ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΙ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ?

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
den mporoume na htizoume aerodromia ta opia den mporoume na ta gemizoume, auto einai apo oikonomiki apopsi, sketos mazohismos. na doso paradigma to "Diagoras" Rodou: ta kalokairia ginete ekei tis poutanas, alla ektos sezon einai nekra to aerodromio. kai den hriazete na sas eksigiso oti ena aerodromio einai akribo sto htisimo alla kai stin hrisi tou, kai stin ellada den mporoume na ehoume kati teties polytelies. Prepei omos bebea na ehoume kalo prosopiko to opio eisos kai pou na theli ligo kinigi
 
O XOROS TOU AERODROMIOU KAI OLO TO PERIBALLON PREPEI NA EINAI POLY IKANOPOIHTIKO PROS TON EPIBATH KAI STON POLITH GENIKOS . AKOMA KAI STOUS YPALLHLOUS TOU .
OSO KAI AKRIVO NA EINAI PREPEI NA PESEI XRHMA POLY GIA NA FAINETAI ORAIO , KALO , ANETO .

OTAN ENA AERODROMIO EINAI ENTELOS ASXHMO KAI OXI LEITOURGIKO KAI O YPALLHLOS SYMPERHFERETAI DIAFORETIKA .

TESPA ....

KATO ASXETO : STO SKG TA CHECK IN APO TO 11 OS TO 20 EINAI KLEISTA LOGO ERGASION KAI OPOS KATALABAINETE GYNETE THS TRELHS PALI .
 
O XOROS TOU AERODROMIOU KAI OLO TO PERIBALLON PREPEI NA EINAI POLY IKANOPOIHTIKO PROS TON EPIBATH KAI STON POLITH GENIKOS . AKOMA KAI STOUS YPALLHLOUS TOU .
OSO KAI AKRIVO NA EINAI PREPEI NA PESEI XRHMA POLY GIA NA FAINETAI ORAIO , KALO , ANETO .

OTAN ENA AERODROMIO EINAI ENTELOS ASXHMO KAI OXI LEITOURGIKO KAI O YPALLHLOS SYMPERHFERETAI DIAFORETIKA

aut einai mia geniki arhi pou einai sosti, alla poly geniki kai den metraei mono gia ta aerdromia alla gia dimosies ypireseies, nosokomia ktl ktl

kai ohi mono gia tin ellada
 
IATA/TASOS":2ruo9bzo said:
NA ROTHSO KATI ?
TO HANDLING THS A3 STHN KAVLA TO EXEI MIPOS H OA ? H EINAI SELF APO THN A3 ?

PAIZEI KAI AUTO KAPOIO ROLO ETSI ?

Ooops ... μόλις τώρα είδα την ερώτησή σου :oops: Αν δε κάνω λάθος η Α3 έχει self handling στη Καβάλα (με μια πάρα πολύ μικρή επιφυλακή). :rolleyes:
 
Επένδυση μαμούθ € 587 εκατ. στην Κρήτη

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
Τρίτη, 18 Νοεμβρίου 2003 07:00
ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ της Τράπεζας Πειραιώς αλλά και ισχυρών ομίλων από τον κλάδο του τουρισμού έχει προσελκύσει η μεγαλύτερη επένδυση που έχει γίνει ποτέ στην Κρήτη το νέο διεθνές αεροδρόμιο Καστελίου κόστους 587 εκατ. ευρώ. Το έργο μαμούθ αναμένεται να εξαγγείλει αύριο στο Ηράκλειο ο υπουργός μεταφορών κ. Χρήστος Βερελής.

Μήνες τώρα το υπουργείο προετοίμαζε με άκρα μυστικότητα τις σχετικές μελέτες, ώστε το έργο αυτό να μην είναι εξαγγελία προεκλογικού χαρακτήρα, αλλά να αρχίσει να υλοποιείται πριν στηθούν οι κάλπες. Αξιοποιήθηκε προς την κατεύθυνση αυτή η εμπειρία από τα ολυμπιακά έργα και από την κατασκευή του «Ελευθέριος Βενιζέλος». Με αυτά τα πρότυπα θεωρείται βέβαιο ότι το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, που θα εξυπηρετεί περίπου 20 εκατ. επιβάτες ετησίως, αναμένεται να είναι έτοιμο το 2008.

Το νέο αεροδρόμιο αναμένεται να βοηθήσει περαιτέρω την τουριστική ανάπτυξη της Κρήτης και θα αποτελέσει βασικό μοχλό για τη δημιουργία κι άλλων υποδομών μέσω ενός δικτύου συνδυασμένων μεταφορών.

Το χρονοδιάγραμμα

Μέσα στο 2003 αναμένεται να κατατεθεί το νομοσχέδιο το οποίο θα προβλέπει την ίδρυση του νέου αερολιμένα, ενώ οι πρώτες χωματουργικές εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν τους επόμενους δύο μήνες.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η έναρξη κατασκευής του έργου προσδιορίζεται τις αρχές ή τα μέσα του 2004, με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2008, το κόστος υπολογίζεται στα 600 περίπου εκατ. ευρώ, ενώ θα ολοκληρωθεί σε δύο φάσεις: η πρώτη προβλέπει τη χρηματοδότηση του έργου με 400 εκατ. και η δεύτερη με περίπου 200, για τη ολοκλήρωσή του.

Στις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι, επίσης, η έναρξη πρόσθετων απαλλοτριώσεων για τη συμπλήρωση της εδαφικής έκτασης που απαιτείται, οι οποίες θα γίνουν με τη διαδικασία «εξπρές» που ακολουθήθηκε στις απαλλοτριώσεις για τα ολυμπιακά έργα. Ο κεντρικός διάδρομος θα έχει μήκος 3 χλμ. και θα κατασκευαστεί παράλληλα με τον υπάρχοντα στρατιωτικό και σε απόσταση 400 μ. δυτικότερα.

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει το έργο και για το λόγο αυτό θα δημιουργηθεί κοινοπραξία Δημοσίου, ιδιωτών και τοπικών φορέων, ενώ το μάνατζμεντ θα δοθεί από την εταιρεία σε ιδιωτικό φορέα.

Οδικός άξονας

Σύμφωνα με πληροφορίες, παράλληλα με το αεροδρόμιο θα προχωρήσει και η κατασκευή νέου αυτοκινητόδρομου, αντίστοιχου με αυτόν το Βόρειου Οδικού Αξονα, μήκους 10 χιλ., προς το Καστέλι.

Επίσης, εκτιμάται ότι εγκαταλείπεται οριστικά η λύση και του μικρού λοξού διαδρόμου στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης», ενώ με τη δημιουργία του νέου διεθνούς αεροδρομίου στο Καστέλι θα πάψει να λειτουργεί ο αερολιμένας Ηρακλείου.

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΒΑΡΔΑΚΗΣ

«Μυστικός δείπνος» στην Αθήνα

«ΜΥΣΤΙΚΟ ΔΕΙΠΝΟ» για το νέο αεροδρόμιο είχαν Κρητικοί επιχειρηματίες με τον υπουργό Μεταφορών και Συγκοινωνιών κ. Χρήστο Βερελή, στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετάνια» στις αρχές τις περασμένης εβδομάδας.

Ο υπουργός ζήτησε από όσους συμμετείχαν να μη δημοσιοποιήσουν το παραμικρό, έως ότου ανακοινώσει επίσημα την απόφαση της κυβέρνησης για τη δημιουργία του νέου διεθνούς αερολιμένα στο Καστέλι Πεδιάδος.

Στη συνάντηση πήραν μέρος, εκτός από τον κ. Βερελή, ο υφυπουργός Μεταφορών κ. Μανόλης Στρατάκης, ο πρόεδρος του δ.σ. της Πειραιώς κ. Μιχάλης Σάλας, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου κ. Τάκης Καλουτσάκης, ο πρόεδρος της Παγκρήτιας Τράπεζας κ. Γιάννης Λεμπιδάκης, ο πρόεδρος του ΕΒΕΗ κ. Γιώργος Ξυλούρης, ο ιδιοκτήτης της «Αldemar» Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις κ. Αγγελόπουλος, οι επιχειρηματίες από τον ξενοδοχειακό κλάδο κ.κ. Δασκαλαντωνάκης, Μαντωνανάκης, Γ. Σμπώκος, Βρανάς και Κοκκοτός ο πρόεδρος της Αegean Airlines κ. Θ. Βασιλάκης, ο διοικητής της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας κ.Κωνσταντινίδης.

Ο υπουργός συζήτησε με τους παραπάνω το σχέδιο για το νέο αεροδρόμιο, ζήτησε τη γνώμη τους και τους κάλεσε να συμμετέχουν στο φορέα που θα αναλάβει την κατασκευή και εκμετάλλευση του αεροδρομίου. Οι προτάσεις του κ. Βερελή βρήκαν την αποδοχή των επιχειρηματιών, οι οποίοι όμως επιφυλάσσονται, προς το παρόν, για τη συμμετοχή τους.

Πάντως, τις επόμενες μέρες αναμένεται να ξεκαθαρίσει το ποιοι θα συμμετέχουν στην υπό ίδρυση κοινοπραξία, για την κατασκευή του αεροδρομίου.


Apo th Naftemporiki
Shmeiosh: to Bold to prosethesa ego
 
makaaaaaaaaaaaaaaaaari na ginei makari! alla xlomo....Vasika to xreiazete oso tipota allo to nisi............Elpizo na ginei.Telos panton polu kala nea!

Oso gia tous upoloipous ...Exete 5 xronia na erthete sto kalutero aerodromio tis xoras ..elate kata protimisi ioulio augousto kai den tha xasete :D
 
Pou re sta spata ? ? Kavte kava metro pe kai tov autokivntodpomo.. :p :p :p
 
re skeftome, ena aerdromio, me 2 diadromous - kathe 3800m,
1 Terminal gia 20 ek. epibates, kai xoros gia ena devtero satellite me kialous 10-20 ek. epibates, MADRID-BARAJAS STYLE :up:

Hristos
 
Giati re Hristo.. Auto tou Dubai se xalaei? :p
 
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
Top