Turkish Airports

jetflight":31kx3xtz said:
που για να παρεις ταξι θα πρεπει να συμφωνησεις την τιμη πρωτα με τον οδηγο εαν δεν ειναι πειρατης!

Distihos afto me tous taksitsides jetflight, to vlepeis KE stin ellada, idikotera stin krhth, pou gia to idio dromologio mporei enas na sou hreosi 5 euro, ke o allos 15 (Me aftes tis paraksenes strogilopiisis pros ta panw twn taximetrwn :p)
 
kai ti strogilopiiseis...the greek style

ta lepta strogilopiountai se euro :D :D :D :D
 
Στην Τουρκια ομως δεν υπαρχει καν ταξιμετρο ιδιαιτερα εαν σε καταλαβουν οτι εισαι Ελληνας :D
 
jetflight":16hj1p1p said:
Προς Θεου μην μαλωσουμε κιολας.
Με το Χρηστο διαφωνω μονο στο οτι θεωρησε οτι και εγω συγκρηνα την Ελλαδα μονο με την Τουρκια.

Δημήτρη το σχόλιο μου πήγαινε προς τον Exocet, και όχι προς τα εσένα. Σχετικά με την απάντηση του Exocet, θα τον έλεγα να ξαναδιαβάσει αυτά που έγραψα στην πρώτη μου απάντηση. :rolleyes:
 
Ας μην ξεχνάμε ότι τα εν λόγω έργα στη γείτονα χώρα είναι έργα βιτρίνας. Ένας από τους πυλώνες του κεμαλισμού είναι το λεγόμενο Çağdaşlaşma που σημαίνει "εκσυγχρονισμός". Το ότι αυτές οι προσπάθειες καταλήγουν στο να εκσυγχρονίζεται η εικόνα και όχι η ουσία των πραγμάτων, όπως θα ήθελε ο εθνοπατέρας Κεμάλ, είναι δεδομένο. Τι να το κάνει ο έρημος ο γείτων το υπερσύγχρονο αεροδρόμιο όταν οι περισσότερες χώρες του πλανήτη του ζητούν βίζα και όταν το αεροπορικό ταξίδι εκτός της Τουρκίας περιορίζεται στη Γερμανία και το Βέλγιο όπου βρίσκονται οι συγγενείς του;

Για τον ανυποψίαστο τον τουρίστα τα πράγματα είναι αλλιώς. Στην επόχή του all inclusive καταφτάνει στο εντυπωσιακό (μην τρελαθούμε κιόλας) αεροδρόμιο της Αττάλειας και από εκεί σε ένα θέρετρο όπου μένει εκεί μέχρι την ημέρα που θα πάρει την πτήση της επιστροφής. Μέχρι και ντεμέκ ανατολιτικα παζάρια έχει σε αυτά τα θέρετρα. Αυτή είναι η εικόνα της Τουρκίας για τους περισσότερους ξένους. Το ότι το κράτος δεν ξοδεύει λίρα για την υδροδότηση ή την ηλεκτροδότηση ενός χωριού δίπλα από τα υπερσύχρονα αυτά αεροδρόμια είναι άλλο θέμα.

Γι'αυτό ας μην είμαστε τόσο ενθουσιώδεις όταν βλέπουμε τέτοια έργα στην Τουρκία. Ωραίο το καινούριο Esenboğa, καμία αντίρρηση, αλλά την πολή που εξυπηρετεί την έχετε δει; Η Άγκυρα είναι ένα χάλι μαύρο στη μέση της ερήμου. Επίσης και το Sabiha Gökçen καλό μου φαίνεται αλλά τί να το κάνω όταν για να πάω στο Taksim χρειάζομαι 2 ώρες; Επίσης δείτε τί λένε στο startrax για την Αττάλεια.

Αυτά προς το παρόν
 
Συμφωνω απολυτα με εσενα Aakunz ετσι ειναι τα πραγματα στη Τουρκια ,και αυτη η συγκριση μοιαζει πολυ με την αντιστοιχη που εχει να κανει με τον τουρισμο της Ελλαδας συγκριτικα με τον αντιστοιχο της Τουρκιας.Καποιο ασχετοι απο πλευρας τουρισμου(δημοσιογραφοι) προσπαθουσαν τα προηγουμενα χρονια να μας πεισουν οτι η φτηνια της Τουρκιας ειναι καλο πραγμα.Καταρχην δεν υπαρχει παντου φτηνια και δευτερο το προσωπικο των ξενοδοχειων παιρνει 100Ε! το μηνα !.
Χρηστο εαν παρατηρησες διαφωνησα μονο σε ενα τμημα αυτων που εγραψες,και σε ευχαριστω για τη διευκρινιση ;)
 
xristos":3siqe27c said:
Πρωταρχικό παράγοντα σ' ένα αερολιμένα παίζει η παροχή ενός υψηλού επίπεδου εξυπηρέτησης, και όχι τόσο το αισθητικό αποτέλεσμα μιας κατασκευής.............................................................................................................................................................Σίγουρα είναι ωραίο να βλέπουμε εντυπωσιακές και μνημειακές κατασκευές σ' ένα αεροδρόμιο, αλλά δεν είναι αυτό που προέχει πάντα.

Χρήστο, οι Τούρκοι (Ισπανοί, πορτογάλοι κλπ κλπ), δεν έχουν απλά καλαίσθητους-λειτουργικούς-εντυπωσιακούς κλπ κλπ αεροσταθμούς. Στο τμήμα της εξυπηρέτησης συμπεριλαμβάνονται και τά ραδιοβοηθήματα, οι πίστες, οι διαγραμμίσεις, η σήμανση, ο φωτισμός, τροχόδρομοι. Και σε αυτά όλα οι Τούρκοι (Ισπανοί, πορτογάλοι κλπ κλπ) είναι πάλι πολύ μπροστά, δεν είναι μόνο στο ωραίον του πράγματος. Είναι και στην ουσία.

Θα συμφωνήσω ότι έχουν γίνει βήματα μπροστά, αλλά αλοίμονο και να μην είχαν γίνει.

Δεν έχει να κάνει με τους τούρκους. Έχει να κάνει με τους ανταγωνιστές μας στη πίτα του τουρισμού. (Τυχαίνει να είναι και οι τούρκοι σε αυτούς).

Σχετικά με την τουριστική πολιτική της ανταγωνίστριας (και τυχαία και γείτονος) που ανέφερε ο φίλος aakunz. Μπορεί τα χωριά περί το Bodrum να μην έχουν φώς νερό τηλέφωνο, αλλά το κράτος τους φτιάχνει την τουριστική υποδομή, για να βρούν δουλειές και μετά όλα φτιάχνουν. Καλύτερα να μαθαίνεις στον πεινασμένο πώς να ψαρέυει παρά να του χαρίζεις ένα ψάρι. (Ας μην ειχανε τις μπόμπες οι τούρκοι και οι αιγύπτιοι και θα σού έλεγα εγώ πόσο καλά θα πήγαινε το Ηράκλειο φέτος. )

Αυτό περί εκσυγχρονισμού. Τι μου θυμίζει, τί μου θυμίζει? Βρέ ! Κάτι δικοί μας δεν το λέγανε αυτό? Μήπως ο Σημίτης ήταν κεμαλικός ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΑΜΕ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ !!! :D :D :D
 
Εννοείται ότι οι Τούρκοι έχουν μάθει καλά το παιχνίδι του τουρισμού και ποιό είναι το συμφέρον τους, και πολύ καλά κάνουν, εδώ που τα λέμε. Επίσης, τους προορισμούς που έχει η ΤΗΥ και τις απευθείας προγραμματισμένες πτήσεις που έχει το IST προς Άπω Ανατολή, Ευρώπη και Αφρική και πάλι θα μπορούσαμε να τα εντάξουμε στην προσπάθεια των τουρκικών κυβερνήσεων για προβολή του τουριστικού προϊόντος. Το ότι η ΤΗΥ επιδοτείται αδρά, το έχουμε ξανασυζητήσει και δε νομίζω να χρειάζεται να το ξανασχολιάσουμε.

Εμείς εδώ πάλι είχαμε άλλου είδους εκσυγχρονισμό στις αερομεταφορές και το μόνο που καταφέραμε ήταν να περικόψουμε δρομολόγια και να αλλάξουμε το όνομα του ήδη χρεωκοπημένου μας εθνικού μας αερομεταφορέα. Α, ναι ξέχασα ότι έχουμε και ένα από τα ακριβότερα αλλά πλέον σύγχρονα (βεβαίως, βεβαίως!) αεροδρόμια της Ευρώπης με τέλη και όρους σύμβασης που δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για ανάπτυξη low cost αγοράς. Τι να τις κάνω τις βραβεύσεις όταν ο Γιαπωνέζος ή ο Νοτιοκορεάτης για να ζήσει το μύθο του, πρέπει να έρχεται μέσω Κατάρ, Τουρκίας ή Σινγκαπούρης; Μένοντας λοιπόν σε θέματα αερομεταφορών, ο δικός μας "αεροπορικός εκσυγχρονισμός" μάλλον επιταγή χωρίς αντίκρυσμα ήταν.
 
Άλλο ένα αεροδρόμιο της Tepe Akfen Vienna άνοιξε.
Το νέο terminal του Esenboğa είναι πλέον γεγονός. Οι εσωτερικοί χώροι φαίνονται ωραίοι, η Άγκυρα πάντως δε λέει απολύτως τίποτα σαν προορισμός.

http://www.esenbogaairport.com/esben/index.php

http://en.wikipedia.org/wiki/Ankara_airport

Δείτε επίσης εκεί που λέει: Alternate space shuttle landing site :rolleyes:
 
Top