LGAT news

  • Thread starter GP707
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
alexander":3r5o95nc said:
eksakolouthw na min katalavainw ti to ksexwristo eixe ayto to ktirio

Ένα σημαντικότατο στοιχείο είναι ότι είναι έργο του Eero Saarinen (Terminal TWA στο JFK, Washington Dulles International Airport, Gateway Arch κ.α.). Το αρχικό μάλιστα σχέδιο ήταν αρκετά πιο εντυπωσιακό, με παραπομπές στη Μονή Σίμωνος Πέτρας του Αγ. Όρους.

Στο αρχικό βέβαια κτίριο προστέθηκε αργότερα το κτίριο αφίξεων και λοιπές κατασκευές, που αλλοίωσαν την εικόνα του, και λογικό είναι να μην φαίνεται το ίδιο εντυπωσιακό με πρώτα... :rolleyes:

Το θέμα είναι ότι είναι ένα αξιόλογο δείγμα αρχιτεκτονικής της δεκαετιών '50-'60, το οποίο πρέπει να διασωθεί, όπως και άλλες κατασκευές εκεινής της εποχής (το ξενοδοχείο Mont-Parnes στην Πάρνηθα) που κινδυνεύουν με κατεδάφιση και αλλοίωση, επειδή δεν έχει ακόμα θεσμοθετηθεί πλαίσιο διάσωσης κατασκευών νεώτερων των 100 ετών. Δεν είναι λογική να περάσουν άλλα 20-30 χρόνια για να καταλάβουμε την αξία κάποιων κατασκευών του '60, που τώρα μας φαίνονται ακόμα αρκετά νέες. :rolleyes: ;)
 
simfono me to filo xristo giati einai poli simantiko na diatirume tetia istorika meroi ite einai ktiria ite einai xenodoxeia otidipote telospantwn k episis ayto einai poli kalo kai thetiko gia to istoriko ayto prwin aerodromio twn athinwn ;) :D
 
mou thimises tora tis ateliotes ores pou perasa akrivos se auto to simio ...
ti oraio pou itane, nostalgisa ......

oso gia to giati den ta ksilonoune poli fovamai pos i apantisi einai edo ellada kai
elliniko dimosio, opote distixos mallon ine anofelo na kanis logikes erotisis kai
na perimenis na ginoun logika pragmata :(
 
Themis":1kswyj8b said:
Η τεχνολογια των συγκεκριμένων ΙLS είναι συγχρονη ή είναι του ...πεταματού ;

Αυτά ονομάζονται φώτα προσέγγισης (Approach Lights). Δεν είναι ILS!
Το ILS είναι κυρίως το localiser και το glide slope/path, που δεν είναι τίποτα άλλο από κεραίες! :rolleyes:
 
http://www.tanea.gr/print_article.php?e ... m=N17&aa=1

Apo ta simerina NEA to arthro ayto (exei poly endiaferon)

<<<<
Aντί για πάρκο... ξενυχτάδικο

H Kτηματική Eταιρεία Δημοσίου εκμίσθωσε κτίριο της Ολυμπιακής, στο Eλληνικό

ΜΑΡΙΑ ΝΤΑΛΙΑΝΗ

Μπουζούκια αντί για... πάρκο σχεδίαζε η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου (ΚΕΔ) για το Ελληνικό! H διοίκηση της ΚΕΔ που διαχειρίζεται την ακίνητη περιουσία του Δημοσίου δέχθηκε να εκμισθώσει κτίριο της Ολυμπιακής Αεροπορίας - στο παλιό Δυτικό Αεροδρόμιο - στον επιχειρηματία κ. Ηλία Μαροσούλη, για «κύκλους καλλιτεχνικών παραστάσεων» διάρκειας 6 μηνών.


Γιώργος Ξηραδάκης, πρόεδρος της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου: «Εμείς καλοδεχόμαστε τις προτάσεις για εποχικές χρήσεις κτιρίων της ΚΕΔ. Το αίτημα του Ηλία Μαροσούλη θα εξεταστεί από το διοικητικό συμβούλιο την επόμενη Πέμπτη»

Μάλιστα ο επιχειρηματίας φέρεται ότι έδωσε προκαταβολή 2.000 ευρώ στην ΚΕΔ, ενώ το αίτημά του εγκρίθηκε - όπως αποκαλύπτει ο ίδιος - από τη Διεύθυνση Διαχείρισης Ακινήτων, η οποία έχει αρμοδιότητα για μισθώσεις έως 8.000 ευρώ μηνιαίως...

Ωστόσο, το γεγονός ότι άρχισαν οι εργασίες διαμόρφωσης του χώρου προτού υπογραφεί το μισθωτήριο συμβόλαιο προκάλεσε την επέμβαση της Αστυνομίας, κατά την οποία συνελήφθησαν με τη διαδικασία του αυτόφωρου περίπου δεκαπέντε άτομα διαφόρων τεχνικών συνεργείων.

Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Πολιτισμού, στα πρώην κτίρια της Ολυμπιακής στο παλιό αεροδρόμιο δεν έχει δοθεί χρήση γης - παραμένουν χαρακτηρισμένα ως «αεροδρόμιο» - και η τύχη τους συνδέεται με τη μελλοντική αξιοποίηση του Ελληνικού σε μητροπολιτικό πάρκο. «Χρήσεις γης έχουν δοθεί μόνο στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις με τον νόμο Πετραλιά, και στο παλιό Ανατολικό Αεροδρόμιο της Ολυμπιακής ως συνεδριακό κέντρο» υπογραμμίζουν από το ΥΠΠΟ, διατυπώνοντας ερωτηματικά ως προς τη νομιμότητα παραχώρησης του κτιρίου της πρώην Ο.A. για καλλιτεχνικές παραστάσεις. «H ΚΕΔ δεν θα έπρεπε καν να μπει σε αυτή τη συζήτηση» τονίζουν.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔ κ. Γιώργος Ξηραδάκης έχει διαφορετική άποψη για το θέμα της νομιμότητας ή όχι. «H ΚΕΔ έχει το δικαίωμα να εξετάζει και να προχωράει σε μισθώσεις κτιρίων ανεξαρτήτως χρήσεων, υπό την προϋπόθεση ότι δίνονται για εποχικές και όχι μόνιμες δραστηριότητες. Στόχος μας δεν είναι να βγάλουμε κέρδος, αλλά να μειώσουμε το κόστος φύλαξης και συντήρησης των χώρων. Αν κάποιος ζητούσε να κάνει κάτι μέσα στη μέση της πίστας του παλιού αεροδρομίου ή να κάνει καφετέρια στα παλιά κτίρια ή αίθουσα συνεδρίων θα το δίναμε. Ο κ. Μαροσούλης δεν πρότεινε μπουζούκια, αλλά πέντε κύκλους μουσικών παραστάσεων. Ως προς τις χρήσεις, ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να παίρνει άδεια λειτουργίας είτε από τον δήμο είτε από τον Οργανισμό Ρυθμιστικού Σχεδίου της Αθήνας αν χρειάζεται».


ΗΛΙΑΣ ΜΑΡΟΣΟΥΛΗΣ
«Υπέγραψα, μου παρέδωσαν τα κλειδιά, πλήρωσα, αλλά δεν μου δίνουν το συμβόλαιο»

Κτίριο της Ολυμπιακής Αεροπορίας στο πρώην Αεροδρόμιο του Ελληνικού ενοικιάζει για «μουσικές παραστάσεις», σε τιμή ευκαιρίας, η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου

Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ Ηλίας Μαροσούλης με επιστολή του στα «NEA» αποκαλύπτει ότι αρχές Μαρτίου ζήτησε με αίτηση να πάρει το ένα από τα δύο «τολ» που βρίσκονται στο Ελληνικό, με την πρόθεση να πραγματοποιήσει μουσικές παραστάσεις, και πως «μετά 10 μέρες τον ειδοποίησαν ότι εγκρίθηκε και πρέπει να υπογράψουμε». Στην επιστολή του ο επιχειρηματίας αναφέρει ότι υπέγραψε το συμβόλαιο, του παρέδωσαν τα κλειδιά, πλήρωσε την εγγύηση, αλλά ακόμη δεν του έχει παραδοθεί το συμβόλαιο, το οποίο του είπαν ότι θα πάρει από τις 27 Μαρτίου.

Ο επιχειρηματίας που έχει ορισμένα από τα μεγαλύτερα μαγαζιά και τους γνωστότερους καλλιτέχνες στον χώρο της διασκέδασης (Βανδή, Γαλάνη, Πρωτοψάλτη, Θεοδωρίδου, Πάριος, Κουρκούλης) εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του: «Έκλεισα Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες, αναγκάστηκα να εργαστώ μέσα στον χώρο 2 εβδομάδες επί 24ώρου βάσεως προκειμένου να προλάβω τις προθεσμίες για την έναρξη των παραστάσεων, είμαι έτοιμος για παράσταση και το κράτος δεν μου δίνει συμβόλαιο».

Σύμφωνα με τον κ. Ξηραδάκη, το αίτημα του κ. Μαροσούλη θα εξεταστεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔ την επόμενη Πέμπτη. Επίσης σύμφωνα με τον ίδιο, το Προεδρικό Διάταγμα που απαγορεύει τη λειτουργία κέντρων διασκέδασης (μπουζούκια και κλαμπ) στην παραλία ισχύει «μόνο για όσα είναι κάτω από την Ποσειδώνος». Πληροφορίες από τον καλλιτεχνικό χώρο φέρουν τη γνωστή τραγουδίστρια Δέσποινα Βανδή να έχει κλείσει εμφανίσεις στον εν λόγω χώρο.
>>>>>>>>>>>>>

Ego apo ola ayta moy ekane entiposi i paragrfaos poy leei oti o DYTIKOS AEROLIMENAS EINAI AKOMH AERODROMIOOOOOOO !!!
 
Ας φέρουν τουλάχιστον τη Λίτσα Γιαγκούση να λέει το "Όταν βλέπω αεροπλάνα", να συμπήρωθεί το παράλογο του όλου σκηνικού :twisted:
 
Ολα τα ειχαμε, λαικα ασματα σκυλαδικου τυπου μας μαρανανε.. (Και υστερα λεμε γιατι ο τοπος ΔΕΝ παει μπροστα...) :bash:
 
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
Top