιρείες και τα δρομολόγια που φθάνουν πέρα από την Ε.Ε. θα χρειαστεί να συμπεριληφθούν στο σχέδιο, για να αποφύγουν ανταγωνιστικά μειονεκτήματα έναντι των ευρωπαϊκών αεροπορικών εταιρειών, όπως της Deutsche Lufthansa AG και της Ryanair Holdings Plc, σύμφωνα με έκθεση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής των Λόρδων.

Οι 25 χώρες-μέλη της Ε.Ε. έχουν επικυρώσει την ιδέα της μείωσης του διοξειδίου του άνθρακα που εκλύουν τα αεροσκάφη, προκειμένου να περιορίσουν την παγκόσμια θέρμανση και επιδιώκουν να κατατάξουν τον κλάδο τα επόμενα χρόνια σε ειδικό καθεστώς διαπραγμάτευσης.

«Συμπεριλαμβάνοντας τα καυσαέρια των αεροσκαφών στο πρόγραμμα διαπραγμάτευσης θα υπάρξει μεγάλη επίδραση στις τιμές τόσο των αεροπορικών εισιτηρίων για τους καταναλωτές, όσο και για τις εταιρείες που χρησιμοποιούν τις αερομεταφορές», είπε ο λόρδος Kenneth Woolmer, πρόεδρος της συμβουλευτικής επιτροπής και μέλος της βρετανικής Ανω Βουλής των Λόρδων. Οι διαβεβαιώσεις της Ε.Ε. ότι η επίδραση στις τιμές θα είναι μηδαμινή, απλώς δεν είναι ρεαλιστικές, συμπλήρωσε.

Οποιοδήποτε σχέδιο διαπραγμάτευσης αερίων για την αεροπορία θα πρέπει να περιλαμβάνει όλες τις πτήσεις που αναχωρούν από τα αεροδρόμια της Ε.Ε., συμπεριλαμβανομένων και των πτήσεων για προορισμούς εκτός Ε.Ε., οι οποίες αποτελούν το 60% του διοξειδίου του άνθρακα της πολιτικής αεροπορίας της Ε.Ε., σύμφωνα με την έκθεση. Η αφίξεις, θα πρέπει να εξαιρεθούν.

Τα εννέα μέλη της επιτροπής των Λόρδων, είπαν επίσης ότι η περιβαλλοντική, οικονομική και αεροπορική πολιτική της Ευρώπης ενδέχεται να μην είναι συμβατή.

Η Ε.Ε. επιδιώκει να περιορίσει την ανάπτυξη του αεροπορικού κλάδου, τη στιγμή που η Βρετανία σχεδιάζει να δημιουργήσει νέα αεροδρόμια για να διαχειριστούν την ετήσια αύξηση της επιβατικής κίνησης κατά 3,7% μέχρι το 2030, συμπλήρωσαν.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ ON LINE
 
Ενδιαφεροντα αεροπορικα βιντεο στο Internet.

Εδω θα μπαινουν τα links που αφορουν βιντεακια στο ιντερνετ.
Παρακαλώ να δίνετε μαζί με το link και μια σύντομη περιγραφή του περιεχομένου του βίντεο.
 

Airbus: Διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία για την κατασκευή αεροσκαφών


ΣΤΟ στάδιο των διαπραγματεύσεων με την Ρωσία για μια συνεργασία ύψους 25 δισ. δολ., που αφορά στην κατασκευή ενός νέου αεροσκάφους, βρίσκεται η μεγαλύτερη κατασκευάστρια εμπορικών αεροσκαφών στον κόσμο, Airbus SAS, καθώς ο πρόεδρος της χώρας, Vlaimir Putin, επιταχύνει τα σχέδια για την αναζωογόνηση της αεροδιαστημικής βιομηχανίας.

Η συμφωνία θα αποφέρει περίπου 1 δισ. δολ. ετησίως σε έσοδα για τις ρωσικές εταιρείες έως το 2030, συμπεριλαμβανομένων και 20 δισ. δολ. για την ανάπτυξη ενός νέου επιβατικού αεροσκάφους, 3 δισ. δολ. σε παραγγελίες εξαρτημάτων για το νέο Airbus A350 και 2 δισ. δολ. για την μετατροπή αεροσκαφών σε αεροσκάφη μεταφοράς εμπορευμάτων, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Airbus, Axel Krein, μιλώντας σήμερα στους δημοσιογράφους στη Μόσχα.

Ο Putin επιταχύνει τα σχέδια ενοποίησης της αμυντικής βιομηχανίας, μαζί με τη δημιουργία μιας εταιρεία συμμετοχών από ιδιωτικές και κρατικές εταιρείες, για να ανταγωνιστεί εταιρείες όπως η EADS και η Boeing Co. Η παραγωγή αεροσκαφών στη Ρωσία, κάποτε μία από τις μεγαλύτερες κατασκευάστριες αεροσκαφών στον κόσμο, κατέρρευσε μαζί με τη Σοβιετική Ενωση το 1991, καθώς τα έσοδα της κυβέρνησης και οι παραγγελίες στέρεψαν.

Η Aeroflot, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ανατολικής Ευρώπης και κάποτε η εταιρεία με τον μεγαλύτερο στόλο αεροσκαφών στον κόσμο, ψάχνει προτάσεις για αεροσκάφη και σχεδιάζει τον επόμενο μήνα να ανακοινώσει εάν θα αγοράσει τα Α350 της Airbus ή τα 787 της Boeing. Η Aeroflot, είπε, ότι ενδέχεται να υπογράψει μία ακόμη συμφωνία για επιπλέον 12 αεροσκάφη, συνολικής αξίας περίπου 3 δισ. δολαρίων

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ ON LINE
 
Πρωταγωνιστής η Μύκονος σε διαφήμιση της Bombardier

Μια εικόνα της Μυκόνου με λευκά σπίτια και το γαλάζιο ελληνικό ουρανό επέλεξε η καναδική εταιρεία κατασκευής αεροπλάνων Bombardier για τη νέα διαφημιστική της καμπάνια

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ ON LINE
 
Τις δραστηριότητες της σε Κίνα και Ρωσία επεκτείνει η Airbus

Την συναρμολόγηση αεροπλάνων της, τύπου Α320, στην Κίνα φαίνεται να εξετάζει σοβαρά η ευρωπαϊκή κατασκευάστρια εταιρία αεροσκαφών Airbus SAS, η οποία συζητά παράλληλα με την Ρωσία το ενδεχόμενο συνεργασίας, ύψους 25 δισ. δολαρίων, για την κατασκευή ενός νέου αεροσκάφους.

"Η συμφωνία με την Ρωσία", που έχει ήδη κεντρίσει την προσοχή του προέδρου της χώρας, κ. Βλαντιμίρ Πούτιν, "θα αποφέρει περίπου 1 δισ. δολάρια ετησίως σε έσοδα για τις ρωσικές εταιρίες έως το 2030, συμπεριλαμβανομένων και 20 δισ. δολ. για την ανάπτυξη ενός νέου επιβατικού αεροσκάφους, 3 δισ. δολαρίων σε παραγγελίες εξαρτημάτων για το νέο Airbus A350 και 2 δισ. δολαρίων για τη μετατροπή αεροσκαφών σε αεροσκάφη μεταφοράς εμπορευμάτων", όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Airbus, κ. Aξελ Κράιν, από τη Μόσχα.

Από την άλλη, όσον αφορά στην Κίνα, η Αirbus, που ήδη αξιολογεί τέσσερις πόλεις της χώρας, σχεδιάζει τη συναρμολόγηση τεσσάρων Α320 μηνιαίως στην Κίνα, έως το 2010, παράγοντας το πρώτο αεροσκάφος της στη χώρα το 2008.
LINK
http://www.traveldailynews.gr/new.asp?n ... egory_id=3
 
Top