LGKY/JKL Kalymnos

Δυστυχώς φαίνεται το γεγονός της έλλειψης σοβαρού και μακροπρόθεσμου προγραμματισμού στην χωροθέτηση αεροδρομίων καθώς και της έλλειψης κριτηρίων για το ποια νησιά χρειάζονται αεροδρόμιο και ποια όχι...

Η Κάλυμνος μόνο λόγου του μόνιμου πληθυσμού της θα μπορούσε να συντηρεί καθημερινή πτήση για Αθήνα χειμώνα - καλοκαίρι ανεξάρτητα της τουριστικής κίνησης (είναι και έδρα επαρχίας)... Αντίθετα πολύ μικρότερα νησιά (βλέπετε Λέρος, Αστυπάλαια, Κάσος κτλ...) διαθέτουν αεροδρόμια, των οποίων κίνηση κατά τους χειμερινούς μήνες είναι ελάχιστη (σε σχέση με το καλοκαίρι)...
 
xristos":cl1egbt4 said:
θα μπορούσε να συντηρεί καθημερινή πτήση για Αθήνα χειμώνα - καλοκαίρι ανεξάρτητα της τουριστικής κίνησης (είναι και έδρα επαρχίας)...

:shock: :shock: :shock: Τόσο πολύ κίνηση έχει :?: :?: Όταν φτιαχτεί το αεροδρόμιο και στέλνει η ΟΑ (αν υπάρχει ακόμα) τα Dash θα δούμε εκ του αποτελέσματος!

Τα κριτήρια για το ποιο νησί χρειάζεται αεροδρόμιο και ποιο όχι, όντως φαίνεται ότι δεν υπάρχουν...
 
Ναι, εαν και ξεγελάει με το μικρό του μέγεθος, το νήσι -πληθυσμιακά- είναι το τρίτο στα Δωδεκάνησα (μετά από Ρόδο και Κω)... Δηλαδή "βάζει κάτω" Κάρπαθο, Λέρο, Κάσο, Αστυπάλαια, Καστελόριζο (που διαθέτουν όλα αεροδρόμια...) Πιθανώς πολιτικοί λόγοι πήγαν πίσω την κατασκευή αεροδρομίου τόσα χρόνια...
 
APANTHSH PROS NIKO:TO POSOSTO 30% TO EIPE KAPOTE KAPOIOS SE AYTO TO FORUM DEN KSERO POIOS.
KATA TH DIKH MPOY APOPSH AYTO THA PREPEI NA STEKEI AFOY OPOS OLOI KSEROYME H KOS PAROLO POY DEN EINAI KAI KANENA POLY MEGALO NISI EXEI ENAN PRAGMATIKA POLY MEGALO ARITHMO THESEON KYRIOS LOGO TON BOEING THS OA AKOMA KAI TO XEIMONA,KAI TO EROTHMA EINAI MA TOSOS KOSMOS TAXIDEYEI STHN KO? KALA TO KALOKAIRI EXEI POLY TOYRISMO ALLA KAI TO XEIMONA?KSEPERNAEI ARKETA NHSIA OPOS H MJT,JKH KAI SMI POY KAI SE MAGETHOS AKOMA KAI PLYTHISMIAKA EINAI MEGALYTERA ALLA KAI TO XEIMONA SIGOYRA EXOYN KOSMO DEN EINAI POLY ERHMA!
 
NIKOΣ ΣΑΡΟΥΚΟΣ":112ngqiu said:
Να το δω και να μην το πιστέψω!!!

Είδα στις έγκυρες ειδήσεις του STAR (ξέρετε το κανάλι που με το σφίξουν οι ζέστες ξεκινάει το ρεπορτάζ οπισθίων από τις παραλίες της Αθήνας), στην «ταινία» με τις ειδήσεις που περνά στο κάτω μέρος της οθόνης (αλλά CNN και έτσι) ότι το υπουργείο μεταφορών :shock: και η ΥΠΑ :shock: :shock: δεσμεύονται πως ως το 2006 η Κάλυμνος θα έχει το δικό της αεροδρόμιο :mrgreen:
 
Στις 16 Ιουνίου τα εγκαίνια του αεροδρομίου Καλύμνου........

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ -ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ- http://www.dimokratiki.gr

Πέμπτη13-04-06

ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ.......ANAMEΣΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ

Τα εγκαίνια του αεροδρομίου στις 16 Ιουνίου από τον υπουργό Μεταφορών κ. Μιχάλη Λιάπη ήταν το κερασάκι στην τούρτα του δημάρχου Καλυμνίων κ. Γιώργου Ρούσου, την οποία του πρόσφεραν χθες ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών Επικοινωνιών κ. Σταμάτης και ο νομάρχης κ. Γιάννης Μαχαιρίδης, ο οποίος συνέβαλε τα μέγιστα στην υπέρβαση των σκοπέλων ως προς τη δρομολόγηση των λεωφορείων στο νησί των σφουγγαράδων.
Ο δήμαρχος Καλυμνίων ασφαλώς και θα πρέπει να αισθάνεται δικαιωμένος αλλά και ο μεγάλος κερδισμένος από τη χθεσινή σύσκεψη αφού τρία καυτά προβλήματα βρίσκουν τη λύση τους.
Το πρώτο είναι η λειτουργία του αεροδρομίου με την πρώτη πτήση να πραγματοποιείται στις 16 Iουνίου, οπότε και θα εγκαινιαστεί με την πρέπουσα επισημότητα καθώς λίγο πολύ θυμίζει την ιστορία του γεφυριού της ’ρτας αποτελώντας το μεγάλο όνειρο των Kαλυμνίων επί είκοσι και πλέον χρόνια.
Το δεύτερο είναι το «οκέι» για τη δρομολόγηση των λεωφορείων σε σύντομο χρόνο, χωρίς ο Δήμος να υποχρεωθεί στη σύσταση και λειτουργία δημοτικής εταιρείας, με «πλάγια» αλλά νόμιμη διαδικασία, όπως τόνισε ο Γ.Γ. του υπουργείου Mεταφορών κ. Σταμάτης υπερθεματίζοντος του κ. Mαχαιρίδη, ο οποίος απαλλάσσεται από έναν χρόνιο όσο και μεγάλο πονοκέφαλο.
Μένει μόνο να διαπιστωθεί αν η διαδικασία που προκρίθηκε για να βγουν τα λεωφορεία στους δρόμους της Kαλύμνου δεν αντίκειται στην ευρωπαϊκή νομοθεσία! Είναι προφανές πάντως ότι αναζητούνται λύσεις εκτός νόμου με αποτέλεσμα να ακυρωθούν με την πρώτη προσφυγή στα αρμόδια ελληνικά δικαστήρια. Αυτός είναι και ο λόγος που αρνούνται όλοι οι υπηρεσιακοί παράγοντες να υπογράψουν την «ταξινόμηση» για να μη βρεθούν κατηγορούμενοι. Σίγουρα θα υπάρξουν δυσμενείς εξελίξεις αφού καιροφυλαχτούν και οι ταξιτζήδες της Kαλύμνου.
Το τρίτο «κέρδος» του κ. Pούσσου αφορά την ικανοποίηση του αιτήματος του δημοτικού συμβουλίου τα αυτοκίνητα της Kαλύμνου, ιδιωτικής και δημόσιας χρήσης, να μην οδηγούνται προς τεχνικό έλεγχο στη γειτονική Kω όπου λειτουργεί ιδιωτικό KTEO, ούτε και για τις κάρτες καυσαερίων.
Iκανοποιημένος, ωστόσο, πρέπει να αισθάνεται και ο Nομάρχης ο οποίος κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια ιδιαίτερα για το αεροδρόμιο του νησιού, ένα πολύπαθο έργο που «ξεκόλλησε» στα τελευταία χρόνια.
 
Μερικές φωτογραφίες από Κάλυμνο (στις τελευταίες σελίδες) από πρόσφατη πτήση μου στη περιοχή.

http://hellasga.com/gallery/leros_patmos

http://hellasga.com/gallery/Patmos-Leros-Imia

Ο αέρας και οι αναταράξεις πάντως ήταν πολύ ισχυρές στα 2~3 μίλια Νότια στα 1500ft με Βορειά ...

Ανυπομονώ να ξεκινήσει αυτό το αεροδρόμιο να λειτουργεί αλλά φοβάμαι πως οι αναταράξεις θα είναι ΠΟΛΥ ισχυρές στη τελική προσέγγιση και πάνω στο διάδρομο. Ας ελπίσουμε για το καλύτερο ...
 
H Ολυμπιακή φαίνεται πως είχε προγραμματίσει την έναρξη πτήσεων από 1/8.

Από το real-time των ΟΑ : Φυσικά οι πτήσεις έχουν ακυρωθεί...πιθανότατα εδώ και καιρό...

Departure

Arrival


Και άλλες δύο πτήσεις προς/από Αστυπάλαια που ίσως έχουν σχέση με την Κάλυμνο.
OA 020 ASTYPALAIA 0705 CANCELLED
OA 021 ASTYPALAIA 1010 CANCELLED
 
Μέχρι και 8 Αυγούστου, όλες οι πτήσεις φαίνονται ακυρωμένες στο σύστημα της ΟΑ. Από εκεί και πέρα έχει καθημερινές πτήσεις με διαθεσιμότητες. Τις ημέρες που το δρομολόγιο έχει ενδιάμεση στάση στην Αστυπάλαια, έχει πρόβλημα στις θέσεις.

Για δείτε και το πρόγραμμα δρομολογίων:

01AUG06-28AUG06 MTWTFSS ATHENS /KALYMNOS ISL
11AUG 12..5.. ATH JKL 0705 0805 OA 20 DH8 C
09AUG ..3..6. ATH JKL 1225 1325 OA 20 AT4 C
13AUG ......7 ATH1 JKL 1245 1430 OA 22 AT4 C
10AUG 12.45.. ATH1 JKL 1245 1430 OA 22 DH8 C
END OF DISPLAY


01AUG06-28AUG06 MTWTFSS KALYMNOS ISL/ATHENS
11AUG 12..5.. JKL1 ATH 0830 1010 OA 21 DH8 C
09AUG ..3..6. JKL1 ATH 1350 1530 OA 21 AT4 C
10AUG 12.45.. JKL1 ATH 1455 1635 OA 23 DH8 C
13AUG ......7 JKL1 ATH 1455 1635 OA 23 AT4 C
END OF DISPLAY
 
Top