LGSA/CHQ Chania "Ioannis Daskalogiannis"

Επιστολή διαμαρτυρίας του Νομάρχη Ρεθύμνου στην Ολυμπιακή

Επιστολή διαμαρτυρίας του Νομάρχη Ρεθύμνου στην Ολυμπιακή
Παρασκευή, 3 Μαρτίου 2006






Επιστολή διαμαρτυρίας στην Ολυμπιακή Αεροπορία, κατόπιν πληροφορίας που κάνει λόγο για διακοπή των καθημερινών δρομολογίων λεωφορείων της εταιρίας προς το αεροδρόμιο των Χανίων, απέστειλε ο Νομάρχης Ρεθύμνου, κ. Γιώργος Παπαδάκης, ζητώντας την αναθεώρηση της σχετικής απόφασης.

Αναλυτικά, στην επιστολή του ο κ. Παπαδάκης, όπως δημοσιεύεται στην τοπική εφημερίδα `Κρήτη TV`, αναφέρει τα ακόλουθα:

"Ύστερα από τα πρόσφατα δημοσιεύματα τοπικών εφημερίδων, με λύπη μας πληροφορηθήκαμε ότι η Ολυμπιακή Αεροπορία προτίθεται να διακόψει τα δρομολόγια του λεωφορείου της που εξυπηρετεί καθημερινά τους επιβάτες της στη διαδρομή Αθήνα-Χανιά-Αθήνα. Με δεδομένο ότι ο νομός Ρεθύμνου είναι ο τέταρτος τουριστικός προορισμός της χώρας, που σημειωτέον στερείται αεροδρομίου, με κύρια παραγωγική κατεύθυνση τον τουρισμό, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι η διακοπή του συγκεκριμένου δρομολογίου θα είναι επιζήμια τόσο στην προσέλευση των τουριστών, όσο και στην εξυπηρέτηση της τοπικής και φοιτητικής κοινωνίας μας.

Συγκεκριμένα, σας αναφέρω ότι το έτος 2005 το λεωφορείο της συγκεκριμένης διαδρομής μετέφερε περίπου 6.500 επιβάτες, ενώ η φοιτητική κοινότητα της πόλης μας αριθμεί περίπου 8.000 φοιτητές. Ευελπιστώ ότι τα δημοσιεύματα του τοπικού τύπου δε θα επιβεβαιωθούν. Σε διαφορετική περίπτωση επιβεβαίωσής τους, παρακαλώ όπως προβείτε στις απαραίτητες εκείνες ενέργειες και πρωτοβουλίες, ώστε να μη διακοπεί το συγκεκριμένο δρομολόγιο, αφού αυτή η ενέργεια μόνο επιβλαβή αποτελέσματα μπορεί να έχει για το νομό μας".
link
http://www.traveldailynews.gr/new.asp?n ... egory_id=3
 
Προς αξιοποίηση του αεροδρομίου «Ιωάννης Δασκαλογιάννης» στα Χανιά

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ότι ο αερολιμένας «Νίκος Καζαντζάκης», του Ηρακλείου, έχει χαρακτηριστεί ως κορεσμένος και η κατασκευή τού πολλάκις εξαγγελθέντος αεροδρομίου στο Καστέλι Πεδιάδας ανάγεται στις ελληνικές καλένδες, καθιστά επιτακτική την ανάγκη αξιοποίησης του αεροδρομίου «Ιωάννης Δασκαλογιάννης» των Χανίων.

Πρόκειται για ένα αεροδρόμιο, το οποίο βρίσκεται σε εκπληκτική γεωγραφικά θέση, όμως σήμερα παρέχει το ελάχιστο των τεράστιων δυνατοτήτων του. Κι αυτό γιατί αφενός μεν οι διάδρομοι προσγείωσής του είναι κοινοί με αυτούς της 115 Π.Μ., αφετέρου δε, γιατί το κτήριο του αεροσταθμού και οι λοιπές εγκαταστάσεις είναι πολύ μικρές για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες του επιβατικού κοινού και των αεροπορικών εταιρειών.

Ετσι, η ανάγκη επέκτασής του είναι πλέον εκ των ουκ άνευ και προς αυτή την κατεύθυνση κινείται η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Παράλληλα, η σε 24ωρη βάση λειτουργία του αεροδρομίου από την 1η Απριλίου προϋποθέτει άνεση χώρων και ταχύτητα στην εξυπηρέτηση του επιβατηγού κοινού. Τουλάχιστον αυτές είναι οι προσδοκίες του αερολιμενάρχη, Μιχάλη Ξηρουχάκη, ο οποίος ανακοίνωσε ότι, έως τον Ιούνιο, θα έχει ολοκληρωθεί η οριστική μελέτη για την επέκταση του αεροσταθμού.

Εργα και κόστος

Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 52 εκατ. ευρώ, που προβλέπει την κατασκευή κτηρίου συνολικής επιφάνειας 16.400 τ.μ. σε τρία επίπεδα (υπόγειο, ισόγειο και 1ο όροφο), αναδιαρρύθμιση και αναβάθμιση των χώρων του υφιστάμενου αεροσταθμού και διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου σε έκταση 100.324 τ.μ.

«Ηδη, είναι έτοιμη η προμελέτη επί της οποίας θα γίνουν οι τελικές επεμβάσεις, ώστε σε περίπου τρεις μήνες να έχει ολοκληρωθεί η οριστική μελέτη», σημείωσε ο κ. Ξηρουχάκης.

Απομένει από το ΥΠΕΧΩΔΕ η έγκριση των περιβαλλοντικών όρων, ώστε να δοθεί η αδειοδότηση κατασκευής αυτού του σημαντικού για τη δυτική Κρήτη έργου. Για την άρτια λειτουργία του αεροδρομίου «Ιωάννης Δασκαλογιάννης» χρειάζεται, όμως, και η κατασκευή νέου πύργου ελέγχου, καθώς, σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη, «ο υφιστάμενος είναι παλιός, ανήκει στην 115 Πτέρυγα Μάχης και αυτή τη στιγμή δεν έχει τη δυνατότητα να εργάζονται σε αυτόν πολίτες-ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας».

Ελλειψη προσωπικού

«Πράγματι, ο αερολιμένας πάσχει από προσωπικό, με αποτέλεσμα, σε περιόδους αιχμής, να δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα στις ροές ελέγχου, να συσσωρεύεται ο κόσμος και να ακούγονται ένθεν κακείθεν δυσμενή σχόλια, ειδικά από αλλοδαπούς τουρίστες», επισημαίνει ο κ. Ξηρουχάκης, ο οποίος ήδη έχει στείλει επιστολές στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης και στην Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων για τη στελέχωση του Αστυνομικού Τμήματος που λειτουργεί στο αεροδρόμιο.

Το ίδιο ζητεί και από την Ολυμπιακή Αεροπορία προκειμένου να ομαλοποιηθεί η κατάσταση και να αντεπεξέλθει η εταιρεία στην επικείμενη αυξημένη κίνηση του φετινού καλοκαιριού.

Ολα λοιπόν εξαρτώνται από την ταχύτητα με την οποία οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΕΧΩΔΕ θα χειριστούν την κατάσταση, αλλά και από την απρόσκοπτη χρηματοδότηση του έργου.

Πάντως, ο νομάρχης Χανίων, Γιώργος Κατσανεβάκης, με τον οποίο επικοινωνήσαμε, ήταν αρκετά συγκρατημένος, καθώς οι αλλεπάλληλες επιστολές που έχει στείλει για το συγκεκριμένο θέμα δεν έχουν βρει ανταπόκριση. «Απέχει πολύ η εξαγγελία από την υλοποίηση ενός έργου», μας είπε με νόημα

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
 
Συνεχή λειτουργία για το αεροδρόμιο των Χανίων

Πράξη γίνεται, με απόφαση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (Υ.Π.Α.), η 24ωρη λειτουργία του αεροδρομίου `Δασκαλογιαννης` των Χανίων. Η απόφαση αυτή έρχεται μετά και από το πάγιο αίτημα των φορέων και της τοπικής κοινωνίας των Χανίων.

Μετά από αυτή την απόφαση, σε συνδυασμό με την ταυτόχρονη κατασκευή του νέου κτιρίου του αεροσταθμού, αναβαθμίζεται ο αερολιμένας και καθίσταται ικανός να βοηθήσει περαιτέρω την τουριστική ανάπτυξη της Κρήτης. Σε δηλώσεις του ο γενικός γραμματέας της περιφέρειας Κρήτης, κ. Σεραφείμ Τσόκας, ανέφερε: "...μετά από πολλές επισημάνσεις των τοπικών φορέων ικανοποιείται ένα χρόνιο αίτημα τους για την επί 24ωρου βάσεως λειτουργία του αεροδρομίου". Επίσης, ο κ. Τσόκας αναφέρθηκε και στην συμβολή που θα έχει το έργο στον τουρισμό.

Δημήτρης Σταθόπουλος - Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2006


http://www.traveldailynews.gr/new.asp?n ... egory_id=2
 
Χανιά - 24ωρη λειτουργία του αεροδρομίου

Ένα πάγιο αίτημα της κοινωνίας των Χανίων και των τουριστικών φορέων των νομών Χανίων και Ρέθυμνου ικανοποίησε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας καθώς από χθες και μέχρι το τέλος της τουριστικής περιόδου στις 30 Οκτωβρίου 2006 , το αεροδρόμιο « Ιωάννης Δασκαλογιάννης» των Χανίων θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση.

http://www.naftemporiki.gr/news/static/ ... 170537.htm
 
Re: Συνεχή λειτουργία για το αεροδρόμιο των Χανίων

gioannis 22 Μαρ 2006":24uabusb said:
Πράξη γίνεται, με απόφαση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (Υ.Π.Α.), η 24ωρη λειτουργία του αεροδρομίου `Δασκαλογιαννης` των Χανίων. Η απόφαση αυτή έρχεται μετά και από το πάγιο αίτημα των φορέων και της τοπικής κοινωνίας των Χανίων.

gioannis 27 Μαρ 2006":24uabusb said:
Ένα πάγιο αίτημα της κοινωνίας των Χανίων και των τουριστικών φορέων των νομών Χανίων και Ρέθυμνου ικανοποίησε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας καθώς από χθες και μέχρι το τέλος της τουριστικής περιόδου στις 30 Οκτωβρίου 2006 , το αεροδρόμιο « Ιωάννης Δασκαλογιάννης» των Χανίων θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση.

Γιατί πρέπει να postάρεις 2 φορές την ίδια είδηση?! :rolleyes: :?
Καλώς και αναφέρθηκε μια φορά...αλλά δεν χρειάζεται να κάνουμε copypaste στο forum όλα τα άρθρα με την ίδια είδηση που κυλοφορούν στο net!
Και καλό θα ήταν να δημοσιεύουμε κυρίως τα ουσιαστικά κομμάτια ενός άρθρου, και όχι ολόκληρα κατέβατα με περιττές -συνήθως- πληροφορίες ;)
 
Καλησπέρα σε όλους !!! Κάνω μια εργασία για το αεροδρόμιο των Χανίων και θα ηθελα να ρωτήσω μήπως μπορεί κάποιος να με βοηθήσει σχετικά με το θέμα επιπτώσεις του αερολιμένα στο φυσικό περιβάλλον (επικινδυνότητα , ηχορύπανση , μόλυνση , ρύπανση ) . Κάποια σελίδα , καποιο δημοσίευμα ... ????

Ευχαριστώ :D
 
Αυτά συνήθως αναφέρονται στις μελετές των αεροδρομίων πριν την κατασκευή τους ή κατά την αναβάθμιση τους σαν επιτρεπτά επίπεδα - επιπτώσεις.

Επειδή το κτίριο του Δασκαλογιάννη είναι σχετικά πρόσφατο, η μελέτη ίσως να τα αναφέρει. Επικοινωνήσε με τον αερολιμενάρχη των Χανίων. Ίσως να βρεις άκρη.
 
Για την ηχορύπανση ο Δήμος Ακρωτηρίου ανέθεσε στη σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η οποία είναι εξειδικευμένη στη μελέτη ηχορύπανσης μεγάλων χώρων ....
http://www.cretetv.gr/news/newsf.php?ArtID=8449
Πιστεύω θα βοηθήσει άμα ρωτήσεις στο Δήμο Ακρωτηρίου
 
Ευχαριστώ πολύ παιδιά !!! Αν και αυτό είναι μόνο ένα κομμάτι της εργασίας οπόταν θα πρέπει να τους ενοχλήσω για πολλες πληροφορίες !!!
 
Παιδιά μήπως υπάρχει κάποιο βιντεάκι προσγείωσης ή απογείωσης κάποιου αεροπλάνου ????
:rolleyes:

Θα περιμένω ;)
 
Top